• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dahada çocuklu kadını eve sokmam

tecrübelerime dayanarak çocuklu rahat hatunlara dayanamıyorum ve ev görüşmesi yapmıyorum.
kendi çocuğumu da büyütene kadar ne kimseye rahatsızlık verdim ne de kendim rahat bir anne oldum. bizi görmek isteyenleri evimde ağırladım.
her evin düzeni var.
çocuktur yapar, yok arkadaşım, benim kafam kaldırmıyor, zaten çocukla sohbet de olmuyor.
arkalarından konuşup sinir olmaktansa, baştan mesafemi koyuyorum.

Anlatamazsınn. Anlatamazsın kadesa. Biz 45 sayfadır anlatamadık, sen tek yorumla anlatamazsın. :))
"Bebek senin gibi mi yesin, bebek buu, böyle yer, çocuğu niye suçluyorssuun" diye alıntılarlar yazını mazallah. Fitil oldum burda. Ama laf anlatmaya pes ettim. Pff
Ara ara okudum zaten :)

Biz şu anda tatil nedeniyle aynı evde 4 aileyiz evde 13 kişi var benim çocuklar küçük özellikle kızım daha 18 aylık ve doke saça yiyebilir haliyle, sabah önce onu doyuruyorum sonra herkes kahvaltı yaparken kızım ortalığı dağıtmamis oluyor.

Kimse kusura bakmasin 1 yaşındaki bebekten de igrenebilir insanlar, ağzından çıkardığı salatalıga kimse ay ne cici demek zorunda değil. Bazı insanlar hassas olur. Örneğin annem boyledir.

ben de böyle düşünüyorum. Bazı ev sahipleri diken üstünde; evinin bir yeri kirlenecek bir şey olacak diye.
Kızım o zaman 1,5 yaşında falandı. bir yere gittik kadını tam tanımıyorum yerde beyaz halı var salonda. Dedi biberona vişne suyu koyayım mı, tamam dedim. Yemin ederim tek bir damla düştü halıya, yüzünün ifadesi değişti, milyon tane temizlik malzemesi getirip halıyı dakikalarca sildi. Silmesin demiyorum ama beyaz halı sermesi çok doğru bir tercih mi acaba? sonuçta tüm biberon da dökülebilirdi. Adı kaza değil mi sonuçta.
Böyle insanların evlerini+kendilerini karantinaya alması gerektiğini düşünüyorum. Artı kendi evlerine gösterdikleri özeni keşke başka evlere gidince gösterseler. Kendi oğlu bir başkasına gittiğimiz zaman Türk kahvesini yeni gelinin koltuklarının üstüne döktü. Çarptı ve döküldü, açık renkti. Ama hiç tavrını bozmadı. Bir şey demedi. Ev sahibinin silmesini bekledi gibi gibi gibi....
Aynenn madem misafir çağırıyorsunn samimi olacaksın,,ev sahibinin gerginliği misafiri bunaltır ve elini koluna dolaştırır.. ve çocuğunda yapmıyacağı varsa yapar psikolojisi oluşur. benimde başıma geldi arkadaşım geldi kızının midesi bulandı ve istem dışı kustu .. annesi müdahele etti ama ne kadar ne kadar utandı kadın.. utandığı için kadına kızdım hemen çocuğu banyoya soktuk ben sıcak su ve sabun aldım halıyı sildim misafirimde evladıyla ilgilendi.. sonra da devam ettik çayımıza çorbamızaa.. midem niye bulansın ayoll ..

Konu sahibinin anlattığı olayı iğrenç bulanlar, hiç 1,5 yaşındaki çocuğun yemek yemesini görmüşler mi acaba?
Görmedilerse bir dikkat etsinler bence çevredeki çocuklara. Zaten diş sayısı belli, kemirme, emme refleksleri belli. Gözünüzde koca adamın salya akıtarak yemesini canlandırmayın lütfen. Bebek bu. Ne kadar mide bulandırıcı olabilir ki?Ne kadar dökebilir ki yerken?
benim oğlum çikolata yerken ağzının her tarafı bulanıyor.. o kadar becerebiliyor evladım haa bu şu demek değil oraya buraya elini ağzını silsin.. yok öyle bişi.. ama dışarıdan biride oğlumu öyle görünce suratını asarsa kınar bir şekillde ağzının çatısına vururum valla..

tecrübelerime dayanarak çocuklu rahat hatunlara dayanamıyorum ve ev görüşmesi yapmıyorum.
kendi çocuğumu da büyütene kadar ne kimseye rahatsızlık verdim ne de kendim rahat bir anne oldum. bizi görmek isteyenleri evimde ağırladım.
her evin düzeni var.
çocuktur yapar, yok arkadaşım, benim kafam kaldırmıyor, zaten çocukla sohbet de olmuyor.
arkalarından konuşup sinir olmaktansa, baştan mesafemi koyuyorum.
hah işte benim savunduğum bu..ne gelsinler ne ben arkalarında dedikodu yapayım değilmi.. şöyle bir başlıkla bir konu açmak ve tüm çocuklu anneleri genellemek çok saçma değilmi...

Biz şu anda tatil nedeniyle aynı evde 4 aileyiz evde 13 kişi var benim çocuklar küçük özellikle kızım daha 18 aylık ve doke saça yiyebilir haliyle, sabah önce onu doyuruyorum sonra herkes kahvaltı yaparken kızım ortalığı dağıtmamis oluyor.

Kimse kusura bakmasin 1 yaşındaki bebekten de igrenebilir insanlar, ağzından çıkardığı salatalıga kimse ay ne cici demek zorunda değil. Bazı insanlar hassas olur. Örneğin annem boyledir.

Kadesa konu sahibine bazı yerlerde neredeyse tüm üyeler hak verdi zaten ama bu kadar arkasından konuşulması gerekir miydi? Ya da bunları burada paylaşmasının adı geçen aile üzerinde olumlu bir etkisi mi olacak.
Tükürükten tiksinmiş okey de, karnını onlarla doyurdu vs şeklindeki ifadeleri çok normal bulmadım. Yatılı kalabilecek yakınlıktaki bir arkadaşının arkasından söylenmeyecek laflar değil mi bunlar?

kadese ama kimse cici desin demiyor..sadece başlık bile yeterli bence konuyu anlatmaya

Apartmana yeni taşınmıştık,lojman olduğu için akşamları ailesel görüşmeler oluyor. Yeni yeni görüşüyoruz insanlarla. bir eve gittik. Sehpalarda koca vazolar falan, bizim çocuklar küçük o zaman. Tedirgin oldum. Ev sahibi kadın dedi ki " neden tedirginsin ki, kırılırsa kırılsın, bizim de çocuğumuz var" Yani samimiyeti de çok net anlaşılıyordu kadının. ben çok rahatladım ve güzel bir akşam geçirdik. Madem vazo kıymetli ve tedirgin olacaksın diyelim, toplayacaksın misafir gelmeden önce. ben böyle bakıyorum olaya. Çünkü çocukların refleksleri bizim gibi değil. Geçerken bile çarpabilir, kolunu sallar vazo pat yerde..
:KK9::KK9::KK9:aynenn budur iştee

benim kardeşim aynen böyle biri. evi mıncık mıncık ve kızımla gittiğim zaman rahatsz oluyorum. Kızım hareketli ve ben son derece memnunum bu durumdan. Hareketli olması her şeyi kırıp döktüğü, mahvettiği anlamına asla gelmiyor.
ama kardeşim her an bir şey kırılacak gibi tedirgin. "sen gel oraya gitme, sen otur bakalım annenin yanına, aaa ona dokunmaaa ama" gibi bir ton cümle. Dedim ki " senin de çocuğun olsun bakalım, o zaman nasıl davranacaksın" şimdi kızı var 1,5 yaşında ve evini onun emrine amade edecek şekilde dekore etti. Kaza, kırılma, dökülme riskini en aza indirerek.
geneldede hep böyle olur sonradan..

Kadesa konu sahibine bazı yerlerde neredeyse tüm üyeler hak verdi zaten ama bu kadar arkasından konuşulması gerekir miydi? Ya da bunları burada paylaşmasının adı geçen aile üzerinde olumlu bir etkisi mi olacak.
Tükürükten tiksinmiş okey de, karnını onlarla doyurdu vs şeklindeki ifadeleri çok normal bulmadım. Yatılı kalabilecek yakınlıktaki bir arkadaşının arkasından söylenmeyecek laflar değil mi bunlar?
Ben bu konuyu yararlı buluyorum çünkü cidden misafirlikte böyle davranan anneler var,belki biraz okuyup ders olur.belki önce kendilerini terbiye esip sonra cocuklarina birseyler öğretebilirler.

Konu sahibine gelince tepkileri abartılı mi değil mi Insan arkadaşına böyle davranmalı mi bu tamamen başka bir konu.

Misafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !
keşke masanın sandalyenin altına örtü serseydiniz tükürme olaylarının başında.
Belki utanırdı salaklar .

kadese ama kimse cici desin demiyor..sadece başlık bile yeterli bence konuyu anlatmaya
Başlıkta sorun görmedim ben çünkü kimse bebek ya da çocuk sevmek ve evinde istemek zorunda değil. Bence önce bunu anlamak lazım. Mesela bu tarz düşünen kisilere ne giderim ne evime davet ederim bilirim ki rahatsız olurlar.

misafirlikte cocuklar yere bir sey dokebilir supurulur veya silinir ama misafirlikte baskasinin esyasina zarar veremezler mesala leptop telefon vb gibi bir leftop 1000tl den asagiya degil iyi bir leptop bide annesi vur oglum diyorsa bunda bende kotu niyet ararim

Misafirim yatılıydı , sabah kalktık ben kahvaltı hazırlıyorum , organize olduğum için sadece sıcak olacak şeylerle meşguldüm. Misafir çocuklu olunca yardım beklemiyorum sen çocuğunla meşgul ol ben hazırlarım kahvaltıyı , neyse oturduk.1,5 yaşında oğluda kucağında , kahvaltı yaptıracak tmm. Çocuğa ne verse tükürüyor , masanın altı doldu , salatalığı emip tükürüyor , tükürdüğü yere düşmesse hop anne ağzına atıyor , baba kehkeh bizimkide salatalığı böyle yapıyor/ içim dışıma çıktı , tabak leş , çocuğun ağzı yüzü tükürük , iyide arkadaşım ben kahvaltıyı hazırlarken pek tabi çocuğa kahvaltı yaptırabilirsin , üstelik benden erken kalkmışsın , o çocuk bir kahvaltıda salatalık yemezse ölmez , zaten mama , özel sütlerinden veriyorsun ! Gülüp gülüp biz otelde böyleyiz kalktığımız masa yer böyle olur , eşim daha evvel otelde çalıştığı için arkasından dediki ; otelde bunu sadece araplar yapar , herkes tiksinerek bakar , sonra garsonlar arkasından bela okur . Ben soğudum , çocuktan değil , annenin çocuğu dışında herkesi yok sayan ve herkesi çiğneyen bu düşüncesiz davranışından .. Sürekli benim çocuğum memnun olsun diye başkalarının yaşam hakkını alıp kendi çocuklarına bağış yapmalarından !

Sizde keşke salatalık çıkarmasaydınız o zaman. Ben kalkmadan doyursaydı demişsiniz. Çocuğu sofradan dışlayacaksınız keşke çağırmasaydınız gerçekten. Ya da tek başına yiyecekse bebek sofra adabını nasıl öğrenecek. Kalabalıkta toplulukta nasıl yemesi gerektiğini nasıl öğrenecek.
Keşke annesini tatlılıkla uyarsaydınız davranışlarının yanlışlığı konusunda. Gülmesinin yanlış olduğunu olumsuz davranışı pekiştirdiğini izah edebilseydiniz.

Back
X