Daha Çok Eksiğim Var di mi? Hangilerini Acil Almalıyım?

eylemonur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2009
1.320
1
merhaba;
bende yeni yeni çeyiz hazırlığına başlayanlardanım...aldıklarım:

kütahya porselen yemek tk
aryıldız çatal bıçak takımı
korkmaz tencere takımı

5 adet nevresim takımı taç ve jua
30 adet el yüz havlusu taç jua ve linens
1 adet pike günlük taç
3 adet battaniye taç
1 adet aile bornoz seti taç
1 adet hamam seti
2 adet yorgan taç
2 adet yastık

çok eksiğim var benim yaamafoldumben

tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi alacaklarımı önceliklendirmek istiyorum da...neleri önce alayımm?

Ev tekstili ürünlerini aşa yukarı almışsın zaten..

Mutfakla ilgili pek bişey yok gibi;

Günlük yemek takımı, kahvaltı takımı, günlük ÇKB takımı, teflon tencerelerin.. elektrikli el aletleri... şimdilik benim gözüme takılanlar bunlar, zaten al al bitmiyor ki, tamamladığını zanediyorsun ama ha bire bir eksik çıkıyor. Bir liste çıkartmanı tavsiye ederim, en azından temel şeyler için ben öyle yapmıştım :1rolleyes:

ben bi liste yapmıştım çeyizimiz için biz neler aldık kısmında, baya bi detaylı liste, bir göz at istersen

ütü masası, çamaşır askılığı,ütü ,saklama kapları (tuperware tavsiye ederim)...

mutfak esyaları tencere tava fln alınır biter gibi duruyor ama hep bir eksik çıkıyor onları al bence

Küçük ev aletlerini de önceden alabilirsin.
Mikser, blender, rondo, ütü, tost makinası, vs.
Çaydanlık lazım.

Bir de evliliğe ne kadar süre kaldı? Eğer az kaldıysa, kek kalıbından, kaselere kadar mutfak için alınacak çok şey var aslında.

Benim daha en az 8-9 ay olduğu için o detaylara henüz inmedim yer kaplamasın evde diye. Bir de onları ne zaman alsan alırsın hep bulunan şeyler. Ama sonradan ayağına dolanmasın diye 1-2 ay önceden onları da almış olmak lazım. Hem de aceleye gelmez beğene beğene alırsın içine siner opuyorumnanaktan

Şu an kış dönemi olduğu için güzel indirim ve kampanyalar oluyor takip etmek lazım ve kenara koymak lazım pahada ağır olan şeyleri zemuszemus

değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar...kimse cevap yazmayınca üzülmüştüm...evlilikle ilgili net bir tarih yok erkek arkadaşım mayısta askerden gelecek maximum 6 ay sonra evlenmeyi planlıyoruz...yani bu durumda yaklaşık 10 ayım var...hepsi bir çırpıda olacak...şimdi o askerdeyken bende alabileceklerimi almaya çalışıyorum çünkü ailemden maddi bir destek alamıcam...sonra sıkışmaktan korkuyorum...

X