dağınık ev sendromu:(

Ben de haftada üç gün süpürge tutuyorum. Zaten bir tanesi viledalı filan genel temizlik oluyor. Size nasıl diyeyim pislikten ziyade ortada bir dağınıklık var. Sürekli heryerde birşey kalıyor. Sanırım ev düzenini oturtamadım. Çamaşır yıkıyorum onlar salonun ortasında,fırın bir yerde duruyor
İki kanepe sıkış sıkış,sehpanın üstü dolu. İki kap yemek yapsam ev harp yeri gibi oluyor.Hep bu manzarayla karşılaşınca sinirlerim bozuluyor.

Haftada 3 gün süpürge mi

canına yazık arkadaşım

Tek yaşıyorsun; çalışıyorsundur da

Evde kaç saatin geçiyor da kirleniyor sanki

Sehpada neler var; işi biteni at..

Tezgahta kalanlara çözüm yok; aslında seninki yine az çıkar; bizim evde bir öğünde bir makine bulaşık çıkıyor. Kalsın tezgahta; koy lavaboya.

Fırının altına bir sehpa al; yeri sabit olsun; onun altına da böyle kutu gibi bir şey mutfakta ıvır zıvır at içine

Çamaşırları salona değil odaya koy; kapı arkasına askı al yoksa; bir de sandalye koltuk vs bir şey yatak odasına giysileri oraya at; salonda gözüne gözükmesin.

Evde ıncık cıncık halı kilim vs varsa kaldır at; ortalık ferahlar. Hani bu dergilerdeki stüdyo daire resimleri vardır ya onlar gibi olsun boş; gerekirse bir kaç raf al; sehpadaki dağınıklıkları yukarı kaldır

Bir kaç yere aydınlatma koy ferah olur

Yok

İşte o dediğiniz çok var bende. Aman akşam koyarım, ya da şimdi koltuğun üstünde dursun yarın hepsini toparlarım derken bi bakıyorum koltuk gözükmüyor
Alışkanlık haline geldiği zaman daha düzenli olur eviniz de sizde. Kolay gelsin simdiden:)

İnsanın oturduğu yer toplu olacak, gerisi o kadar mühim değil diyorum.

Sizin de geriye bir tek yatak odası kalıyor.
Çamaşırı falan bari orda kurutun.

Eşyalarınızı gözden geçirin.

Fırın çok mu önemli?
Çok önemliyse balkon varsa oraya çıkaramaz mısınız?

60 mkare 1+1 için o kadar küçük olmamalı, ama dediğinize göre dağınık görünmemesi için minimum eşyayla yaşamalısınız.

sorunun evin fazla küçük. azıcık daha büyük bir eve çıkana kadar sabredeceksin. benim de yatak odam küçük fazladan bir iğne koysam dağınık görünüyor, seneye daha büyük odaya geçeceğim ben de.
kanepelerden birini geçici bir süreliğine verebileceğin biri varsa, evden çıkar. sehpayı da at, yerine şu sert puflardan al
56675392.jpg

hem sehpa hem koltuk yerine kullanabilirsin. mutfak için önerebileceğim hiçbir şey yok, fazla kapkacak tutmamanın dışında.
Fazla kapkacak almadım. 6 aylık bir süreç için yerleştim buraya. Ama gittiğim yerde gene apart tutacağım. Evden eşya çıkartma şansım yok maalesef. Yoksa tv ünitesini filan sallarım anca toz yapıyor. Evi çok kullanışsız yapmışlar. Tabi bilmediğin şehre gelince eli yüzü düzgün bir yer bulunca tutuyorsunuz. İçine girince belli oluyor herşey.Bi dahaki tutacağım yerde dikkat ederim inş.

Evin mimarisi çok saçma maalesef. Koridor büyük banyo büyük. Banyo ile yatak odasının ebatı aynı resmen. İnanın yatak odasında namaz kılacak yer yok. Sadece yatağın etrafında yürünecek kadar yer var. Salon da mutfakla içiçe. Herşeyi bu alanda yapıyorum. Dolayısıyla dağılmanın önüne geçemiyorum

kullandığın eşyayı işin bittiğinde aynı yerine kaldırırsan dağınıklıktan kurtulursun....."daha sonra kaldırırım" diyerek bıraktığın her cisim dağınıklığın bir parçası.....

Haftada 3 gün süpürge mi

canına yazık arkadaşım

Tek yaşıyorsun; çalışıyorsundur da

Evde kaç saatin geçiyor da kirleniyor sanki

Sehpada neler var; işi biteni at..

Tezgahta kalanlara çözüm yok; aslında seninki yine az çıkar; bizim evde bir öğünde bir makine bulaşık çıkıyor. Kalsın tezgahta; koy lavaboya.

Fırının altına bir sehpa al; yeri sabit olsun; onun altına da böyle kutu gibi bir şey mutfakta ıvır zıvır at içine

Çamaşırları salona değil odaya koy; kapı arkasına askı al yoksa; bir de sandalye koltuk vs bir şey yatak odasına giysileri oraya at; salonda gözüne gözükmesin.

Evde ıncık cıncık halı kilim vs varsa kaldır at; ortalık ferahlar. Hani bu dergilerdeki stüdyo daire resimleri vardır ya onlar gibi olsun boş; gerekirse bir kaç raf al; sehpadaki dağınıklıkları yukarı kaldır

Bir kaç yere aydınlatma koy ferah olur
Evet çalışıyorum araştırma görevlisiyim. Size şöyle anlatayım. Duvarın bir tarafı mutfak tezgahı. Diğer tarafı fransız cam ve kombi var. Geriye 2 duvar kalıyor. Duvarın bi tarafında da kapı ve kalorifer olunca orası da kesiliyor. Tek duvara işim kalıyor. Ev kullanışsız biraz anlayacağınız. Halı var ama küçük bi halı zararı yok bana. Sehpa çok sıkıntılı ama aslında onu çıkarabilirim. Çünkü dağınıklığı tetikliyor. Herşeyi üstüne atma çabam oluyor :)

kullandığın eşyayı işin bittiğinde aynı yerine kaldırırsan dağınıklıktan kurtulursun....."daha sonra kaldırırım" diyerek bıraktığın her cisim dağınıklığın bir parçası.....
Çok haklısınız ama bu aralar işte çok yoğundum. Tek de olunca amann sonra deyip bırakıyorum sonra vaziyet bu. Bir becerebilsem şu işim bitince yerine kaldırabilmeyi

Aldığını işin bitince hemen yerine koymalısın.
Evin içince gezinirken derleme toplama modun otomatiğe bağlı olmalı.
Düşenler, fırlatılanlar, savrulanlar, bırakılanlar hemen toparlanmaz
biriktirilirse dağ gibi yığılır. Baskı altında hissedersin.
Derli toplu ortamda yaşayabilme lüksün olmaz.
:) ah keşke eedinebilsem şu dediğinizi. Hiç derleme toplama moduna giremiyorum. Girsem de ruhum daralıyor. Bu eşyalar mı bana hizmet edecek ben mi onlara diye sinirleniyorum. Bi arayı tutturamadım.

Merhaba kızlar. Benim derdim bir türlü derli toplu olamamak. Hepi topu 1+1 60 metrekare yerde oturuyorum.Orayı da bir düzgün tutmayı beceremiyorum. Yatak odasını sadece giyinmek için kullanıyorum. Kullandığım diğer odayı bir türlü düzgün göremiyorum. Her haftasonu detaylı temizlik yapıyoru, evi toparlıyorum. Pazartesi akşam bir oturuyorum gene aynı terane Ev resmen puzzle gibi sürekli dağılıyor. Artık sıkılmaya başladım.Normal bir evde yaşayanlar (3,4 odalı) ,evli olanlar hele de çocuklu olanlar düzenlerini nasıl sağlıyorlar çok merak ediyorum doğrusu. Düzen için neler önerirsiniz?
bir kere temizleyip bırakma canım boş mu kaldın kalk bi toz al yada banyonu yıka ne bileyim dağılmasını istemiyosan temizledikten sonra ne dağıldıysa görür görmez al yerine koy mesela aldığın seyi yerine geri koy baska bir yere koyma öyle öyle dagılıyo ev yani bir oturuyosan iki temizlik yap ben öyle yapıyorum:):KK31::KK31::KK31:bide içinde heves olsun kendi evim diyip evi temizlemeyi kolaylaştır

bir kere temizleyip bırakma canım boş mu kaldın kalk bi toz al yada banyonu yıka ne bileyim dağılmasını istemiyosan temizledikten sonra ne dağıldıysa görür görmez al yerine koy mesela aldığın seyi yerine geri koy baska bir yere koyma öyle öyle dagılıyo ev yani bir oturuyosan iki temizlik yap ben öyle yapıyorum:):KK31::KK31::KK31:bide içinde heves olsun kendi evim diyip evi temizlemeyi kolaylaştır
İlk başlarda öyleydim. Burası benim diye sahiplenip sürekli herşeyi yerli yerinde tutuyordum. Ama öyle de ruhum daraldı. Eşyanın hizmetçisi oldum bunları derlemek toparlamak için mi yaşıyorum ben diye. Ayarım yok anlayacağınız.

sabah bakkala giderken kapıda bir not buldum "şekerim evi götürüyorum, haberin olsun imza: b.k"
normalde de titiz bir şeyimdir ha.
havanın sıcaklığından mı nedir, seyahetten döndüm döneli hala evi toparlayamadım. ev de 3+1 ha hangisini toplayacağımı şaşırdım. dün bir toz alayım dedim anam ağladı resmen.
ben normal zamanlarda şu ikeada falan satılan dolap/raf düzenleyicilerden kullanıyorum, çekmeceleri falan işlevsel bir şekilde bölüp daha uygun kullanma alanı sunuyor.
bir de ev çok küçük olmamasına rağmen annemin eşyalarını kullandığımdan ev çok kalabalık ve fazla eşya var, seneye onları atıp yeni eşyalar, daha portatif rahat temizlenen modeller almayı düşünüyorum.
evde kullanmadığım hiçbir şey tutmuyorum. 2 ayda bir falan kocaman bir çöp torbası alıp uzun süredir elimi sürmediğim giysi, eşya vs ne varsa atıyorum ya da bağışlıyorum.
biblo vs gibi şeyler almamaya çalışıyorum ama hediye geliyor ister istemez manevi değeri olanları tutup olmayanları beğenenlere veriyorum ya da atıyorum.
temizliği günlük yapmaya çalışıyorum. 2 günde bir süpürge haftada 2 kez paspas (şimdi yaz cam çerçeve açık daha sık yaparım artık) bir de toplu olmayı öğrenmek lazım.
yani kahveyi içtin mi bardağı sehpaya değil mutfağa götürüp yıkamayı alışkanlık haline getirmek lazım ki dağılmasın.
zor yani.

Canım ben kapında bulduğun notun anlamını anlamadım. Bu arada bende çok dağınığım:110: evde iki kişiyiz ama hep Dağınık hep dağınık çalışıyordum işi yeni bıraktım çalışırken tam bir cinneti benim için ev gece 11 de 12 de işten ancak dönüyordum haftasonu çalışmazsam kendime mi bakayım evi mi toplayayım şaşıyorum bi de eşim gezmeyi sever hadi çıkalım diyodu hiç bi şey yapamıyordum. Şimdi daha rahatım ama yine dağılıyor ev biri eve geleceği zaman resmen panik yapıyorum. Eşim de Sağolsun hiç bir şeyi toplamaz aldığını yere atar.

İlk başlarda öyleydim. Burası benim diye sahiplenip sürekli herşeyi yerli yerinde tutuyordum. Ama öyle de ruhum daraldı. Eşyanın hizmetçisi oldum bunları derlemek toparlamak için mi yaşıyorum ben diye. Ayarım yok anlayacağınız.[/
İlk başlarda öyleydim. Burası benim diye sahiplenip sürekli herşeyi yerli yerinde tutuyordum. Ama öyle de ruhum daraldı. Eşyanın hizmetçisi oldum bunları derlemek toparlamak için mi yaşıyorum ben diye. Ayarım yok anlayacağınız.
tabikide bunlar için yasamıyoruz ama buda görevimiz sonuçta :) temizlik yaptım biraz önce bitirdim ve çok mutluyum şuan iyi ki yapmışım evim derli toplu temiz kokular geliyo banyo tuvalet çamaşır suyu kokuyo bu beni mutlu ediyo temizlik hastası değilim ama temizlik benm hobim bide erkekler dağınık kadınlardan hoşlanmazlar bizim alt komşumuz var günlük kavga ediyolar bu yüzden kendi anlatıyo

Aynen öyle eşyaların hizmetçisi olmamak lazım.

Kanepenin biri Fransız balkon önüne biri de kalan duvara

Tv ünitesi de petek vs olan duvara

Ortaya sehpa

bir yerde de bir masamsı bir şey vardır

Raf edin fazlalıklar üstüne; her gün sil süpür topla olmaz; o zaman dinlenilmez ki evde

Eve gel dağıt ne yapıyorsan yap; gece olunca da bir kalkıp topla tabak çanağı
ya da bırak kalsın

Bizim ev her daim savaş yeri gibi; çok mu umrumda hayır. Sehpada fincan varsa ne olacak ki eve yaşanmışlık katar; fincanlar bitince mecburen toplar yıkarsın...

Banyo geniş demişsin; elindeki fazlalıkları koymak için oraya bir sepet al; gerekirse ne gözüne batıyorsa içine at; baktın sonra aramadın demek ki gereksizmiş.... Gerekli olanlara da sabit yer yaparsın; her tabağın ay a çatal kaşığın yeri gibi diğer eşyaların da yeri vardır.

Kitapları vs ne yapıyorsun bence asıl sıkıntı onlar

Ay hele erkek mevzusunu hiç açmayın. Zaten evliliği çok kaldıracak bir bünyeye sahip olduğumu düşünmüyorum. Bu da tuzu biberi oldu. Daha küçücük evi çeviremiyorum ve de kendimi. Gerisini hiç yapamam sanırım

Canım ben kapında bulduğun notun anlamını anlamadım. Bu arada bende çok dağınığım:110: evde iki kişiyiz ama hep Dağınık hep dağınık çalışıyordum işi yeni bıraktım çalışırken tam bir cinneti benim için ev gece 11 de 12 de işten ancak dönüyordum haftasonu çalışmazsam kendime mi bakayım evi mi toplayayım şaşıyorum bi de eşim gezmeyi sever hadi çıkalım diyodu hiç bi şey yapamıyordum. Şimdi daha rahatım ama yine dağılıyor ev biri eve geleceği zaman resmen panik yapıyorum. Eşim de Sağolsun hiç bir şeyi toplamaz aldığını yere atar.
hani anneler der ya evi pok götürüyo diye :) ondan

Al bendende o kadar bacım 3yasında ve 1aylık oğullarım var evi bi görseniz anaaaaaam ufaklıgı bulamıycaz bigün bu dağınıklıkta diye korkuyom :) eşya cok olunca mecbur Dağınık oluyo hele bide oyuncaklar varmi hiç sorma

Ortaya sehpa

Raf edin fazlalıklar üstüne; her gün sil süpür topla olmaz; o zaman dinlenilmez ki evde

ya da bırak kalsın

Bizim ev her daim savaş yeri gibi; çok mu umrumda hayır. Sehpada fincan varsa ne olacak ki eve yaşanmışlık katar; fincanlar bitince mecburen toplar yıkarsın...

Banyo geniş demişsin; elindeki fazlalıkları koymak için oraya bir sepet al; gerekirse ne gözüne batıyorsa içine at; baktın sonra aramadın demek ki gereksizmiş.... Gerekli olanlara da sabit yer yaparsın; her tabağın ay a çatal kaşığın yeri gibi diğer eşyaların da yeri vardır.

Kitapların bi kısmı işyerinde. Geri kalanlar da tv ünitesinin 2 kapağı ve 3 çekmecesi var. Oraya tıkışmış durumdalar. Sanırım dediğiniz gibi evin dizaynıyla oynamam lazım. Teşekkür ederim uzun uzun cevaplar verdiğiniz için

Ortaya sehpa

ya da bırak kalsın

düşünce sistemine bayıldım şekerim :KK76:

X