- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Şöyle söyleyeyim:
Hiçbir suçun cezası yargısız infaz değildir, olmamalıdır.
Uludere olayı perde arkası kalabalık bir sahnenin görünen kısmıdır.
Terörü, silahı, silahlı eylemi hiçbir şekilde onaylamam.
Bu meseleyi 30 yıldır sündüren, bunun üzerinden nemalananlar var.
Dünyanın en güçlü kara ordularından birisi bu meseleyi çözemiyor mu, çözdürtmüyorlar mı?
Eğer çözdürtmüyorlar diyorsak oyunu bozmak gerek, alet olmak işi uzatır.
Ve evet, bu yüzden vicdani reddin hak olduğunu savunuyorum.
Konu "Acısıyla Tatlısıyla" başlığına taşınmıştır.
Şehitlerimize allahtan rahmet ailelerine sabır diliyorum.
Bu işte yine bir iş var,bizim yüreklerimize düşen ateş bizi yakıp kavuruyor fakat yine başbakan yurt dışında(genelde yurt dışında).Obama'nında bulunduğu dünya liderleri toplantısında.Tamda imralıdaki sapık caninin ev hapsi konuşulurken.
Devlet babamız (!) kürtaj değil (kürt)ajılımı yapıyor...Siz bilmiyorsunuz ..
Kimseye yargısız infaz yapılmıyor! Teslim olup yargılansınlar buna kimse karşı çıkmıyor!Teslim oldular da öldürüldüler mi!? Biraz vicdan sahibi olsanız patlayan bombalarla öldürülen sivillerin,çocukların neden acımasızca öldürüldüğünü sorgulardınız! Asıl yargısız infazı kim uyguluyor?? Bir daha düşünün!!Tabi sizin canınız yanmadı!
Siz doğuda olmanın çatışma olmasının,çatışmaya girmenin ne demek olduğunu biliyor musunuz!? Yastığınızın altında silahla uyumanın (uyuyamamanın) ne demek olduğunu!? Ne yapsınlar o askerler?? Üzerlerine bombalar yağarken kelepçeyle kovalamaca mı oynayacaklar!!!????
Hassasiyetini elbette anlıyorum,tabiki görüşünüzede saygı duyuyorum fakat;
herkes tepki olarak askere çocugumu göndermem derse, sınırda bizi koruyan askerler firar ederse nolur,
vatandaş olarak tepkimizi sandıkta göstermeliyiz
Zaten en büyük suç bunlara oy verende değilmi..Allah onları bildiği gibi yapsın..
Askerlere yönelik tek kelime etmedim.
Aksine pis bir oyuna kurban gittiklerini söyledim.
Beni tanımıyorsunuz, neyi sorgulayıp sorgulamadığımı bilemezsiniz.
Okuduğunuz ve (belkide benim ifade edememe durumumdan bilemiyorum) yanlış anladığınız birkaç cümlemle beni terör yanlısı, asker düşmanı olarak yansıtmanıza izin vermem.
Hassas bir konu.
Ailemin erkeklerinin büyük çoğunluğu doğunun muhtelif yerlerinde askeri personel olarak görev yaptı, yapıyor.
Hayatları boyunca yapacaklar.
Canımın ne zaman ne kadar yandığı, neyi ne kadar bildiğim izninizle bana kalsın.
Tekrar söylüyorum öfkemizi kirli emelleri için göz göre göre çocuklarımızı ölüme gönderenlere göstermekte fayda var.
Evet,hassas bir konu hemde çok. Benim tepkim "hiçbir suçun cezası yargısız infaz olamaz" demenize!Bu konuda ki tepkimin sonuna kadar arkasındayım.Hümanizm burada işe yaramıyor maalesef...
Haklısınız,neyi sorguladığınızı bilemem benimki tavsiye işte.Ama yazınızı okuyan herkes benim gibi düşünür.
Doğuda yaşayan bir asker eşi olarak biraz daha hassas olabiliyorum.Kusura bakmayın.
Rica ederim, kusur yok.
İnanın oradaki askerlerin, doktorların, hemşirelerin, öğretmenlerin vs nasıl bir ruh hali içinde olduklarını biliyorum.
Ben de orada görev yaptım.
Yukarıda alıntıladığınız ifadeyi uludere için kullandım.
Terör benim kabullenmeyeceğim bir şeydir.
Düşüncelerini,isteklerini silahla savunanlar, insan için bir şey yapıyorum diyemez.
Terör hangi amaç, hangi istek ve düşünce için olursa olsun meşrulaştırılamaz.
Bir yandan terör bitmesin diye türlü dümenler çevirip öte yandan 20 yaşındaki delikanlıları ortaya süren iki yüzlülüğü görmek lazım.
Bu olay ne yazık ki her kesimin üzerinden siyaset yapıp nutuklar attığı, çıkarlar sağladığı bir alan olmuştur.
O yüzden artık biraz da çocuklarımız sağ olsun...
Umarım en kısa zamanda kaygıdan, tedirginlikten uzak, huzurla yaşayacağınız-yaşayacağımız- şartlara kavuşursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?