dağınık ev sendromu:(

Merhaba kızlar. Benim derdim bir türlü derli toplu olamamak. Hepi topu 1+1 60 metrekare yerde oturuyorum.Orayı da bir düzgün tutmayı beceremiyorum. Yatak odasını sadece giyinmek için kullanıyorum. Kullandığım diğer odayı bir türlü düzgün göremiyorum. Her haftasonu detaylı temizlik yapıyoru, evi toparlıyorum. Pazartesi akşam bir oturuyorum gene aynı terane Ev resmen puzzle gibi sürekli dağılıyor. Artık sıkılmaya başladım.Normal bir evde yaşayanlar (3,4 odalı) ,evli olanlar hele de çocuklu olanlar düzenlerini nasıl sağlıyorlar çok merak ediyorum doğrusu. Düzen için neler önerirsiniz?

Ayy bu isler yok mu canim. Evliyim biri 3 diğeri 10aylik kizim var. Evim 3oda 1salon 2balkon 2katli merdiven bi buyuk banyo birde ebeveyn banyim var. Cocuklar uyanmadan temizlik yapiorum her sabah. Sonra kahvalti bulasik vs. Camasirlari toplayıp hemen katlayip yerlestiriyorum utulenecekleri ayiriyorum. Cocuklari bir gun aralikla yikiyorum. Aksam yemegi hazirliyorum. Oyuncaklari icin oyun koşesi yaptim surekli o kosede oynuyorlar. Arada ev dagiliyo ama hemen topluyorum. Saat iki gibi fırsat oluyo disari cikmama. Gereksiz esyalari biriktirme evde, aldigin esyayi isin bitince hemen yerine koy, ustunu degistirince kirliyse yikamaya temizse katlayip yatak ucuna koysan da yeter. Uyanip yataktan cikinca soyle bi duzeltiver ortunu. Bulasigini aninda yika mesela. Uyuyacagin zaman da etrafi toplayiver ki sabah duzenli gör :-) ev isi kolay degil malesef ama ustesinden geliyorum evelallah ;-) :-) :-)

Evde bir kedi bir cocuk bir de ben olunca asla düzenli kalmıyor, esim aksam isten gelip ev topluyor :KK51: hatta simdi muhtesem üçlü annemlerdeyiz, kadinin evinin ortasina bomba dusmus gibi :KK70: yazik hic de dayanamaz daginikliga ama bakti basedemiyor o bile bosverdi :KK14:

Evde bir kedi bir cocuk bir de ben olunca asla düzenli kalmıyor, esim aksam isten gelip ev topluyor :KK51: hatta simdi muhtesem üçlü annemlerdeyiz, kadinin evinin ortasina bomba dusmus gibi :KK70: yazik hic de dayanamaz daginikliga ama bakti basedemiyor o bile bosverdi :KK14:
ay eşinin kardeşi, ikizi neyin var mı? özelden görüşelim kıps kıps :)

Ev toplamak nedir bilmem. Her zaman duzenlidir cunku tek bir bardagi bile ortada birakmam her sey yerinde durur. Daginik insanlarin o ortam nasi icine siniyo anlayamiyorum huy demek ki herkesin normali baska

Derli toplu olmanın formülü her şeyi yerli yerine koymakmış eşimden öğrendim ama henüz uygulayamadım. Dolaptaki kıyafetleri günlükler, uzun kollular, kısa kollular; onlar da koyu renkliler, beyazlar gibi ayrılmış olarak koyar misal. Benim ise pantolonlarımla gömleklerim hatta pijamalarım aynı yerde asılı:KK70: Doğal olarak hiç düzenli biri değilim pek de rahatsız olduğum söylenemez; dünyaya ev toplamaya gelmedim...

Ev toplamak nedir bilmem. Her zaman duzenlidir cunku tek bir bardagi bile ortada birakmam her sey yerinde durur. Daginik insanlarin o ortam nasi icine siniyo anlayamiyorum huy demek ki herkesin normali baska

Peki siz hiç dinlenmiyor musunuz

akşam geldiniz koştur koştur yemek yaptınız

yemekten sonra çay kahve her ne ise içtiniz ve içtiğiniz yerde hiç kalkmadan oturup tv izlemek sohbet etmek nette gezmek vs istemiyor musunuz

benim evimde akşam bulaşıkları ertesi akşam yemeğine kadar bile masada kalabilir yani bence sakıncası yok

bu hayata bir daha gelmeyeceğim eşyaya; tabağa çanağa hizmet etmek için yokum; onlar benim hayatımı kolaylaştırmak için var. Benim hayat felsefem buuu

Vardi ama taze bitti :KK70:
Ustelik o da bize gelince elinden supurgeyi dusurmez, ustu basi kedi kili oluyormus, ne zarari varsa :KK53:
aaaaa olmazmış zaten. yaşasın kedi kılı!
erkekler de kıllarını banyoya yatağa döküyo biz bişi diyoz mu alla alla.
neyse konuyu sabote etmeden uzayayım ben :)

Merhaba kızlar. Benim derdim bir türlü derli toplu olamamak. Hepi topu 1+1 60 metrekare yerde oturuyorum.Orayı da bir düzgün tutmayı beceremiyorum. Yatak odasını sadece giyinmek için kullanıyorum. Kullandığım diğer odayı bir türlü düzgün göremiyorum. Her haftasonu detaylı temizlik yapıyoru, evi toparlıyorum. Pazartesi akşam bir oturuyorum gene aynı terane Ev resmen puzzle gibi sürekli dağılıyor. Artık sıkılmaya başladım.Normal bir evde yaşayanlar (3,4 odalı) ,evli olanlar hele de çocuklu olanlar düzenlerini nasıl sağlıyorlar çok merak ediyorum doğrusu. Düzen için neler önerirsiniz?
Daha dün temizledim hemen battı olayı yok. Ne kadar temizlersen temizle bir şey ye yine batar. Yani elin her an işte olacak etrafı dağınık bırakmayacaksın eğer salonda çok şey varsa onları yatak odasına götür. Ben on ayda düzenimi ancak kurdum:)

Öncelikle evde ivir zivir döküntü olarak görünen ortalıkta göz yoran ne varsa hasir sepetler al yerleştir ağzı kapakli olanlarda var.mutfaga tezgah üstü ikea raflardan alabilirsin.vestiyer yoksa antreye sopa şeklinde olan askilardan al.once evi düzenle bu şekilde. Günlük olarakta gece yatmadan evi topla zaten iki kisisiniz ortalikta en fazla bardak dergi kitap falan olur.ertesu gün karman çorman bi eve gelmemiş olursun evinin fotosu olsa daha kolay yardim ederdik

O sıkıntı bende de var. Evim 2+1 ve biri 5 diğeri 1buçuk yaşında 2 çocuğum var. Mesela cuma eşim çocukları aldı parka götürdü, işten çıkıp gelip evi dip köşe temizledim, bugün pazar ev darmaduman cinnet geçiriyorum. Şöyle derli toplu evlere çok özeniyorum. Çevremdekiler çocuklar büyümeden zor diyorlar, bu hal de psikolojimi ciddi bozuyor.
benim evim çatı katı çok düzensiz bi yapısı var her yer darmadagın dolap da yok yatak odasına yatak ve gardolap zor sıgdı o yüzden oturma odasını yatak odası yaptım gardolapım küçük eşyalarımızı almıyor oglumun oyuncak ve eşyalarıyla beşiğide gardolabıyla yatak odası ilk zamanlar hergün topluyordum ama nafile diger 2 odanın aksine kocaman ve kullanışsız bi salon var eşyalar çok eski olduhundan ev temiz durmuyor sorun şuki artık evi toplamak içimden gelmiyor eşyalardan evden sıkıldım hiç işe yaramayan gereksiz ve fazla eşyayla dolu atmak istiyorum hemde hepsini ama yenisi ni alacak durumumuz yok neden bilmiyorum aşırı bi isteksizlik ve tembellik var üzerimde herşeyden bıkmış durumdayımbide eşim le annem gelinlerimiz etraf biz kaç çocukla evi çeviriyoruz sen bi .çocukla g..t kadar evi çeviremedin diye laf çarpıyorlar olmuyor oğlum aşırı huysuz eşyalar hepsi birinden gelme kuşllanılmış uyumsuz ev dersen ayrı hikaye bıktım gerçekten bekarken tüm ev işi bahçe işi yemek mutfak temizlik elimden geçerdi ama evlendim fıs çünkü mutlu değilim eşime ve çevreme söyledim ama duymadılar bile

O sıkıntı bende de var. Evim 2+1 ve biri 5 diğeri 1buçuk yaşında 2 çocuğum var. Mesela cuma eşim çocukları aldı parka götürdü, işten çıkıp gelip evi dip köşe temizledim, bugün pazar ev darmaduman cinnet geçiriyorum. Şöyle derli toplu evlere çok özeniyorum. Çevremdekiler çocuklar büyümeden zor diyorlar, bu hal de psikolojimi ciddi bozuyor.
Dağınık ev içinde yaşam olan evdir mobilyacı gibi evlere mutlu çocuklar yaşamaz herşey yerli yerindeyse sevgi eksiktir o evde. Bırakın çocuklar özgürce oynasın evde. :KK49: Canım bu söz çok hoşuma gidiyor çok. Doğru. Benimde iki oğlum. Onlar küçükken bende kızardım bazen evş dağıtıyorlar diye ama şimdi çok pişmanım. :KK12: Şu an biri. 26. Biri 21 yaşında. Evim hiç dağılmıyor. Ama. Ben küçüklüklerimi özlüyorum. Sende tadını. Çıkar. Zaman çabul geçiyor. Bi bakmışsın yıvadan uçmuşlar. Boş bir evde eşinle kalmışsın :KK61:

Evlerimizin metre karesi aynı canım problem oluyor küçüklüğü ama ben evi öyle dizayn ettirdim ki herşey yerli yerinde iki metre bi hol vardı oraya hemen ufak Bi dolap portmanto şeklinde yatak odama buyuk bir dolap yaptırdım mutfak oturduğum yer aynı Amerikan usulü ama ben L koktuk tercih ettim evin her bir tarafını çizerek yaptırdık o yüzden çok düzenli ve açık renk beyaz ve gri tonları olduğu için aşırı aydınlık duruyo toplamasına gelince bende bazen akşamları salıyorum sabaha iş çıksın diye bilerek ama sıkılıyorum tüm gün evde fırınım benimde yatak odamda mecbur bir ona yer bulamadım

Benim de mutfakla salon bir. Portmanto filan yok. Ekstra dolap da yok. Yani geçici bir süre burdayım ama canın sıkılmıyor değil. Küçük bir evi ve kendimi çeviremiyorsam ileride hiçbirşeye yetemeyeceğimi düşünüyorum
hiç ilgisi yok küçük evden büyük eve geçtim, küçük evi toplu tutmak daha zor, o yüzden ilerde bu tür sorunlarınız olmaz merak etmeyin, anca uykusuz yada hasta olunca filan olur. Bende 2 kuzu var 3,5 yaşında evi bi düşünün :))) canları sağolsun napalım ,ben şunu kendime sindirdim, wc-banyo-mutfak temiz olmalı şart şurt yerinde hareket edilmeli, gerisini dinlenip öyle yaparım, çünkü evin hizmetçisi değil hanımı modundayım :)))) çocuklarımdan önce ev müze gibiydi, e çok yoruluncada performans düşüyor, o yüzden belli kriterler haricinde hiiiç keyfimi bozmadan ilerlerim :)))

Dağınık ev içinde yaşam olan evdir mobilyacı gibi evlere mutlu çocuklar yaşamaz herşey yerli yerindeyse sevgi eksiktir o evde. Bırakın çocuklar özgürce oynasın evde. :KK49: Canım bu söz çok hoşuma gidiyor çok. Doğru. Benimde iki oğlum. Onlar küçükken bende kızardım bazen evş dağıtıyorlar diye ama şimdi çok pişmanım. :KK12: Şu an biri. 26. Biri 21 yaşında. Evim hiç dağılmıyor. Ama. Ben küçüklüklerimi özlüyorum. Sende tadını. Çıkar. Zaman çabul geçiyor. Bi bakmışsın yıvadan uçmuşlar. Boş bir evde eşinle kalmışsın :KK61:
Aslında çok severim ben de o sözü. Her sözünüzde haklısınız ama iste insanoğlu arada nankörlük yapıyor. Çalışıyorum belki de bu yüzden çok yoruluyorum, bu kadar yorgunluğa hala işimin bitmemiş olması sanırım geriyor beni. Ama gerçekten yavrularım neşeyle oynarken onları izlemek de paha biçilemez.

benim evim çatı katı çok düzensiz bi yapısı var her yer darmadagın dolap da yok yatak odasına yatak ve gardolap zor sıgdı o yüzden oturma odasını yatak odası yaptım gardolapım küçük eşyalarımızı almıyor oglumun oyuncak ve eşyalarıyla beşiğide gardolabıyla yatak odası ilk zamanlar hergün topluyordum ama nafile diger 2 odanın aksine kocaman ve kullanışsız bi salon var eşyalar çok eski olduhundan ev temiz durmuyor sorun şuki artık evi toplamak içimden gelmiyor eşyalardan evden sıkıldım hiç işe yaramayan gereksiz ve fazla eşyayla dolu atmak istiyorum hemde hepsini ama yenisi ni alacak durumumuz yok neden bilmiyorum aşırı bi isteksizlik ve tembellik var üzerimde herşeyden bıkmış durumdayımbide eşim le annem gelinlerimiz etraf biz kaç çocukla evi çeviriyoruz sen bi .çocukla g..t kadar evi çeviremedin diye laf çarpıyorlar olmuyor oğlum aşırı huysuz eşyalar hepsi birinden gelme kuşllanılmış uyumsuz ev dersen ayrı hikaye bıktım gerçekten bekarken tüm ev işi bahçe işi yemek mutfak temizlik elimden geçerdi ama evlendim fıs çünkü mutlu değilim eşime ve çevreme söyledim ama duymadılar bile
Seni çok iyi anlıyorum. Benim de tüm yasam alanım salon dediğimiz oturma odası. Ufak bir yatak odam ve yine ufak bir çocuk odam var. Her şey üstüste desem yeridir ve dolayısıyla hiç düzenli olunmuyor. Belki çocuk odam biraz daha büyük olsaydı çocuklar orada oynasaydı biraz daha rahat olacaktım oturduğum oda bu kadar kolay dağılmayacaktı.
Bir de evini seviyorsan daha kolay ve zevkle iş yapıyorsun, ev yaptığın temizliği gösteriyorsa da daha mutlu oluyorsun.

Seni çok iyi anlıyorum. Benim de tüm yasam alanım salon dediğimiz oturma odası. Ufak bir yatak odam ve yine ufak bir çocuk odam var. Her şey üstüste desem yeridir ve dolayısıyla hiç düzenli olunmuyor. Belki çocuk odam biraz daha büyük olsaydı çocuklar orada oynasaydı biraz daha rahat olacaktım oturduğum oda bu kadar kolay dağılmayacaktı.
Bir de evini seviyorsan daha kolay ve zevkle iş yapıyorsun, ev yaptığın temizliği gösteriyorsa da daha mutlu oluyorsun.
çoçuk odam yok evimi ve eşyaları sevmiyorum tüm halıları 15 20 yıllık naylon halı şu eski halılardan yatak odamda takım degil gardolabımı kp 2 .el almış 10 12 sene öncenin modası yatak kırıktı zaten sonradan baza aldık koltuk takımımı kendi babam dayımlardan aldı 12 yıllık duvar yastıklarımda 2 el sıfır eşyam yok yani 6 yıllık evliyiz eşime bundan dolayı şikayetimi bi kavga esnasında söyledim ve eşim giderek uzaklaştı benden onundadurumu belli ama ne yapayım

X