dalkavukluk şart mı?

L

lakhesis

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi lakhesis
arkadaşlar insanları anlamıyorum. bi ortama girdiklerinde genel neyse o tarafa geçip o fikirleri benimsiyorlar. neden ? bi insan 30 yaşına kadar kişilik yapamaz mı? insan kişisel gelişiminde hiç yol alamaz mı? toplum tarafından kabul görecem die düşüncelerim değişir mi yaa.. bu ne demek. . sırf yalaka sevgilerle tatmin olmak için kişiliğimden ödün vermem ben. evet böle düşünüyorsam böyle. . yok düşünmüyorsam da zorla düşünmem . yada o bu öyle düşünüyor die dönüp aaa evet falan demem hiçbirşeye..
toplumda kabul görmeme haddine bile gelsem kendi düşüncelerimden tecrübelerimin bana öğrettiklerinden yada fikirlerimden vazgeçmem. . genele göre düşüncemi belirlemem.
sizce?

• Konu Sahibi lakhesis
Kişiliksiz insanlar bu şekilde davranır..
Zaten oldukça yaygın bir mesele günümüzde!
Taraf olmuş olmak için olanlar var..
Eğitim şart..!!!

• Konu Sahibi lakhesis
çok haklısın. hayat boyu yapamadığım şey odur.yapmakta istemem zaten.düşüncelerim çoğunluktan farklı bile olsa, onu koyarım ortaya. çoğunluk gibi düşünmek zorunda değilim zaten.... ama insanlara yaranmak için ,asla ve asla , fikrim başkaysa o fikrimden ödün vermem....hoş,arkadaşlarım hep benim gibi düşünenlerden oluşur....çok haklısın,nymph x, ama bizim gibiolmayan kişileri, etrafımızda çok fazla görüyoruz....... bu arada ,ne tarafa çekilirse o tarafa gidenler de var...hemen etki altında kalanlar....önyargıyla bakanlar. daha tanımadan ,o kişiye cephe alanlar... ne ararsan var işte..ortama uyanlar....bukalemun gibi renk değiştirenler.:jeyyar:.

• Konu Sahibi lakhesis
ama bu daha çok sanal ortamlarda oluyor.. sanırım yüzyüze olmadıımız için insanlar ifade edemeyeceğini düşünüyor kendini.. ne de gereksiz...

• Konu Sahibi lakhesis
canım,gerçek hayatta da karşılaşıyorum ben böyle kişiliklerle..heryerde var.........

• Konu Sahibi lakhesis
Sadece sanalda değil heryerde, özellikle iş yerlerinde.. Eğitim de değil konu aslında yani işe girmek için sonuçta iyi kötü bi üniversite bitiriyorsun. Tabi üniversite kendini yetiştirmediysen bana göre fasafiso.İstersen 10 tane bitir beş para etmez. Kişilik bozukluğu bence. Kendini ifade etmekten korkmak. Fikirlerinden çekinmek dışlanma duygusu. Sosyal eğitim düşüklüğü. Okadar çok varlarki sorma.

• Konu Sahibi lakhesis
iş yerlerindekileri unutmamak lazım.. kızdım kendime şimdi.. patrona yaranmak için olmadık şaklabanlıklar,, yalaklar .. aklıma şahikanın halası geldi..

• Konu Sahibi lakhesis
canım ınsanın oldugu her yerde o yalaklanma var...iş yerınde okulda sanalda akrabalıkta zengınlıkte her yerde..
bıraz parası varsa zengınse...etrafında pervane olan ınsanlar...
iş yerınde patrona ıyı gorunmek adına dıgerlerıne celme takanlarda...
akrabalıkta sırf bırını pohpohlamak ıcın dıgrenın kuyusunu kazanlar...
okulda hocaların gozune gırmek...yada calıskan ogrencıden ders notu almak ıcın yalaklananlar...
bunlar ne ...sırf menfaat...sırf kendıncilik....
kenıdı duşuncesı yerıne baskalarını alkışlamak
on yargıyla yaklaşmak,o kişilerın yaşam seklı olmuş artık..

bence bır yere kadar gıdebılırler...o yerden sonrada tıkanırlar...cunku hep başkalarıyla hareket eden kendı basına kalınca ne yapıcagını bılemez...baskalarının sırtından prım yapmak....
bu olsa gerek...aslında baskarının duşuncelerının arkasına sıgınınca ne ınsanlık nede kendı fıkrı olusur ve ortaya kişiligi bozuk düşüncesi zayıf kişiler meydana gelır...
onsan kendı olmalaı düşüncelerıyle,davranışıyle,fıkırlerıyle toplumda oyle yer almalı,

yada bunula ılgılı bırde söz var bılmem uyarmı..

ya oldugun gıbı görün,, yada göründügün gıbı ol.....

• Konu Sahibi lakhesis
Ben şanslı kesimdenim sanırım...hihoyyyt
Reelde de sanalda da "büyük arkadaşlıklar ve aşklar nefretle başlar" cümlesinin tanımını birebir yaşıyorum..:1hug:
En yakınlarım ile hep ters düşmüşümdür.. Cinsellik,aile kurumu gibi toplumun çok önem verdiği değerlerde.. Ben "amaaan ne olacak kadın bakire değilse" derim,kankam "aaaa çok ayıp,günah" vs. der..Ne kavgalar etmişizdir sayısını bile bilmem..Ki bu verdiği minik bir örnek. Aslında ne kavgalar yaşarız içimizde kimseler bilmez..:mymeka:
Zamanla ilişki dostluğa dönüştüğünde birbirimize çok güzel bilgiler kazandırmış da olsak yine de değişmez fikirlerimiz.. Ben ak demeye devam ederken onlar da kara demekle inat ederler..:nazar:
Herşeye rağmen sevgimizinden,dostluğumuzdan bir gram bile eksilmez ilişkimizde..:nazar::teytey:

Böyle insanlarla maalesef yaşamak zorundayız, acı gerçek ama değiştiremiyoruz.
İş hayatında sıkça karşılaştığım insancık tipi.
Kendi karakterlerini tam oturtamamışlar diye düşünüyorum. Halbuki karşı tarafa ne kadar yalakalık yaparlarsa yapsınlar karşı taraf kimin ne olduğunu her zaman biliyor. O an için doğru yaptıklarını sanabilirler ama giden kendi kişiliklerinden gidiyor. En ufak bir olayda saf dışı bırakılıyorlar. Anlayana bundan iyi ders olamaz diye düşünüyorum.

bardağa ne tarafından bakarsanız orayı görürsünüz..:CüvCüv:
görmezden gelmek en iyisi bu durumlarda..:smiley-cool:
hiç kimsenin ailesinden almadığı görgüyü benimde vermek gibi bir gayretim yoktur..
çok da umrumda olmaz açıkçası..:dilcikar:
sadece aynı havayı soluduğum kişiler olarak kalırlar..
ağzıma bile almam..:ecrin_bebek:

İş hayatı için yorum yapmam çok zor..
Pozisyonum gereği(pozisyon dedim ya:icecream:) zaten herkesle mesafeli olmak zorundaydım..:1closedeyes:
Bana dalkavukluk yapmaya çalışanlar olduysa da ben farketmedim..
İş arkadaşlarım hep güzel ilişkilerim oldu,yerinde ve zamanında iş ve özel konular konuşurduk. Hiç bir zaman seviyemizi aşmadık..:smiley-cool:

Ben şanslı kesimdenim sanırım...hihoyyyt
Reelde de sanalda da "büyük arkadaşlıklar ve aşklar nefretle başlar" cümlesinin tanımını birebir yaşıyorum..:1hug:
En yakınlarım ile hep ters düşmüşümdür.. Cinsellik,aile kurumu gibi toplumun çok önem verdiği değerlerde.. Ben "amaaan ne olacak kadın bakire değilse" derim,kankam "aaaa çok ayıp,günah" vs. der..Ne kavgalar etmişizdir sayısını bile bilmem..Ki bu verdiği minik bir örnek. Aslında ne kavgalar yaşarız içimizde kimseler bilmez..:mymeka:
Zamanla ilişki dostluğa dönüştüğünde birbirimize çok güzel bilgiler kazandırmış da olsak yine de değişmez fikirlerimiz.. Ben ak demeye devam ederken onlar da kara demekle inat ederler..:nazar:
Herşeye rağmen sevgimizinden,dostluğumuzdan bir gram bile eksilmez ilişkimizde..:nazar::teytey:

sen eksilmediğini düşünüyorsun olm...
her 3 saat telefon görüşmesinin ardından eksiliyor benimki...
zati kulaklarımda da bir porblem var...
esprisi bir yana bu sabah cem aslan şöyyle bir tanımlama yaptı bayıldım...
konu da üzerine geldi...yağmur nereye yağarsa tarlayı oraya çeken insanlar...
güzel laf...şu an iş yerinde çevrem yalaka dolu...
işin ilgüncü yalakalığa alışmış amir de biri eksik yaparsa bozuluyor...
ekmek gibin su gibin alışmış her dediğine he tabiki haklısın denmesine...
kimsenin fikri olmasın bir tek o bilsin...ne ala memleket...
sanalı sorarsanız....popüler nerde dalkavuk orda...

sen eksilmediğini düşünüyorsun olm...
her 3 saat telefon görüşmesinin ardından eksiliyor benimki...
zati kulaklarımda da bir porblem var...
esprisi bir yana bu sabah cem aslan şöyyle bir tanımlama yaptı bayıldım...
konu da üzerine geldi...yağmur nereye yağarsa tarlayı oraya çeken insanlar...
güzel laf...şu an iş yerinde çevrem yalaka dolu...
işin ilgüncü yalakalığa alışmış amir de biri eksik yaparsa bozuluyor...
ekmek gibin su gibin alışmış her dediğine he tabiki haklısın denmesine...
kimsenin fikri olmasın bir tek o bilsin...ne ala memleket...
sanalı sorarsanız....popüler nerde dalkavuk orda...

bu son cümlenin mantıklı açıklamasını yaparmısnız..pek anlamadım da..

evet yap betiş nolurrrrr yap...hadi açıklama bekliyiz:hihoyyyt:

[/COLOR]

bu son cümlenin mantıklı açıklamasını yaparmısnız..pek anlamadım da..

tabiii...
ama önce belirtmek isterim ki pek mantıksız açıklama yapmam zaten...
insanlar popülerin çevresinde çok kişi olanın daha fazla değer gördüğüne inandıklarının yanında olmak için kendi fikirlerini hiçe sayabilirler diyorum...
ben de sendenim demek için...
hani o reyting pastasından bir dilim almak için...
sosyal hayatımızda yok mu sanki...
mantıklı bir açıklama oldumu ki acep...?
gamyoncuiremsu

canım güzel bırkonuya degınmışsın...
sadecekendıne güvenı olmayan insanlar ve başkalarının sırtından geçinebılen insanlar bu yola başvururlar...
zaman için de kaybederlerde...
ömrüm hayatım boyunca bunlarla uğraştım...
okulda iş yerınde...
ama asla kendımden ödün vermedim vermemde...
çünkü insanların maskelerınıaz çok anlayabılıyorummm.
benım ne pohpohlanmaya nede başkalarının üzerinde prim yapmaya hiç ihtiyacımolmadı... olmazda..
böyle insanlara kişisel tepkimide veririrm..
ve bu ınsanlar toplumiçinde öyle belli oluyorlarki..sırıtıyorlar resmen...
gerçek hayatta...
ayrıca bu insanların enerjileri düşünceleri her zaman her ortamda yansır ...sanal bır ortam olsa bile...
prim yapmak adına hiç olmayan bır şeyı savunmak yada öyleymiş gibi göstermek..
çelme takmak...
bunlara güler gecerim...

Yalaka insanları bozmaktan büyük bir haz alıyorum:nazar:

Düşüncem fikrim ne olursa olsun bir ortamda ya belirtirim yada susarım.
Susmamda girdiğim ortam yeniyse o ortamı sadece bi gözlem altına alırımkafamçokkarıştı
Yalak insanlardanda uzak dururum. Hiç sevmem yalakalılıgı.

Ayyakabını boyuyum mu? ablaşakkıdı

çok hemde çok
var çevremizde
sanki bunlar çoğaldı bugünlerde
Allahım sonumuzu hayır etsin

X