Sitenizde vaskülit (damar iltihabı)rahatsızlığı olan vatandaşların sorunlarını okuyorum.Erkek olduğum için sitenizin kuralları gereği üyenizde olamıyorum.Bu mesajımı yazma nedenim bu hastalara fikir olarak yardımcı olabilirmiyim düşüncesinden kaynaklanmaktadır.Özetle;Eşim Eylül 2007 yılından beri vaskülit diğer adı ile (nekrotizan vaskülit,damar iltihabı)hastalığı tedavisi görmektedir.Hastalığın teşhisi Akdeniz Üniversitesi tıp Fakültesi FTR bölümünde uzun tetkik ve doktorlarımızın araştırması sonucu konuldu.Hastanenin tüm doktorlarına özellikle halen tedavimizi yapmakta olan Romatoloji Profesörümüze son derece minnettarım.Teşhis ve tedaviye başladığımız günden beri ne hastane nede doktor değiştirdim.Türkiye genelinde onlarca hastene ve konu ile ilgili uzmanlarla görüşmeme rağmen şu anda tedavi gördüğüm hastanem ve doktorlarımda karar kıldım.Hastalık, gerçekten hem hasta hemde hasta yakını için çok sıkıntılı bir durum yaratıyor.Özellikle kullanılan ilaçların yan etkileri ile mücadele etmek gerçekten çok zor.Yapılacak başka bir şeyde olmadığı için mücadeleye devam ediyoruz.Profesörümüzün ve diğer uzmanların dediğine göre hastalığı baskılamak için(eşimin hastalığı için)Endoxan'dan başka dünyada henuz bir ilaç bulunmuş değil.Eşime yanlış bir teşhis konulmuş olabilirmi diye başka alanlarda bilgim ve becerim ölçüsünde çok araştırdım, elimizdeki verilerin ve başka doktorlarıntahliller ve pataliji sonuçlarını incelemesi sonucu değerlendirmeleri %99 teşhis doğru konulmuş.Bende aynı oranda doğru olduğuna inanıyorum.Yaşamımızın çeşitli dönemlerinde hastalarımıza yanlış teşhisler konulabildiğine şahit oluyoruz,bu konuda net olabilmemiz için tüm gücümüzü kullanmamız gerekir diye düşünüyorum.Şu anda eşimin sağlık durumu iyi ve mutad tedavi ve kontrolleri aynı fakültede devam ediyor.Bu hastalığa yakalanan tüm insanlara geçmiş olsun diyor acil şifa dileklerimi ileterek ailelerine ve hasta yakınlarına sabırlar diliyorum.Saygılarımla.