Daha az uyumaya alismak

Amaki hayal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2017
455
395
103
Merhabalar gecenin bu saatinde yazıyorum uyumadım. Aslında zorunluluktan değil. 1 yaşında bebeğim var gece 12 de mamasını veriyorum saat 9 da en geç uyur çok büyük Bi sıkıntısı yoksa sabah 7 gibi uyanır. Eşim erken uyuduğu için 2 saat ilgilenir 9 da beni kaldırır. Benim problemim şu gün boyu bebekle ilgilendiğim için akşam kendime vakit ayırmak film izlemek kitap okumak vs istiyorum. Zaten en az iki saatim ortalığı topla çamaşır as katla vs geçiyo. 12 de mamasını veriyorum derken uyumak istemiyorum. Bi film izlesem saat 2 oluyo yatıyorum ve sabah zombi gibi oluyorum. Ben daha az uykuyla daha dinç olmak istiyorum mesela 5 saat uyku bana yetsin istiyorum. Bunun için önerileriniz var mı? Bi süre sonra alisabilrimiyim bu duruma?

Bebeler uyuduğunda en kritik ikilem bende de oluşuyor uyusam mı, yoksa kendime vakit mi ayırsam kendime vakit ayırsam tam artık yatacağım sırada bir ağlama sesiyle tüm geceyi uykusuz geçirebiliyorum, bir dahaki sefer uyuyacağım diyorum e o zaman da dizilerim kitabım müziklerim hepsi de beni bekliyor oluyor. Of en büyük sıkıntım bu benim de, az ama yeterli bir uyku formülü bana da lazımmm

vücudunuzu alıştırırsanız 5 saatlik uykuyla durabilirsiniz ama bence çok sağlıklı değil. en azından 7 saat uyumalısınız. öğlen 1 saat uyuma imkanınız oluyorsa çocukla daha dinç hissedersiniz

Geçenlerde ben az uyumanın ve verimli vakit geçirmenin tam sırrını çözmüştüm ki 15 gün sonunda uyumaya geri başladım
Videolar izledim yeterli uyumanın ve uyku süresinin kisaltmanin yollarıyla alakalı.
Tavsiye ederim aşırı gaz veriyor
Beyninde saat saat planını yaparsan aslında kolay.
Mesele akşam yemeğini yedik, bebeğe babasına bırakıp hemen mutfaga girişip orayı halledersen çocuk uyuduktan sonra en azından bir işin bitmiş olur.
Gün içerisinde uyumak isterseniz 15 dk gözleri kapatıp dalmadan uyanmak lazımmış.
Ben alarm kurmuştum 15 dk da uyandım
Birde uyanacagim saatten yarım saat önce alarm kurup uyanmaya alisirsan oradan da kâr ediyorsun gibi videolar var izleyin tavsiye ederim

Kısa ama kaliteli uyumanız için beyninizin ve bedeninizin rahat olması gerekir. Dolu bir zihin ve yorgun bir vücutla bu mümkün değil sanırım. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Birkaç gündür bebeğim erken uyuyor. Oturup şunu yapacağım bunu yapacağım diyorum bir bakmışım yarım saat sonra gecelikleri giymiş yatağa girmişim.

Ev işlerini gündüz yapın, bebeğinizi uyuttuktan sonra da size daha fazla zaman kalır. Ben mesela mama sandalyesine koyuyorum kızımı balkon camının önüne, ben de çamaşır sermeye çıkıyorum. Ben sererken o da içerde bana bakıyor arada bir de cee ee falan yapıyorum bayılıyor zaten diğer işleri de onu da yanıma alıp yapıyorum, tabi onun eline de ilgisini çekecek bir şey veriyorum konuşa konuşa yapıyorum yavaş yavaş :)

Gece 12 de niye besliyorsunuz?? Bebek alışmış yemeden uyumaz zombi gibi takılır ortada. Yemek düzeninden başlayın derim ben. Yedikten sonra en az 1 saat metabolizması çalışıyor bu da uyutmuyor bebekleri.

Aslında siz ne verirseniz onu alır bebek. Akşam en geç 6 bilemedin 7'de yedirir 8'de yatırıdım ben. Daha doğrusu yatırma teşebbüsünde bulunurdum o direnirdi. Yalan yok yatağa koyar koymaz uyur diyenlerden olmadım hiç. Ama gece 12 de asla yemek vermedim. 1 yaş demek ek gıda demek. Yani 3 saate bir emme çağını geçmiş.

Kahvaltı - atıştırma - öğlen yemeği - 2.atıştırma - akşam yemeği. Genelde budur beslenme düzeni. Siz hangi saatlerde besliyorsunuz?

Aslinda en az 7-8 deniyor da bu hepimiz icin gecerli degil.Kisilerin Biyolojik gereksinimleri zaman zaman farklilik gosterebilir.
Eger sabah kalktiginda hem mental hem de fiziksel olarak rahatlamis hissediyorsan demek ki o uyku sana yetiyor.
Zombi gibi kalktigina gore demek ki bu sure sana az geliyor.5 saat diyorsunda bunun uykuya dalma,arada uykunun herhangi bir nedenden oturu bolunmesi gibi durumlarida var..Net olarak gordugun 5 saat belki sen farkinda olmadan daha da azaliyor.Alismaksa alisirsin,sonucta her gun ayna saatte kalkan kisi bir sure sonra alarma ihtiyac duymadan kendi kendine uyanmaya basliyor.Buna sartlanabiliyor.Ama bunun sagligini nasil etkileyecegi muamma..

Son düzenleme:
Diyorum ki çocukları uyutayim TV'nin karşısına yayılıp keyif yapayım büyüğü uyuturken bende sızıp kalıyorum

9 saat uyumazsam zombi gibi dolaşan ben, fikir almak için takipteyim

Çocuk yap
Ben en geç 11 de uyur 7 de uyanır tüm işlerimi yapar geri öğlen uyurdum
Şimdi hayal oldu. Öğle uykusu zaten yok. Çocuğu uyuttum, onunla yapamadığım işleri yaptım, gece yüz kere kalktım derken kendimi tanıyamıyorum. Bir de gece o kadar uyanınca olan uyku da kaçıyor. Oturup yemek yiyorum.

4 saatlik uykuda beynın sade 10-15 dk gerçekten uyudugunu bilseniz belki bu düşünceden vazgeçersiniz ,

ben yanlış mı okudum 12 de mama veriyor ve 9 da uyanan bir bebeğiniz mi var. tek yorumum maşallah diyorum cok şanslısınız.

Zor iş o.
Ben bebek uyuyunca uyuyorum.
Çünkü zaten saat başı kalkıyor ve ertesi gün işe gidiyorum.
Bir kaç kere denedim olmadı basım çatlıyor agrimaktan o şekilde ve daha sınırlı olursun.
Mecburen çocuk buyuyene kadar böyle.

Ben gece uykusundan ziyade sabah uykusunu çok severim. Öyle böyle değil. 5de yatayim ama 11e kadar uyuyayım bayılıyorum ama gel gör ki bebelerle mümkün olmuyor. 2 ve 3 yaştan bildiriyorum,şuan şikayet ettigin uyku süresini arayacaksin

Merhaba.
Ben diyet yaparken sağlıklı şekilde beslendiğimde 5 6 saat uyusam bile çok dinç kalkıyordum.
Bu işin püf noktalarından biri uykudan en az 4 saat önce yeme içmeyi kesmek.
Bu aralıkta su, şekeesiz olmak kaydıyla çay, bitki çayları ve türk kahvesi içebilirsiniz.
Böyle yaparsanız vücut uyku esnasında sindirimle uğraşmayacağı için dinlenebiliyor ve az uyku insana yetiyor.
Mümkün olduğunca akşam 8 den sonra bir şey yemeyin ve bir deneyin. 2 3 günde farkı hissedebilirsiniz.

Ben de sizin gibi 1 yaş civarı aynı durumları yaşıyordum. Şu anda 2 yaş ve o günleri arıyorum. Sabah 9 gibi uyanıyor, öğle uykusu 40 dk civarı uyursa gece saat 1 de uyuyor, öğle uykusu uyumazsa gece 12 de uyuyor. Uyku aralığı çok geniş bir çocuk. Ev işlerini geçtim, eşimle dönüşümlü bakıyoruz ve 4 sabah onun dersi, 1 sabah benim dersim var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…