daha ne kadar dayanıyım !!

Kıyamam, Allah yardımcın olsun. Güzelce oku, en iyi yerlere gelmeye çalış, meslek sahibi ol ve kendi ayaklarının üzerinde dur. Ancak öyle telafi edersin bu günlerini

Canım Allah yardımcın olsun zor.Benim annemde çalışan bir kadındı. İnan ilk okul günümde okula tek başıma gittim ve hayatım boyunca okul önlüklerimi kendim ütüledim. Annem birkere bile veli toplantıma gelemedi, okul çıkışıma gelemedi. Yaşıtlarım sokakta oyun oynarlardı ben evde temizlik bulaşık, yemek... Yani seni çok iyi anlıyorum tatlım yaşıtlarım 25 yaşında ben akıl olarak 50 yaşındayım.Sana tavsiyem okulunu sakın bırakma, oku iyi yerlere gel.

elimden geldiğince yapmaya çalılıyorum ama herşey çok zoruma gidiyor
Çok haklısın ama güçlü kızsın sen. Dayanmaya çalış biraz daha, ileride çok rahat edeceğini düşünerek oku.

inşallah ama bunlarla muhattap bile olmak istemiyorum düşüncelerini duyunca acıyorum doğruyu anlatmaya çalışıyorum at gözlüklerini çıkartmıyorlar

Kıyamam yaa... devlet yurtları araştır yatılı burslu, onlar bakmıyorsa devlet destek olur belki okulda öğretmenlerinle konuş bence sana yardımcı olsunlar yönlendirsinler VE NE OLURSA OLSUN OKU koca evi de bu yaşadığın hayattan pek farkı yok emin ol

Canım kıyamam. Şu an 1-0 yenik başlamıssin ama ilerde 1-0 önde olacaksin. Derslerin iyiymis mutlaka oku, güzel yerlere gel. Az daha dayan.

Bak bayaa derslerine asıl.Güzel bir bölüm kazan.Anne baba ayrı oldugundan yurtta bursta çıkar bence.Yazları falan işe gir okul için para biriktir.Üniversitede burs alsan o para yeter sana.Hatta para bile biriktirirsin

Keşke yurtta kalsaydınnnn.

Onlarin pisligini temizleme. Dövselerde temizleme, öldürselerde. Derslerni çalış sakın geri kalma. Yemek yap, haftada bir süpürge çek, tozları sil, çamaşırları hall et yeterli. Sadece haftada bir evi temizle. Geri kalan günler sadece derslerni caliş. Onlarında yatağını toplamakmış, pisliğini temizlemekmiş sakın yapma. Onlar çalışıyorsa sende okuyorsun. Babalarnın hizmetçisi değilsin. Canları çıksın kendi işlerini kendileri yapsın.

Canım benim küçücük yaşında bir evin yükü binmiş üzerine bu kadar işinin gücünün arasında derslerinde iyiymiş tebrik ediyorum seni sen yolundan şaşma dersleri ne odaklan ins güzel bir ünv kazanicaksin yurtta olsan aslında derslerine daha iyi odaklanırsin seninde yasitlarin gibi bir düzenin olur ailen müsade edermi yurda gitmene yada okulda bir öğretmeninden rehber öğretmeninden yardım alabilirsin yani yurtta kalmayı istiyorsan tabi

Derslerini sakın ha bırakma.Gerekirse işleri savsakla ama derslerine çalışmaktan , kitaplarını okumaktan vazgeçme.Sen yaptıkça daha çok isterler , bırak çok da abartma , olduğu kadar yap işleri.Bişey derlerse de yetişemiyorum de çık işin içinden.Böyle durumlarda fedakarlık yapandan daha çok fedakarlık bekler insanoğlu.Azalt yavaş yavaş yaptığın işleri , derslerine daha çok vakit ayır ve o evden bir an evvel kurtul.

Bir de baban kendini suçlu hissetmene sebep oluyor anladığım kadarıyla.Sizi eve almış da bilmem ne de diye laf yapmasın.Sizi dünyaya getiren anne ve babanız.Getirmeselerdi o halde.Kendini suçlu hissetme.

Torunlarım tabii ki gelicek diyen babaannenle uğraşma.Belli ki yaşlı ve ataerkil bir kadın.Onla didişip de kendi ruh halini bozma.Senin kardeşlerin o kuzenlerin evine gidebiliyorlar mı peki? Sizin eve gelip duruyor diğerleri.Çok sinirlendim sizin evdekilere.Allah yardımcın olsun.Sakın karamsarlığa kapılma.Derslerine sıkı sarıl.Tek söyleyebileceğim bu.

Bazı arkadaşlar da yazmış , yatılı bir lise bulup geçemez misin? Okuldaki rehber öğretmeninden yardım isteyebilirsin bu konuda.Senin için araştırsın.Anlat derdini öğretmenine.Çekinip utanma.Sana yardım eder , belki güzel bir yatılı okula gidersin de sadece derslerine odaklanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…