Daha önce Mısır'a gidenler yada bilgisi olanlar bakabilir mi

elifff_____

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2015
3.641
1.322
63
Mrblar
Biz mısıra gitmek istiyoruz balayı gibi değilde daha çok gezi amaçlı.
Benim vizem yok internette biraz araştırdım ama pek bişey bulamadım yada beceremedim vize kaç günde alınır? Birde havaalanından vize alma gibi birşey duymuştum bilgisi olan var mı? Vizeyi bulunduğumuz yerden vekaletke filan alabilirmiyiz?mısır a gidenler ne kadar masrafınız oldu biz 3 gün kalcaz yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşkler

Annem gitmişti ama geçen giden bi arkadaşım eski tadı kalmamış diyor. Bir sür olay yaşandı malum. Her an karışacak ortalık gibi diyordu. Bence Mısır planınızı ertleyim başka bi ülkeye bakın

Benim de arkadaşımın 2.gidişi, bir 2009'da gitti bir de 2015'te, çok severek dönmüştü ilk gidişinden bir sürü hediyeler eşyalar almıştı ama bu kez korkarak gezdim dedi insanları böyle tuhaf davranıyordu dedi. Hep merak ettiğim bir yerdir benimde ama bakışım değişti sanırım. 1 hafta kalabildi 3 haftalık tatilinde. Bence birazcık daha erteleyin..

Öyle mi diyosunuz çok istiyodum ama korktum şmdi biraz
Valla bende çok istiyordum özellikle piramitlere karşı çok özel ilgim var ama o öyle anlatınca korktum biraz.zaten annem daha bu olaylar olmadan çok önce gittiğinde de sadece piramit gezisi kısmını beğenmiş birde Kızıldeniz gezisini sokakları inanılmaz pismiş,yemekleri bize göre çok ağır baharatlıymış,dilenciler çok çok fazlaymış ki halk genel olarak fakirmiş zaten. Bide bu olaylar eklenince üstüne ne duruma gelmiştir bilemem. Ben o yuzden erteledim bu isteğimi.

Daha dün mü geçen gün mü bi turist kafilesini öldürmüşlerdi orada. Gerçekten çok karışık, ne bileyim şu ortamda pek gidilmez :/

Şimdi ortalık karisikken oraya gitmeniz çok mantıksız olur. Bende gitmek istiyordum ama erteledim düşünmüyorum bile artık..

Mısır vizesinin eski halini bilmem ama şu an çok problem. 2-3 haftada çıkıyor, aracı kurumlar yapıyor amaa tek grişlik vize veriyorlar. Turistik almak ticari almaktan daha kolay zaten. Tek girişlik vize aldıktan sonra pislik ve hayal kırıklığı. Sharm veya Hurgada'ya giderseniz dalış, deniz, manzara hoş.. Kızıldeniz boyunca koylar vs. Piramitleri göreceğim ben derseniz şehrin ortası gibi ama ıssı< şantiye gibi bir alanda fotoğraflarla alakası olmayan piramitlere hazır olun. Sharm ve piramitler arası ise uzak.. İlk birlikte tatilniz olacaksa Mısır'da ziyan etmeye değmez. Phuket bile daha iyi. Deniz, kum, güneş, tapınaklar, fil gezisi, gece hayatı.. Mısır biraz problemli bu aralar yakın zamanda giden arkadaşım güvenlik sıfır demişti.
Sevgiler,

Ben 4 sene önce gitmistim büyük konusmayayim ama bir daha kolay kolay gitmem. O zaman kapida vize almistik ama simdi degismis. Galiba son zamanlardaki siyasi tutumlardan dolayi baslattilar bunu. Gitmek istememe nedenim ise her selamün aleyküm dedigimiz din kardeslerimiz tarafindan kaziklanmamiz. Taksiciler esnaf herkes turist dolandirma pesinde. En son artik nasil sabrim tasmissa taksici para üstü icin 50 yerine 5 verince taksiden inmeyip oteli arayip güvenlikten birini cagirmistim. Ineyim diye yalvarmadigi kaldi taksi ücretini bile geri vermeye kalkti. Turizm polisinden korkuyorlar cünkü.

Gidecekseniz 5 yildizli deniz kiyisinda hersey dahil bir otele gidin. Ya da mutlaka turla gidin. Hurghada'ya gitmistik ve 1 günlügüne Kahire'ye piramitleri gezmeye gectik. Tur otobüsünden inmiyorsaniz faytoncular mafya gibi üstünüze cullaniyor. Pazarlik yapip birine bindik piramitleri gezdirdi dönüste ara sokaklarda parfüm papirüs dükkanlarina soktu elli kere istemiyoruz dememize ragmen. En son bir ara sokakta durdurdu faytonu ve verdigimiz paranin cok az oldugunu daha vermemiz gerektigini söyleyerek tehdit etti bizi. Iki kücük cocukla korkariz sandi. Esim Alman uyruklu ve hemen Alman konsoloslugunu arayip yardim isteyecekti ki tirstilar geri götürdüler. Ben de ayni anda otelden almis oldugum turizm polisini ariyordum. Daha sonra ögrendigimize göre bunu herkese yapiyorlarmis ve yasli turistler korkup veriyormus istedikleri parayi.

Bunlari anlatiyorum basiniza gelirse önlem alin diye. Her insan bir olmaz ama buranin geneli böyle. Turla degil kendi basiniza giderseniz devamli temkinli olun. Para verirken de alirken de tek tek kontrol edin. Otelin kendi ve plaji denizi cok güzeldi. Yemekleri bize yakin, havuzlari falan temizdi. Cam gibi kizildeniz ve pudra sekeri yumisakliginda beyaz kumlar. Ben sahsen bu kötü zamanlarda Birlesik Arap Emirlikleri disinda o bölgedeki hic bir ülkeye güvenlik nedeniyle gitmem.

Bu sayfada misir vizesiyle ilgili bilgi var.

http://www.gezgincift.com/tr/misir-vizesi-nasil-alinir

Aynen bunu yazacaktım turistleri daha yeni vurdular.

Dünyadan haberim yok kaldım böylece
Üçgen taş diyip geçmeyin sırf onlar için gitmek istiyodum ama napalım artık

Anladım demekki çok şey değişti ama zaten 3gün kalcaktık

Aynen benimde çok ilgim var deli gibi görmek istiyorum:)
Turla filan gidelim diycemde belki brz daha güvenli olur diye hiç tur bulamadım ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…