How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Daha az uyumaya alismak

Benim kizim 15 aylik olucak ve ben alisamayanlardanim. Bende genelde kizim uyuduktan sonra topluyorum, kitap okuyorum, film izliyorum falan. Tek care bebegi erken yatirmaya alismak. Benim kizim tek uykuya gectikten sonra aksam 7 de yatmaya basladi. Gece bir kere mama icip sabah 7 gibi kalkiyor. Bebek iken bende öyleymisim. :)

5 saatlik uyku yeter yetmesine de ben gergin ve mutsuz oluyorum.
2den 9a 7 saat var ama, gayet iyi süre.
Daha fazla takılmak istiyorum diyorsanız da akşam yaptığınız işi azaltın.
Aman bırakın dağınık kalsın, keyfiniz yerinde olsun.

Merhabalar gecenin bu saatinde yazıyorum uyumadım. Aslında zorunluluktan değil. 1 yaşında bebeğim var gece 12 de mamasını veriyorum saat 9 da en geç uyur çok büyük Bi sıkıntısı yoksa sabah 7 gibi uyanır. Eşim erken uyuduğu için 2 saat ilgilenir 9 da beni kaldırır. Benim problemim şu gün boyu bebekle ilgilendiğim için akşam kendime vakit ayırmak film izlemek kitap okumak vs istiyorum. Zaten en az iki saatim ortalığı topla çamaşır as katla vs geçiyo. 12 de mamasını veriyorum derken uyumak istemiyorum. Bi film izlesem saat 2 oluyo yatıyorum ve sabah zombi gibi oluyorum. Ben daha az uykuyla daha dinç olmak istiyorum mesela 5 saat uyku bana yetsin istiyorum. Bunun için önerileriniz var mı? Bi süre sonra alisabilrimiyim bu duruma?
Neden kendinizi buna zorluyorsunuz size lazim olan tek şey zaman 5 saatlik uyku degil
Bebekle ilgilenmek kolay degil hem ruhen hem fiziken cok yorucu evet fırsat olunca kendinize zaman ayırın ama bu sekilde olmamalı bence
Biraz daha büyüyünce kendi kendine daha rahat vakit geçirebilecek ve size kalan zamanlar artacaktır
Benimde 21 aylık bebegim var o ne zaman uyusa iyi hissedersem isleri hallederim yorgunsam kendimi yatağa atıyorum ki genelde saçlarımla oynayarak uyuduğu için benimde uykumu getiriyor miniğim

Çok şanslısınız bebek çok iyi uyuyor.Ben çocuklar uyuduğu zaman ruh halime göre ya sadece tavana bakarım ya kitap okurum .TV izlemem dizi takip etmem. Gün boyu kafam o kadar dolu olur ki sadece sakinlik isterim.

Yanlış hatırlamıyorsam uyurken beynimiz her 1,5 saatte bir uykunun bi evresini bitirip, yeni bi evresine geçiyormuş. O evreyi bitirmeden ortasında uyandığımız zaman ise, ne kadar çok uyusakta , sersemlik ve yorgunluk hissi, yani az uyumuşuz gibi hissediyoruz.. bu yüzden mesela ya 6 saat, ya 7.5 saat, yada 9 saat uyursak daha kaliteli bi uyku oluyor...(yani 6 dan itibaren, 1,5 un katları..)

Yeğenim üni sınavlarına çalışırken araştırıp öğrenmiş bu bilgiyi, o günden sonra saat kurup 6 saat uyuduğunu ve çok dinç uyandığını, daha iyi ders çalıştığını söylemişti..hatta çok yoğun çalışması gerektiğinde 4,5 saat uyuyup kalkıp çalıştığını söylemişti..

Çocuk yap 🤪
Ben en geç 11 de uyur 7 de uyanır tüm işlerimi yapar geri öğlen uyurdum :KK70:
Şimdi hayal oldu. Öğle uykusu zaten yok. Çocuğu uyuttum, onunla yapamadığım işleri yaptım, gece yüz kere kalktım derken kendimi tanıyamıyorum. Bir de gece o kadar uyanınca olan uyku da kaçıyor. Oturup yemek yiyorum.
Biri 2 diğeri 4 yaş 2 tane var 🤣🤣

2 aylık bebeğim var. Bugün sabah 6’da uyuduk 🙁
Çocuk 2 farklı karakter. Gündüz gayet sakin, uyuyor. Gece çakal gibi. Bir derdi olsa gündüz de devam etmez mi? Yarın doktora gideceğiz.
Annelik=Uykusuzluk
Ben bunu anladım.

Gece uykunuzu güzel uyuyun yapmak istediklerinizide gündüz yapın. Benimde bebeğim var gece geç yatınca ertesi gün ne kendime ne bebeğe faydam dokunuyor. O yüzden bebek büyüyünne kadar en doğrusu bu sanırım.

Bugün geçmişe dönseydiniz çocuk yapar mıydınız?
Doğduktan sonra evlat can ama düşünün ki çocuğunuz yokken bugünleri size izlettiler , yine yapar mıydınız?

Bugün geçmişe dönseydiniz çocuk yapar mıydınız?
Doğduktan sonra evlat can ama düşünün ki çocuğunuz yokken bugünleri size izlettiler , yine yapar mıydınız?
Yaparım çocuğunuz varsa bu soruya üzülürüm ama yoksa olunca anlarsınız ki ben hem doğum da hem lohusalikta çok zorlanmış pekte anaç olmayan ve gelecek kaygısı taşıyan Bi insanım. Ona rağmen kesinlikle yaparım en şikayet edilen durum bile anneler bilir ki bal börek🙂

Yakinda cocukla ev islerini yapmaya alisacaksiniz. Hatta simdiden alismaya baslayin bence. Uyumasini beklemeyin birseyler yapmak icin. Diziyi de cocugun ogle uykusunda seyretmeye calisin derim. Uykudan kesmeyin. Uyku insanin saglik sistemi icin cok gerekli.
Birlikte ev işi yapıyoruz aslında ama yattıktan sonra mutfak kızımın odası falan hep dağılmış oluyo.yine ev işi biten bisey değil zaten başı var sonu yok🙂

Gece 12 de niye besliyorsunuz?? Bebek alışmış yemeden uyumaz zombi gibi takılır ortada. Yemek düzeninden başlayın derim ben. Yedikten sonra en az 1 saat metabolizması çalışıyor bu da uyutmuyor bebekleri.

Aslında siz ne verirseniz onu alır bebek. Akşam en geç 6 bilemedin 7'de yedirir 8'de yatırıdım ben. Daha doğrusu yatırma teşebbüsünde bulunurdum o direnirdi. Yalan yok yatağa koyar koymaz uyur diyenlerden olmadım hiç. Ama gece 12 de asla yemek vermedim. 1 yaş demek ek gıda demek. Yani 3 saate bir emme çağını geçmiş.

Kahvaltı - atıştırma - öğlen yemeği - 2.atıştırma - akşam yemeği. Genelde budur beslenme düzeni. Siz hangi saatlerde besliyorsunuz?
Ek gıdaya ilk başladığımız zamanlarda şimdiye göre

Gece 12 de niye besliyorsunuz?? Bebek alışmış yemeden uyumaz zombi gibi takılır ortada. Yemek düzeninden başlayın derim ben. Yedikten sonra en az 1 saat metabolizması çalışıyor bu da uyutmuyor bebekleri.

Aslında siz ne verirseniz onu alır bebek. Akşam en geç 6 bilemedin 7'de yedirir 8'de yatırıdım ben. Daha doğrusu yatırma teşebbüsünde bulunurdum o direnirdi. Yalan yok yatağa koyar koymaz uyur diyenlerden olmadım hiç. Ama gece 12 de asla yemek vermedim. 1 yaş demek ek gıda demek. Yani 3 saate bir emme çağını geçmiş.

Kahvaltı - atıştırma - öğlen yemeği - 2.atıştırma - akşam yemeği. Genelde budur beslenme düzeni. Siz hangi saatlerde besliyorsunuz?
Dis döneminden dolayı ki 4 dışı aynı anda.cikarmisligi var yeme düzeni malesef bozuldu. Çok hafif Bi kahvaltı ara öğünler öğlen ve akşam yemekleri binbir cabayla üç beş lokma yani mama icmese aç resmen

Merhaba.
Ben diyet yaparken sağlıklı şekilde beslendiğimde 5 6 saat uyusam bile çok dinç kalkıyordum.
Bu işin püf noktalarından biri uykudan en az 4 saat önce yeme içmeyi kesmek.
Bu aralıkta su, şekeesiz olmak kaydıyla çay, bitki çayları ve türk kahvesi içebilirsiniz.
Böyle yaparsanız vücut uyku esnasında sindirimle uğraşmayacağı için dinlenebiliyor ve az uyku insana yetiyor.
Mümkün olduğunca akşam 8 den sonra bir şey yemeyin ve bir deneyin. 2 3 günde farkı hissedebilirsiniz.
Su anda diyetteyim bende sağlıklı beslenmeye çalışıyorum if yapıyorum. Daha etkili oluyo haklısınız uyku kalitesinde

Fırsat bulursam hemen uyurum hiç affetmem. Yemişim flimi kitabi :KK49:

Bazen dayanamayacak gibi oluyorum . Eşimde oturmak sohbet etmek ister . . Maalesef tartışma çıkarır çocukları babaya kitler çeker kapiyi uyurum. :skandal:
Uykusuzluk beni çok perişan ediyor yahu.

Cocuk biraz büyüyünce zaten kalınan yerden devam yaparsn istediğini.

Ben çocukla iş yapıyorum cocuk uyurken de fırsatım varsa uyuyorum. Ki genelde fırsatım olmuyor maalesef. Genelde uyuduktan sonra da işlerimi yapmaya devam ediyorum.. :KK57:
Dünyanın en güzel zevki ne deseler uyku ve yemek yemek derim . Ama diyette ve uykusuzum.:KK57:

Back