- 27 Aralık 2011
- 5.593
- 4.465
- 373
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
BAK GÜZELİM..
Fakirin çocugu ölüyor fakir askere gidiyor..
Zengin torpilli gitsede ölmüyor...
Parası olan parayla yapıyor vs vs..
Bu konular elbetteki doğru ama sadece bu düşünceden yola cıkıp olayı bukadar basite indirip düşünürsen sonucları daha agır olur...
zaten şehit haberlerinde nedense derma çatma,elektiriği suyu olmayan,mobilyaları desen kırık dökük olan evler görüyoruz
durumu iyi olan bi yer göremedim
çok acı gerçekten
geçen dermatolojiye birisi geldi
adamın vucudunda kızarıklar çıkmış
doktor dedi ki sıkıntıdan olabilir sıkıldığın bişey var mı dedi
şehit babasıyım doktor hanım siz düşünün artık dedi
içim cız etti
Hangı samımıyetle güzeliniz olduğumu çok merak ettim doğrusu
Sevgili PrezentabLkontes,
Bu biraz talihsiz bir karşılaştırma değil mi?
Uludere, Urfa cezaevi, kışladaki askerlerimiz...
Şuna ağlayalım, ötekine susalım demek benim vicdanımın alacağı bir şey değil.
Özü insandır.
Eleştirdiğiniz noktaya gelebilirsiniz sonra...
Hassasiyetini elbette anlıyorum,tabiki görüşünüzede saygı duyuyorum fakat;hayatın tabi ki garantisi yok..Allah kimsenin başına vermesin ama o itlerinde oğlumu eşimi göz göre göre öldürmelerine müsade etmem..
ladyfog sana bu konuda katılmıyorum.
Eğer özü insan diye düşüneceksek o zaman öldürülen teröristlere de mi üzülelim.
Ben bu vatanın çocuğuyum,gerektiği zaman canımı da seve seve vereceğim.
Dostu ve özellikle düşmanı çok iyi tanımak ,bilmek gerekiyor.
O kaçakçıların teröristlere yardım ettiği gün gibi aşikarken üstelik o hedeflere de yine teröristlerce yerleştirilmişken onlara üzülemem.
Benim çocuğum yok o yüzden oğlumu göndermem diyenlere söyleyecek sözüm yok,anlamıyorum çünkü annelik duygusunu yaşamadım.
Dag basındakı o kumeslere 20 lık fıdanları resmen kurtlar sofrasına yem dıye yolluyorlar bundan otesını aklım almıyor,bır devlet sınırlarına gerekırse çin seddı gıbı sınır ceker yada o karakolları daha mantıklı ve korunaklı sekılde dızayn edelım tasıyalım bunun ıcınde yardım gereklı deseler, o bedellılerın paralarını bu ıslere harcasınlar baska yerlere degıl cok uzgunum cok sınırlıyım en son 24 sehıdın oldugu baskında bırı bızım koyumuze cok yakındı hala gelıp gecerken aılesıne aglayarak bakarım,nısanlısı desen avare oldu ekımden bu yana bu nasıl bır acı yarabbım resmen kocaelıye ates dustu ozaman
yine duygularımın tercümanı olmuşsun. milletçe hafıza zayıflığından mustaribiz, çok kolay unutuyoruz.Rabbim sabır versin,bir evlat kolay mı büyüytülüyor o yaşa getiriliyor? sonrada kalleşçe öldürülüyor!! ah o anneler,benim bile burada içim yanarken o anneler ne haldeler şimdi? iki oğlum var,bazıları çürük raporları alıp gemiciklerle gezerken bazıları parasını ödeyip askerllik yapmazken bizim evlatlarımız neden ölüyorlar ya?!!! bu nasıl bir haksızlık böyle!! çok şey yazmak istiyorum ama...üzüldüm,hem de çok..ülkem için üzüldüm,şehitlerimiz için,aileleri için,bize dayatılan bu kandırmaca için,haksızlıklar için ve geleceğimiz için çok çok üzülüyorum!
aslında hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz da önceliklerimiz biraz farklı..
aynı şeyleri düşünebilseydik zaten şu anda yine şehit haberleri alıyor olmazdık..
aynı evde yaşayıp,aynı tastan yemek yiyen bizler; birbirini öldüren yine bizler..
bakın o bu demiyorum BİZ...yıllarca aynı coğrafyayı paylaşmış,aynı cephelerde savaşmış biz...
sadece artık arada siyaset girdi işler raydan çıktı..öyle bir yere geldik ki ülkemizi bile satmaktan
çekinmiyoruz..
oğlumu göndermem diyene de saygılıyım, gider ben de savaşırım diyene de..nitekim ben de savaşırım
kurtuluş savaşı sırasın vatan,bütün devletlerce sarılıp bir avuç toprağı bize razı gördüklerin de o şuur olmasaydı
zaten şuan biz burada olamayabilirdik..o zamandan bu zamana da çok şey değişti..
farklı niyetlerle söylendiğini düşünmüyorum o sözlerin...herkesin kocası,yari,oğlu,babası değerli...
o minnacık çocukların babasız kaldığını gördükçe,anaların bağırlarına taş bastıklarını seyrettikçe
kahrolmamak elde değil..
keşke şu tepkilerimizi sandık başlarında dile getirsek; keşke daha bilinçli bir toplum olgusunu yaşatabilsek..
Allah rahmet eylesin hepsine,sabırlar versin yakınlarına...
yine duygularımın tercümanı olmuşsun. milletçe hafıza zayıflığından mustaribiz, çok kolay unutuyoruz.
ben ne savaşırım ne de oğlum olsa gönderirim. kurtuluş savaşı ile çok farklı bu... bu kahpece, alçakça bir "savaş" dürüstçe değil. savaş bile değil... çakalca kurulan tuzaklar, öldürülen masumlar...
Sevgili ladyfog taputlarının üzerindeki bez parçalarını ve atılan sloganları hepimiz izledik tv'lerde..
Özü insan olan bu tip bir sloganı ve ölen yakınlarının taputlarına sözde bayrak dedikleri bez parçalarıyla ugurlamazdı son yolculuguna
Akabinde onlar için ölen kişi başına tazminat ödendi ?
Kim için ? Bir sınır kaçakçısı için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?