Dağlıca'da 8 şehit..

başta önder mustafa kemal ve silah arkadaşlarıyla kurulmuş, akabinde milyonlarca şehit verilmiş, dünyaya destan yazmiş bir milletin evlatları torunları olarak, şuanda hükümetin politikaları yüzünden vatan topragını savaşmayı kutsallıktan çıkaran tüm zihniyetleri kınıyorum... bu kadar fazla tepkiniz varsa göndermeyin askere çocuklarınızı, kardeşlerinizi.....sizin bu tepkilerinizin bedelinide torunlarınızın çekmesini istemiyorsanız lütfen ve lütfen hükümet politikaları için milli duygularımız yok etmeyelimm...
şehitlere allahtan rahmet diliyorum, ruhları şad olsun...

Son düzenleme:
apo için ev hapsini konuşursa hükümetten birileri, olacağı da bu. o emperyalist uşağı pkk da, kamuoyunu '' yeter ki kan dursun ev hapsi de olabilir'' şeklinde canından bezdirmek için bu saldırılarını devam ettirir tabii.

Son düzenleme:

Ya peki ben bir şey sormak istiyorum ve bu sorunun cevabını inanın çok merak ediyorum..
Şimdi sizin eşiniz oğlunuz askere gitse ( Allah korusun ) öldürülse hala bunu diyebilirmisiniz..Ben bazen şehit akrabalarınnıda anlayamıyorum vatan sağolsun diyorlar.Bu nasıl bir vatan sevgisidirki oğlunu eşini gözden çıkarıyolar.

Kimse vatanını sevmekten caymıyor ki.
Aksine hükümet politikaları yüzünden ölümlere tepki gösteriliyor.
Yoksa elbette yaşadığımız topraklar değerli.
Ancak dönen oyunları da görmek, alet olmamak lazım.
Vaktiyle bir savunma bakanı söylemişti yanlış hatırlamıyorsam: Türkiye'nin sermayesi mehmetçiğin kanıdır, demişti.
Ne yazık ki askerlerimiz sayısal veriden öteye geçmiyor ülkemizde.
Oraya buraya gönderilmelerinden geçtim, iğrenç hesaplar için harcanıyorlar.

bende size saygı duyuyorum ve anlıyorum.
bazılarının çocukları raporlarla askerlik yapmazken yada askeriyenin en sakin yerlerinde sözde askerlik yaparken evet belki kendi yakınlarımızı askere yollamak anlamsız geliyor. Ama ben bu vatanı seviyorum ve ilahi adalete inanıyorum. yapan cezasını bir gün çekecek. oğlunu askere yollamayan o üst düzeylerde bir şekilde çekecek. ölen hiç bir vatan evladıda boşa ölmemiştir.
yazacak çok şey var ama kötü oldum. ölüm ölüm ölüm. bu ülke ölümsüz bir güne uyanamayacak mı. ne zaman bitecek bu terör.
geçen sene kaçırılan polisi acaba kaç kişi hatırlıyor hala terör örgütünün elinde sağ mı o bile belli değil
Ülkem için dua ediyorum bir savaş yaşamasın diye ama şu hale bak adı savaş olmayan bir savaşın içindeyiz senelerdir

İsyan edesi geliyor değil mi insanın ?

Eyyyy uluderedkiler için ağlayanlar ! Hadi şehitlerimiz içinde konuşun !

Sınır bir ülkenin namusudur diye biliriz..Sınır kaçaklığı yapanların böyle masum diye halka lanse edilmesine katlanamıyorum !

Bildiğin kaçak ve leşlerinin üzerindeki bez parçalarını hepimiz gördük.

Son düzenleme:
bir anne olarak bende terörü lanetliyorum.benimde askerlik çağında bir oğlum var daha şimdiden acısı içime düştü.nasıl göndericem,vatanı için canımız feda,ama böyle bir inat bir kin için ölmesin evlatlar lütfen,ALLAHIM sen yardımcımız ol şehitlerimize rahmet ailelerine sabır ve dayanma gücü ver............

Bu gibi konularda yorum yaparken olaya geniş bakabilmeyi bilmek lazım..

Kısa ve düz düşünceler basit düşünceler yanlış sonuclar getirir...

Bu ülkede 50 yılda kacyüzbin kişi terörden öldü bunu biliyormusunuz ?

Anlık suclamalarla anlık düşüncelerle özetlenecek bir konu değil..

kimse kimseyi gözden çıkarmıyor. ölüm her an her yerde bulabilir bizi. ama vatan uğruna ölmek bir şereftir. evet ben derdim vatan sağolsun derdim.
burada politika hükümet ve vatan sevgisi birbiri ile karıştırılıyor. ben kimseyi tutmuyorum yanlış anlaşılmasın. ama başkasının hakkını çiğneyipte ... neyse anlatamayacağım yanlış anlaşılacak şimdi hiç girmeyeyim bu konulara.
yazdıklarım asla burada yazanlara karşı değil.

eşimin ne iş yaptıgını söylemiycem, ama merak etmeyin burda kelle koltuktayız. ezbere konusmuyorum yani.her an bir baskınla hayatımız altüst olabilir ki çok riskli bir bölgedeyiz... ama yapılacak bişey yok... herkes görevini yapacak en güzel şekilde. böyle gelmiş böyle gidecek... ALLAHA DUA EDEREK BİR SORUN ÇIKMASIN DİYE BURDA GÜN DEÇİRİYORUZ,AMA KADERDE NE VARSADA O YAŞANILIR. SİZ BURDA BENİM ÇOCUGUM ASKERE GİTMESİN ÖLMESİN DERSENİZ ONUN BAŞINA SİVİLDE BİR TRAFİK KAZASI GELMEYECEGİNİN GARANTİSİNİ VEREBİLİYORMUSUNUZ.BÜYÜK KONUŞMAYIN, HAYATIN GARANTİSİ YOK HANIMEFENDİ...

Sevgili PrezentabLkontes,
Bu biraz talihsiz bir karşılaştırma değil mi?
Uludere, Urfa cezaevi, kışladaki askerlerimiz...
Şuna ağlayalım, ötekine susalım demek benim vicdanımın alacağı bir şey değil.
Özü insandır.
Eleştirdiğiniz noktaya gelebilirsiniz sonra...

bu ülkede şehitlik makamı sadece fakirin çocuğuna mı uygun görülüyor?

BAK GÜZELİM..

Fakirin çocugu ölüyor fakir askere gidiyor..

Zengin torpilli gitsede ölmüyor...

Parası olan parayla yapıyor vs vs..

Bu konular elbetteki doğru ama sadece bu düşünceden yola cıkıp olayı bukadar basite indirip düşünürsen sonucları daha agır olur...

Bu ülke 30 yılda savunma sanayisine 500 mlyar dolar harcamıs...

Siz bu rakamın büyüklüğünü idrak etmelisiniz..

Bu kirli oyunun arkaısndakileri anlamalısınız...

hayatın tabi ki garantisi yok..Allah kimsenin başına vermesin ama o itlerinde oğlumu eşimi göz göre göre öldürmelerine müsade etmem..

ladyfog sana bu konuda katılmıyorum.
Eğer özü insan diye düşüneceksek o zaman öldürülen teröristlere de mi üzülelim.
Ben bu vatanın çocuğuyum,gerektiği zaman canımı da seve seve vereceğim.
Dostu ve özellikle düşmanı çok iyi tanımak ,bilmek gerekiyor.
O kaçakçıların teröristlere yardım ettiği gün gibi aşikarken üstelik o hedeflere de yine teröristlerce yerleştirilmişken onlara üzülemem.

Benim çocuğum yok o yüzden oğlumu göndermem diyenlere söyleyecek sözüm yok,anlamıyorum çünkü annelik duygusunu yaşamadım.

Sevgili ladyfog taputlarının üzerindeki bez parçalarını ve atılan sloganları hepimiz izledik tv'lerde..

Özü insan olan bu tip bir sloganı ve ölen yakınlarının taputlarına sözde bayrak dedikleri bez parçalarıyla ugurlamazdı son yolculuguna

Akabinde onlar için ölen kişi başına tazminat ödendi ?

Kim için ? Bir sınır kaçakçısı için.

Son düzenleme:
Rabbim sabır versin,bir evlat kolay mı büyüytülüyor o yaşa getiriliyor? sonrada kalleşçe öldürülüyor!! ah o anneler,benim bile burada içim yanarken o anneler ne haldeler şimdi? iki oğlum var,bazıları çürük raporları alıp gemiciklerle gezerken bazıları parasını ödeyip askerllik yapmazken bizim evlatlarımız neden ölüyorlar ya?!!! bu nasıl bir haksızlık böyle!! çok şey yazmak istiyorum ama...üzüldüm,hem de çok..ülkem için üzüldüm,şehitlerimiz için,aileleri için,bize dayatılan bu kandırmaca için,haksızlıklar için ve geleceğimiz için çok çok üzülüyorum!

aslında hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz da önceliklerimiz biraz farklı..
aynı şeyleri düşünebilseydik zaten şu anda yine şehit haberleri alıyor olmazdık..

aynı evde yaşayıp,aynı tastan yemek yiyen bizler; birbirini öldüren yine bizler..
bakın o bu demiyorum BİZ...yıllarca aynı coğrafyayı paylaşmış,aynı cephelerde savaşmış biz...

sadece artık arada siyaset girdi işler raydan çıktı..öyle bir yere geldik ki ülkemizi bile satmaktan
çekinmiyoruz..

oğlumu göndermem diyene de saygılıyım, gider ben de savaşırım diyene de..nitekim ben de savaşırım
kurtuluş savaşı sırasın vatan,bütün devletlerce sarılıp bir avuç toprağı bize razı gördüklerin de o şuur olmasaydı
zaten şuan biz burada olamayabilirdik..o zamandan bu zamana da çok şey değişti..

farklı niyetlerle söylendiğini düşünmüyorum o sözlerin...herkesin kocası,yari,oğlu,babası değerli...
o minnacık çocukların babasız kaldığını gördükçe,anaların bağırlarına taş bastıklarını seyrettikçe
kahrolmamak elde değil..

keşke şu tepkilerimizi sandık başlarında dile getirsek; keşke daha bilinçli bir toplum olgusunu yaşatabilsek..

Allah rahmet eylesin hepsine,sabırlar versin yakınlarına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…