Dağlıca'da 8 şehit..

ahhh yüreğim dağlandı facede şehit olan gençlerin resimlerini görünce mideme başıma ağrılar girdi :43::43:
ahhhh ana kuzuları gözlerinde nasılda bir mutluluk var analarıyla arkadaşlarıyla çekilmişler resimleri ne yapsın o analar şimdi burnumun direği sızlar derler ya kalbim sızlıyor:43::43::43:

Şöyle söyleyeyim:
Hiçbir suçun cezası yargısız infaz değildir, olmamalıdır.
Uludere olayı perde arkası kalabalık bir sahnenin görünen kısmıdır.
Terörü, silahı, silahlı eylemi hiçbir şekilde onaylamam.
Bu meseleyi 30 yıldır sündüren, bunun üzerinden nemalananlar var.
Dünyanın en güçlü kara ordularından birisi bu meseleyi çözemiyor mu, çözdürtmüyorlar mı?
Eğer çözdürtmüyorlar diyorsak oyunu bozmak gerek, alet olmak işi uzatır.
Ve evet, bu yüzden vicdani reddin hak olduğunu savunuyorum.

Kimseye yargısız infaz yapılmıyor! Teslim olup yargılansınlar buna kimse karşı çıkmıyor!Teslim oldular da öldürüldüler mi!? Biraz vicdan sahibi olsanız patlayan bombalarla öldürülen sivillerin,çocukların neden acımasızca öldürüldüğünü sorgulardınız! Asıl yargısız infazı kim uyguluyor?? Bir daha düşünün!!Tabi sizin canınız yanmadı!

Siz doğuda olmanın çatışma olmasının,çatışmaya girmenin ne demek olduğunu biliyor musunuz!? Yastığınızın altında silahla uyumanın (uyuyamamanın) ne demek olduğunu!? Ne yapsınlar o askerler?? Üzerlerine bombalar yağarken kelepçeyle kovalamaca mı oynayacaklar!!!????

Konu "Acısıyla Tatlısıyla" başlığına taşınmıştır.

Şehitlerimize allahtan rahmet ailelerine sabır diliyorum.

Bu işte yine bir iş var,bizim yüreklerimize düşen ateş bizi yakıp kavuruyor fakat yine başbakan yurt dışında(genelde yurt dışında).Obama'nında bulunduğu dünya liderleri toplantısında.Tamda imralıdaki sapık caninin ev hapsi konuşulurken.

tam imralı' daki caniden bahsederken aklıma o yakalandığı anda söyledikleri geldi. '' benim anam da türk devletime hizmet etmeye hazırım hebele hübele '' bunların en anarşiği bu işte :) başkan dedikleri herif de bu :) şimdi eğer bu herifi ev hapsine alacaklarsa bari biz gidelim terkedelim yani ülkeyi de rahatsız etmeyelim kendilerini. 15 yıl önce ev hapsi konuşulacak birgün dense hepimiz gülerdik herhalde ne hale geldik

Nasıl olur bu?

O analar napsın şimdi. Doğur, bakmaya kıyamadığın yavrun, evladın bir hiç uğruna gitsin. ŞEHİT olsun. Ben oğlumu askere gönderemem bile bile evladımdan olamam. Güzel devletim kadınlarla uğraşıyor ya şimdi de bu analarla uğraşsın. Daha doğurduklarımıza , büyüttüklerimize sahip çıkmayan ülkeme ben çocuk falan veremem. Yazıklar olsun.

Kimseye yargısız infaz yapılmıyor! Teslim olup yargılansınlar buna kimse karşı çıkmıyor!Teslim oldular da öldürüldüler mi!? Biraz vicdan sahibi olsanız patlayan bombalarla öldürülen sivillerin,çocukların neden acımasızca öldürüldüğünü sorgulardınız! Asıl yargısız infazı kim uyguluyor?? Bir daha düşünün!!Tabi sizin canınız yanmadı!

Siz doğuda olmanın çatışma olmasının,çatışmaya girmenin ne demek olduğunu biliyor musunuz!? Yastığınızın altında silahla uyumanın (uyuyamamanın) ne demek olduğunu!? Ne yapsınlar o askerler?? Üzerlerine bombalar yağarken kelepçeyle kovalamaca mı oynayacaklar!!!????

Askerlere yönelik tek kelime etmedim.
Aksine pis bir oyuna kurban gittiklerini söyledim.
Beni tanımıyorsunuz, neyi sorgulayıp sorgulamadığımı bilemezsiniz.
Okuduğunuz ve (belkide benim ifade edememe durumumdan bilemiyorum) yanlış anladığınız birkaç cümlemle beni terör yanlısı, asker düşmanı olarak yansıtmanıza izin vermem.
Hassas bir konu.
Ailemin erkeklerinin büyük çoğunluğu doğunun muhtelif yerlerinde askeri personel olarak görev yaptı, yapıyor.
Hayatları boyunca yapacaklar.
Canımın ne zaman ne kadar yandığı, neyi ne kadar bildiğim izninizle bana kalsın.
Tekrar söylüyorum öfkemizi kirli emelleri için göz göre göre çocuklarımızı ölüme gönderenlere göstermekte fayda var.

Hassasiyetini elbette anlıyorum,tabiki görüşünüzede saygı duyuyorum fakat;
herkes tepki olarak askere çocugumu göndermem derse, sınırda bizi koruyan askerler firar ederse nolur,
vatandaş olarak tepkimizi sandıkta göstermeliyiz

Zaten en büyük suç bunlara oy verende değilmi..Allah onları bildiği gibi yapsın..

Zaten en büyük suç bunlara oy verende değilmi..Allah onları bildiği gibi yapsın..

Liderler önce çocuklarını göndersin orada askerliğe arkasından vatandaşta göndersin...... adı üstünde ya!lidersen öncü olacaksın hani nerde?? ben de çocuğum olunca Amerikaya yollayacağım kısmetse!!!

Üzerinde sevdiklerimizle huzur içinde yaşayamadıktan sonra vatan kavramı doluluğunu kaybediyor benim için üzgünüm. Ölümü yüceltip, yiten, yitebilecek canların sayısını koz olarak öne süren, bazı kutsal kavramları ya da insanlığı kullanıp yaşarken değer görmemiş gencecik cocukları ölürse, öldürürse kahraman olacağına inandıran taraflar hakkında da söylenecek çok sözüm var ama susuyorum.

Askerlere yönelik tek kelime etmedim.
Aksine pis bir oyuna kurban gittiklerini söyledim.
Beni tanımıyorsunuz, neyi sorgulayıp sorgulamadığımı bilemezsiniz.
Okuduğunuz ve (belkide benim ifade edememe durumumdan bilemiyorum) yanlış anladığınız birkaç cümlemle beni terör yanlısı, asker düşmanı olarak yansıtmanıza izin vermem.
Hassas bir konu.
Ailemin erkeklerinin büyük çoğunluğu doğunun muhtelif yerlerinde askeri personel olarak görev yaptı, yapıyor.
Hayatları boyunca yapacaklar.
Canımın ne zaman ne kadar yandığı, neyi ne kadar bildiğim izninizle bana kalsın.
Tekrar söylüyorum öfkemizi kirli emelleri için göz göre göre çocuklarımızı ölüme gönderenlere göstermekte fayda var.

Evet,hassas bir konu hemde çok. Benim tepkim "hiçbir suçun cezası yargısız infaz olamaz" demenize!Bu konuda ki tepkimin sonuna kadar arkasındayım.Hümanizm burada işe yaramıyor maalesef...
Haklısınız,neyi sorguladığınızı bilemem benimki tavsiye işte.Ama yazınızı okuyan herkes benim gibi düşünür.

Doğuda yaşayan bir asker eşi olarak biraz daha hassas olabiliyorum.Kusura bakmayın.

"...bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler" ki tam da öyle oluyorken vatan sağolsun diyemiyor insan...sadece ne için heba oluyor bu pırıl pırıl insanlar diyebiliyor...

Evet,hassas bir konu hemde çok. Benim tepkim "hiçbir suçun cezası yargısız infaz olamaz" demenize!Bu konuda ki tepkimin sonuna kadar arkasındayım.Hümanizm burada işe yaramıyor maalesef...
Haklısınız,neyi sorguladığınızı bilemem benimki tavsiye işte.Ama yazınızı okuyan herkes benim gibi düşünür.

Doğuda yaşayan bir asker eşi olarak biraz daha hassas olabiliyorum.Kusura bakmayın.

Rica ederim, kusur yok.
İnanın oradaki askerlerin, doktorların, hemşirelerin, öğretmenlerin vs nasıl bir ruh hali içinde olduklarını biliyorum.
Ben de orada görev yaptım.
Yukarıda alıntıladığınız ifadeyi uludere için kullandım.
Terör benim kabullenmeyeceğim bir şeydir.
Düşüncelerini,isteklerini silahla savunanlar, insan için bir şey yapıyorum diyemez.
Terör hangi amaç, hangi istek ve düşünce için olursa olsun meşrulaştırılamaz.
Bir yandan terör bitmesin diye türlü dümenler çevirip öte yandan 20 yaşındaki delikanlıları ortaya süren iki yüzlülüğü görmek lazım.
Bu olay ne yazık ki her kesimin üzerinden siyaset yapıp nutuklar attığı, çıkarlar sağladığı bir alan olmuştur.
O yüzden artık biraz da çocuklarımız sağ olsun...
Umarım en kısa zamanda kaygıdan, tedirginlikten uzak, huzurla yaşayacağınız-yaşayacağımız- şartlara kavuşursunuz.

$229854_324745294273616_958757372_n (1).jpg
.....................

Bilmem kaç bin kişi bu sitede..Bu kadar aptal olamayız yaa gerçekten.Bu siteye giren ne kadar bayan var kiminin başı açık, kiminin kapalı, belki de kürtlerde var aramızda ama bu kadar aptal yerine koyulmayalım oy larımızı gerçektn iyi düşünüp verelim 1 ton kömüre satmayalım vatanı veya buzdolabı vs vs..Vatanı düşünüyorsanız ilk önce seçimlerde gösterin vatan sevginizi...

Şehitler ölür, babalar ölür, anneler ölür.

Hiç kimse artık ''Şehitler ölmez'' sloganlarıyla,gereksiz kahramanlık hikayeleriyle kandırmasin insanları.

Durup düşünmek gerekiyor artık, askerlere giydirilecek bir çelik yelek fiyatı ,ülkeyi yönetenlerin bir akşam yemeği parası kadarken neden bu kadar hazırlıksız, yetersiz gencecik cocukların ölüme sürüklenmesi.

Allah rahmet Eylesin şehitlerimize,ailelerine sabır versin.

Artık kimlerin gerçek sorumlular olduğunun fark edilmesini diliyorum, üzülerek.

Son düzenleme:

Rica ederim, kusur yok.
İnanın oradaki askerlerin, doktorların, hemşirelerin, öğretmenlerin vs nasıl bir ruh hali içinde olduklarını biliyorum.
Ben de orada görev yaptım.
Yukarıda alıntıladığınız ifadeyi uludere için kullandım.
Terör benim kabullenmeyeceğim bir şeydir.
Düşüncelerini,isteklerini silahla savunanlar, insan için bir şey yapıyorum diyemez.
Terör hangi amaç, hangi istek ve düşünce için olursa olsun meşrulaştırılamaz.
Bir yandan terör bitmesin diye türlü dümenler çevirip öte yandan 20 yaşındaki delikanlıları ortaya süren iki yüzlülüğü görmek lazım.
Bu olay ne yazık ki her kesimin üzerinden siyaset yapıp nutuklar attığı, çıkarlar sağladığı bir alan olmuştur.
O yüzden artık biraz da çocuklarımız sağ olsun...
Umarım en kısa zamanda kaygıdan, tedirginlikten uzak, huzurla yaşayacağınız-yaşayacağımız- şartlara kavuşursunuz.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Allah cümlemize huzurla yaşamayı nasip etsin.
Uludere olayına girmemek lazım.Konu kapanabilir...O çook başka bir mesele ne terör ne yargısız infaz!maalesef toplumun hassasiyeti üzerinden hükümete verilen bir ayar...Neyse.
Bence sınır bölgesinin sivillerden arındırılması lazım.Orada büyüyen her çocuk terörü öğrenerek büyüyor,destek olmayı öğreniyor. Ayrıca o çocuklara o kötü hayatı yaşatmaya kimsenin hakkı yok.Anne-babasının da hakkı yok.güvenli bir yerde insan gibi yaşamak onların hakkı.
Bir de askerlik vatani görev falan olmamalı...Profesyonel olmalı.Köyünden çıkan 20 yaşındaki çocuğun ne işi var o dağlarda..o çocuk her türlü hatayı yapar ama askerlik hata kabul etmeyen bir meslek!! Çalışan,vergisini ödeyen her vatandaş vatani görevini yerine getiriyor işte..Artık dünya değişiyor.Savaşlar insan gücüyle değil,teknolojiyle silah gücüyle yapılıyor! Buna uymak lazım.

Yillardir ayni hikayeler...

Uzman cavus daha 2 aylik evliydi....Er XXX`in oglu daha 1 aylikti....Eve dönmesine sadece 10 gün kalmisti.....

Bu haberleri okuyunca insanin ici aciyor...Sehit ailelerinin gözyaslari feryat figanlari benim gözlerimde yasa dönüsüyor...

Birileri cürük raporu aldirir oglunu askere göndermez, kimisi parayi basar askere gitmez..

Olan yine normal vatandasa olur...

Bundan sonra da VATAN SAG OLSUN diyemem ben....

Vatan sag olsun diyebilmem icin önce vatanin bana insan olarak deger vermesi gerekir, insan olarak bana deger veren vatan da zaten IS BITIRICI olur sorunu bitirir, kapali kapilar arkasinda dönen pazarliklardan habersiz...Aslinda cogu kere gün yüzüne cikti da, inkar edenler nedense daha bir yüceliyor...

Allah rahmet eylesin şehitlerimize mekanları cennet olsun inşallah yine içimiz yandı evlere ateş düştü..

Meclisteki itleri atın ilk önce milletin gözünün içine baka baka konuşuyorlar nasıl göz yumuyorlar bunlara hala..

Bide ev hapsi gündemde şimdi oldu başka arzuları varmıymış birilerinin şehiterimizin kemikleri sızlamayacakmı şimdi ya aileleri neler hissedecek onu düşünen yok tabi..

Varsa yoksa kendi fikir ve düşünceleri hadi bakalım uludere diye verdiniz tazminatları gittiniz oraya,şehit ailelerinden hiç böyle bir talep geldimi acaba merak ediyorum..

Şehit aileleri evlatlarının kanını parayla satmaz çünkü...

Back