Kontakt Lens daha önce hiç lens kullanmadım yardımcı olun

acell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2012
5
0
gözlerim numaralı numarasıda bayaa büyük ama genelde gözlük kullanmıyorum, lens kullanmak istiyorum ama kullanabilir miyim hiç bilmiyorum çıkarıp takarken acır diye korkuyorum bide duyuyorum batma falan oluyomuş gözden kayıyomuş , bunların olmaması için önerebileceğiniz marka var mı? :S bide alırsam eğer renkli alıcam gözlerim koyu kahve ama belli olacak şekilde bi yeşil olsun istiyorum bazı lensler göz bebeklerini gözden fırlatıcak gibi duruyo ben sanki benim doğal göz rengim yeşilmiş gibi dursun istiyorum.. lütfen yardımcı olun kızlar :)

Lensler gözlerindeyken uyumamalısın,gözlerini ovuşturmamalısın..kayar veya yapışır....air optıcs'i erkek kardeşim kullanıyor ve memnun..renkli lens istersen freshlook yeşil benim kız kardeşimde güzel duruyor gözleri kahve olduğu halde herkes kendi rengi sanıyor...

yaklaşık 6 senedir lens kullanıyorum.göz numaram 5.25e 5.75.
lenslerimi 5 numara aldım ve gayet memnunum.bunun yanında gözlüğüm de var,acil durumlar için.mesela lens kullandıkça göz daha da hassaslaşıyor,daha kolay deforme olup mikrop kapıyor,güneşe güneş gözlüğü olmadan çıkılmıyor,en azından benim öyle oldu.
lens markası dersen Bausch & Lomb 'dan çok memnunum bunun yanında soft lens de kullandım.
fakaaaatt...
göz sağlığı ve el temizliği kesinlikle doğru orantılı.
benim bir ara gözümden beyaz iltihap geldi,doktorun dediğine göre takmaya devam etseydim kör bile olabilirmişim.bir hafta damla kullandım.
bugünlerde ise lense 15 günlük ara verdim,çünkü gözüm alerji olmuş ve kıpkırmızıydı..damlaya başladım avaş yavaş düzeliyor,bu dönemde de mecburen gözlük takıyorum.
renkli lens ise pek önermiyorum ben,şahsi fikrim..zaten çok da inandırıcı durmuyor.
eğer lens kullanacaksanız makyaj yaparken çok dikkatli olunmalı,her gece yatmadan çıkarılmalı,arada göze nefes aldırmak için gözlük takılmalı ve eller her zaman temiz tutulmalıdır..:101:

Son düzenleme:
ilk başta renkli lens kullanmanı tavsiye etmem canım, ben de ilk başlarda korkuyordum. lensi gözümde kaybedecem diye ama zamanla öyle alışıyorsun ki, kendi gözün gibi oluyor. ben lens kullanmaya karar verdiğimde herkes kızdı bana özellikle annem kimse göstermedi ama ben yine de becerebildim. ilk zamanlar takıp çıkarmak çok zaman alıyor, hatta bi' kameraya falan kaydetsen, haline gülmekten ölürsün :) ben ilk zamanlarda air optix lens aldım o lensle uyuyup, duş falan alabiliyorsun. gözden çıkarmadan 1 hafta kullanabiliyorsun. oksijen geçirgenliği oldukça iyi ancak şu an piyasanın en iyisi acuvue oasys 1 ay gözünden çıkarmasan olur diyorlar ama kesinlikle tavsiye etmem, mümkünse çıkar gözün hava almasını sağla. ben ilk taktığımda 2 gün çıkartamadım, sonra ne oldu? kıpkırmızı damarlarım belirginleşti. çünkü göz de alışık değil bir anda havasını kesiyorsun resmen, dediğim gibi ilk zamanlarda takıp çıkarmaya alışmak işkence oluyor o yüzden alışma sürecinde renkli lens kullanmanı tavsiye etmem. 1 ay geçtikten sonra hayat kolaylaşacak emin ol:)

ayrıca bu air optix ve oasys markaları piyasada biraz pahalıdır. özelden ulaşırsan uygun yollarda alabileceğin yer var. burada söylersem reklam olur diye yazmadım.

bi' de unutmadan piyasadaki en iyi solüsyon; bio true. bakteri üretmiyor ve gözyaşı kimyasına en yakın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…