• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Daha önce yaptırmış olanlar

Puxhu

🐘
Pro Üye
Anneler Kulübü
27 Şubat 2012
14.589
24.465
598
En azından 2 saatcik kalsın konum Mune lütfen

Kızlar ıyı geceler
Sizlere 2 sorum olacak. Pzt gunu için diş doktoruna randevu aldım diş taşlarımı temızletmem gerek ilk defa gidicem..
1. Cok acıyor mu ?
2. 1 tane curumeye meyilli bir dişim var bu diş temızletmede engel olur mu yani doktor curuk varken temızlemem der mi?
Sacma bir soru oldu farkındayım ama merak ediyorum birde korkuyorum
Daha once bu işlemi yaptıran var ise yardımcı olursa cok ıyı olur.

Hayır çok kolay bir işlem aralarında çimento gibi birsey varmış diyeceksin kurtulacaksın o taşlardan fresh bir hava veriyor ağzına. Çürük ile bir ilgisi yok taşların hiç acimiyor

Hayır çok kolay bir işlem aralarında çimento gibi birsey varmış diyeceksin kurtulacaksın o taşlardan fresh bir hava veriyor ağzına. Çürük ile bir ilgisi yok taşların hiç acimiyor

İğne falan yapılıyor yazmıslar bıraz araştırdım da korktum acıkcası. Gercı doktoruma cok guvenıyorum yıllardır ona giderim ama o korkumu yenemıyorum..

İğne falan yapılıyor yazmıslar bıraz araştırdım da korktum acıkcası. Gercı doktoruma cok guvenıyorum yıllardır ona giderim ama o korkumu yenemıyorum..
Yahu ne iğnesi ev tipi Dış arası temizleme cihazının biraz daha Prof olanı ayakkabı gibi dusun önce aralar temizleniyor minik başlıklı bir aparatla sonra cila atılıyor dış macunun toz şeklinde olanı gibi cilada bitti gitti bu kadar manikür gibi tipki

Igne yapmiyorlar . Yalniz damaklarda hassasiyet varsa biraz aciyabilir.

Curuk varsa once dolgunuzu yaptirin sonra dis(ler)inizi temizletin. Dolgu icin igne yapiliyor zaten, ikisini ayni anda yaptirip isin icinden cikabilirsiniz.

Çürük varsa kanal tedavisi ve dolgu yaptır önce sonra temizlet çünkü çürük olan diş ağrı yapabilir dolguda iğne yapılıyor temizletme de ağrı falan yok hepsi kolay işlemler...
Çoğu kez yaptırdım

Diş taşı temizletmek acısız ve kolay bi işlem ayrıca beyazlama sağlıyor. Ama diş taşlarınız diş etlerinin altına kadar inmişse o kısımları uyuşturup temizliyorlar. Diş çürüğü diş taşı temizletmeye engel değil altı ayda bir de yapılması gereken bi işlem miş

Biraz sizliyor.
Her alti ayda bir temizletiyorum bazen senede 1de olabiliyor iste duruma göre.
Ama iğneyle uyusturacak kadar acimiyor.

Yahu ne iğnesi ev tipi Dış arası temizleme cihazının biraz daha Prof olanı ayakkabı gibi dusun önce aralar temizleniyor minik başlıklı bir aparatla sonra cila atılıyor dış macunun toz şeklinde olanı gibi cilada bitti gitti bu kadar manikür gibi tipki

Bana hic tozla cila atilmadi. Araba şeyi gibi oldu:)
Ne icin faydası oluyor sonrasinda cilanin hatta bende yarın gideceğim bende isteyeyim;)

Igne yapmiyorlar . Yalniz damaklarda hassasiyet varsa biraz aciyabilir.

Curuk varsa once dolgunuzu yaptirin sonra dis(ler)inizi temizletin. Dolgu icin igne yapiliyor zaten, ikisini ayni anda yaptirip isin icinden cikabilirsiniz.

Dolgu deme :) kalbim nasil carpıyor panik atak var bende o koltuga oturmak icin bile 1 aydır savas verdim kendimle. Ben simdi daha detaylı sorayım kızlar size o zaman. Malesef kı sigara denen illeti kullanıyorum. Boyle dıs etlerıme cok yakın leke olustu aslında onlar temizlenecek ama ben randevu alırken diş tasi dedim sorun cıkmaz dimi yaa

Tadı kireç ile mide koruyucu haplar arasında silik bir tadı var. Diş yüzeyindeki pürüzlü kısma bir nevi peeling yapıyor gibi .Sadece Diş aralarını temizlemekle kalmayıp dişin yüzeyinede döner başlıklı bir fırça ile temizleme işlemi yapılıyor. Flu görüntü gidiyor renk değişiminde pek bir fark goremesemde parladigi aşikar. .

Dolgu deme :) kalbim nasil carpıyor panik atak var bende o koltuga oturmak icin bile 1 aydır savas verdim kendimle. Ben simdi daha detaylı sorayım kızlar size o zaman. Malesef kı sigara denen illeti kullanıyorum. Boyle dıs etlerıme cok yakın leke olustu aslında onlar temizlenecek ama ben randevu alırken diş tasi dedim sorun cıkmaz dimi yaa

Dedim bile :)

Sorun olmaz, zaten dis tasi derken o damaklara yakin yer temizleniyor. Bunu temizleyip otekini birakalim demezler yani. Yine de tedavi baslamadan iyice belirtin.

Tadı kireç ile mide koruyucu haplar arasında silik bir tadı var. Diş yüzeyindeki pürüzlü kısma bir nevi peeling yapıyor gibi .Sadece Diş aralarını temizlemekle kalmayıp dişin yüzeyinede döner başlıklı bir fırça ile temizleme işlemi yapılıyor. Flu görüntü gidiyor renk değişiminde pek bir fark goremesemde parladigi aşikar. .
Lieblingsmensch Lieblingsmensch

Sigara yuzunden olusan o ıgrenc lekeleri temızlıtıcem aslında ben

Lekeler.icin dis tasi temizligi etkili oluyor muymus?
Hani biride lekeler icinde iyi demis. Ama sigara dis yüzeyinde leke yapmaz mi?
Onuda bu götürmez diye düşünüyorum. Cnku dis aralarına giren dis ipiyle evde temizleyip tam yapamadigimiz aylarca kalip birikenleri temizliyor.
Ama dis aralarindaki birikimlere , cok cok iyi.
Birde zamanla biriktikce dis köku icin daha zararli diye biliyorum. Ve kesinlikle ağız kokusu icin baska sebep yoksa sebebi budur ve etkilidir.
Yani temizletmeniz dişiniz icin cok.iyi olur ama lekelenmeyi bilemedim.
Temizlettikten sonra tekrar hemen dolmamasi icin evde dis ipi / agiz calkalama suyuyla desteklerseniz daha uzun süre gider.
Ben o yüzden senede 1 gittiğim de oluyor. Birikmemisse cok fazlasıda dis aralığını actigindan yapmiyorlar.

Lekeler.icin dis tasi temizligi etkili oluyor muymus?
Hani biride lekeler icinde iyi demis. Ama sigara dis yüzeyinde leke yapmaz mi?
Onuda bu götürmez diye düşünüyorum. Cnku dis aralarına giren dis ipiyle evde temizleyip tam yapamadigimiz aylarca kalip birikenleri temizliyor.
Ama dis aralarindaki birikimlere , cok cok iyi.
Birde zamanla biriktikce dis köku icin daha zararli diye biliyorum. Ve kesinlikle ağız kokusu icin baska sebep yoksa sebebi budur ve etkilidir.
Yani temizletmeniz dişiniz icin cok.iyi olur ama lekelenmeyi bilemedim.
Temizlettikten sonra tekrar hemen dolmamasi icin evde dis ipi / agiz calkalama suyuyla desteklerseniz daha uzun süre gider.
Ben o yüzden senede 1 gittiğim de oluyor. Birikmemisse cok fazlasıda dis aralığını actigindan yapmiyorlar.

Ah sıgara mahvetti hala ıcıyorum.. Eski dıslerımi arıyorum valla . Leke temizliği ayrı mı acaba

Yok hic böyle seyler yapmiyor benimki :KK66:
Temizliypr hic birsey sürmuyor , kalkıyorum .
Yarin sorayim bir:KK66:
Teşekkürler

Polisaj (Diş Cilası) Nasıl Yapılır?
Polisaj adı verilen diş cilası işlemi, dişlerin üzerinden diş taşları tamamen temizlendikten sonra yapılır. Diş hekiminin elektrikli fırça yardımı ile dişlerin üzerinden teker teker geçerek yaptığı bu 15-20 dakikalık işleme diş cilası denir. Bu işlemde, diş fırçasına benzer bir fırça ile özel cila pastası yardımı ile dişlerdeki plak, leke ve dişlere dışarıdan yapışan ve renkleşme oluşturan besin artıklarının ağızdan ve dişlerden uzaklaştırılması amaç edilir.
İsteyin canım cilasi mi bitmiş polisajı mı yok o halde sizde yarım para ödeyip zaten 2 aşamadan olusuyor:KK48:

- See more at: https://www.hospitadent.com/dis-sagligi/dis-cilasi-hakkinda-bilinmeyenler.html#sthash.LsjLD2au.dpuf

Polisaj (Diş Cilası) Nasıl Yapılır?
Polisaj adı verilen diş cilası işlemi, dişlerin üzerinden diş taşları tamamen temizlendikten sonra yapılır. Diş hekiminin elektrikli fırça yardımı ile dişlerin üzerinden teker teker geçerek yaptığı bu 15-20 dakikalık işleme diş cilası denir. Bu işlemde, diş fırçasına benzer bir fırça ile özel cila pastası yardımı ile dişlerdeki plak, leke ve dişlere dışarıdan yapışan ve renkleşme oluşturan besin artıklarının ağızdan ve dişlerden uzaklaştırılması amaç edilir.
İsteyin canım cilasi mi bitmiş polisajı mı yok o halde sizde yarım para ödeyip zaten 2 aşamadan olusuyor:KK48:

- See more at: https://www.hospitadent.com/dis-sagligi/dis-cilasi-hakkinda-bilinmeyenler.html#sthash.LsjLD2au.dpuf

Bunlari okuyunca benimki fake yapmis resmen ajahagah

Yanlız 2 asama degilde ben sadece tek asama temizletme yaptiriyorum . Ama kendiside bir defa iki aşamalı bir işlem olduğunu söyledi ikinci kisma birlikte gerek yok dedik gibi hatırlıyorum.
Böyle de sürüp gdiyor.
Birde evet cuzi bir rakam ödüyorum yarisindan da az ödüyorum.
Dislerimin yapisi beyaz zaten bana bu 2 .kisma ondan yapilmamasina tamam demis olabilir mi?

Back