- 14 Mart 2010
- 7.885
- 6.794
- 398
- Konu Sahibi Amaki hayal
-
Neden kendinizi buna zorluyorsunuz size lazim olan tek şey zaman 5 saatlik uyku degilMerhabalar gecenin bu saatinde yazıyorum uyumadım. Aslında zorunluluktan değil. 1 yaşında bebeğim var gece 12 de mamasını veriyorum saat 9 da en geç uyur çok büyük Bi sıkıntısı yoksa sabah 7 gibi uyanır. Eşim erken uyuduğu için 2 saat ilgilenir 9 da beni kaldırır. Benim problemim şu gün boyu bebekle ilgilendiğim için akşam kendime vakit ayırmak film izlemek kitap okumak vs istiyorum. Zaten en az iki saatim ortalığı topla çamaşır as katla vs geçiyo. 12 de mamasını veriyorum derken uyumak istemiyorum. Bi film izlesem saat 2 oluyo yatıyorum ve sabah zombi gibi oluyorum. Ben daha az uykuyla daha dinç olmak istiyorum mesela 5 saat uyku bana yetsin istiyorum. Bunun için önerileriniz var mı? Bi süre sonra alisabilrimiyim bu duruma?
Biri 2 diğeri 4 yaş 2 tane varÇocuk yap
Ben en geç 11 de uyur 7 de uyanır tüm işlerimi yapar geri öğlen uyurdum
Şimdi hayal oldu. Öğle uykusu zaten yok. Çocuğu uyuttum, onunla yapamadığım işleri yaptım, gece yüz kere kalktım derken kendimi tanıyamıyorum. Bir de gece o kadar uyanınca olan uyku da kaçıyor. Oturup yemek yiyorum.
Biri 2 diğeri 4 yaş 2 tane var
Pek savmış gibi değilim aslında zombiliğe okadar alıştım kiOo maşallah. Daha sırayı da yeni savmışsınız
Yaparım çocuğunuz varsa bu soruya üzülürüm ama yoksa olunca anlarsınız ki ben hem doğum da hem lohusalikta çok zorlanmış pekte anaç olmayan ve gelecek kaygısı taşıyan Bi insanım. Ona rağmen kesinlikle yaparım en şikayet edilen durum bile anneler bilir ki bal börekBugün geçmişe dönseydiniz çocuk yapar mıydınız?
Doğduktan sonra evlat can ama düşünün ki çocuğunuz yokken bugünleri size izlettiler , yine yapar mıydınız?
Evet bende sinir oluyorum. Bide kendine vakit ayırmayınca yat kalk gün değişmemiş gibi hep aynı şeylerKonuyu ben açtım sandımdemiyorlar mi bir de çocuk uyuyunca sen de uyu. Robotuz çünkü iki satır kitap iki bölüm dizi bize haram
Birlikte ev işi yapıyoruz aslında ama yattıktan sonra mutfak kızımın odası falan hep dağılmış oluyo.yine ev işi biten bisey değil zaten başı var sonu yokYakinda cocukla ev islerini yapmaya alisacaksiniz. Hatta simdiden alismaya baslayin bence. Uyumasini beklemeyin birseyler yapmak icin. Diziyi de cocugun ogle uykusunda seyretmeye calisin derim. Uykudan kesmeyin. Uyku insanin saglik sistemi icin cok gerekli.
Ek gıdaya ilk başladığımız zamanlarda şimdiye göreGece 12 de niye besliyorsunuz?? Bebek alışmış yemeden uyumaz zombi gibi takılır ortada. Yemek düzeninden başlayın derim ben. Yedikten sonra en az 1 saat metabolizması çalışıyor bu da uyutmuyor bebekleri.
Aslında siz ne verirseniz onu alır bebek. Akşam en geç 6 bilemedin 7'de yedirir 8'de yatırıdım ben. Daha doğrusu yatırma teşebbüsünde bulunurdum o direnirdi. Yalan yok yatağa koyar koymaz uyur diyenlerden olmadım hiç. Ama gece 12 de asla yemek vermedim. 1 yaş demek ek gıda demek. Yani 3 saate bir emme çağını geçmiş.
Kahvaltı - atıştırma - öğlen yemeği - 2.atıştırma - akşam yemeği. Genelde budur beslenme düzeni. Siz hangi saatlerde besliyorsunuz?
Dis döneminden dolayı ki 4 dışı aynı anda.cikarmisligi var yeme düzeni malesef bozuldu. Çok hafif Bi kahvaltı ara öğünler öğlen ve akşam yemekleri binbir cabayla üç beş lokma yani mama icmese aç resmenGece 12 de niye besliyorsunuz?? Bebek alışmış yemeden uyumaz zombi gibi takılır ortada. Yemek düzeninden başlayın derim ben. Yedikten sonra en az 1 saat metabolizması çalışıyor bu da uyutmuyor bebekleri.
Aslında siz ne verirseniz onu alır bebek. Akşam en geç 6 bilemedin 7'de yedirir 8'de yatırıdım ben. Daha doğrusu yatırma teşebbüsünde bulunurdum o direnirdi. Yalan yok yatağa koyar koymaz uyur diyenlerden olmadım hiç. Ama gece 12 de asla yemek vermedim. 1 yaş demek ek gıda demek. Yani 3 saate bir emme çağını geçmiş.
Kahvaltı - atıştırma - öğlen yemeği - 2.atıştırma - akşam yemeği. Genelde budur beslenme düzeni. Siz hangi saatlerde besliyorsunuz?
Su anda diyetteyim bende sağlıklı beslenmeye çalışıyorum if yapıyorum. Daha etkili oluyo haklısınız uyku kalitesindeMerhaba.
Ben diyet yaparken sağlıklı şekilde beslendiğimde 5 6 saat uyusam bile çok dinç kalkıyordum.
Bu işin püf noktalarından biri uykudan en az 4 saat önce yeme içmeyi kesmek.
Bu aralıkta su, şekeesiz olmak kaydıyla çay, bitki çayları ve türk kahvesi içebilirsiniz.
Böyle yaparsanız vücut uyku esnasında sindirimle uğraşmayacağı için dinlenebiliyor ve az uyku insana yetiyor.
Mümkün olduğunca akşam 8 den sonra bir şey yemeyin ve bir deneyin. 2 3 günde farkı hissedebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?