• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Da Vinci Uykusu :)))

fransa159

diyemedim ya la!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2008
546
2
96
İstanbul
Da Vinci Uykusu ya da süper insan uykusu olarak da bilinen, çok fazlı uyku (ÇFU) günlük uyku süresini 2-2,5 saate düşürmeyi amaçlayan bir uyku modelidir. Bunu gün içinde uykumuzu 20-25 dakikalık kısa uyku parçalarına bölerek yapıyoruz.

ÇFU’ya uyum süreci fiziksel olarak çok zor olan 1-2 haftalık geçiş dönemi gerektirir. Birbirinden bağımsız kişilerin tecrübelerine göre biliş ya da uyanıklık seviyesinde herhangi bir düşüş olmadığı, aksine birkaç saatlik uykunun bir gün için yeterli olduğu iddia edilmektedir. Öte yandan ÇFU bir çok insanın hoşuna gitmiyor gibi görünen aşırı bir program gerektirmektedir.

ÇHU üzerine az sayıda düzenli bilimsel araştırma yapılmaktadır. Bir çoğu, bağımsız deneyimcilerin iddialarına dayanmaktadır

vikipedi'den alıntıdır

einstein, tesla, newton ve tabiki da vincinin kullandığı uyuma tekniğidir.

ŞU AN DENıYORUM 2. GÜNÜMDEYıM ıLK 14 GÜN ÇOK ZOR GEÇıYOR DıYORLAR
4 SAATTE BıR 20 DAKıKA UYUYORUM
GECE HERKES UYURKEN AYAKTA OLMAK VE BıR ŞEYLER YAPMAK ÇOK ZEVKLı :))
DÜN GECE 250 SAYFA KıTAP OKUMUŞUMopuyorumnanaktan
14 GÜN ÇABUK GEÇSıN HEMEN ALIŞAYIM ıSTıYORUM
GÜNÜN 22 SAATı BANA AıT BU MUHTEŞEM Bı DUYGU KIZLAR:lepi::sm_cool:

Son düzenleme:
ben uykuyu çok severim,hatta çoğu zaman benim için bi kaçıştır..ne güzel valla yaa başarabiliyorsan canımm..bu nerdeyse iki günde bir kitap bitirmek demek...

ben zaten yarım saat 1 saatte anca uykuya dalabiliom birde o akdar uyumaya cabalıcam sonra 20 dk sonra uyanacam haa vursalar yine kalkmam valla :)))

işe yarıyorsa süper,bende uykuyu hiç sevmiyorum,ama bir düzenimde yok malesef,hiç uyumamak isterdim ama imkansız,en azından iki üç saat yeter gerçektende... başarana ne mutluvereliniortak

işe yarıyorsa süper,bende uykuyu hiç sevmiyorum,ama bir düzenimde yok malesef,hiç uyumamak isterdim ama imkansız,en azından iki üç saat yeter gerçektende... başarana ne mutluvereliniortak

sağol canım kaydirigubbakcemile5 ilk 14 gün çok zor geçiyormuş çoğu kişide bırakıyormuş zaten ama 14 günü tamamlamak şart bünye 14 günün sonunda uyku sistemini benimsiyormuş işallah çabuk geçer şu 14 gün şimdilik pek zorluğu yoktu ama görcez bakalım kafamçokkarıştı darısı başına cnm :içelim:

14 gün tamamlansın durumu tekrar paylaş canımm a.s. bende gelişmelere göre bakarımm sonraa olumunekankayizsmile

ne güzel bi şey ben de uykuyu çok sevsem de uyumakla çok vakit kaybediyorum başka şeyler yaparım derdindeyim sen bi dene bakalım başarılı olabilcek misin

ne güzel bi şey ben de uykuyu çok sevsem de uyumakla çok vakit kaybediyorum başka şeyler yaparım derdindeyim sen bi dene bakalım başarılı olabilcek misin

tamam canım 14 gün sonra yazarım neler olduğunu alkisalkisalkisyerimseniben
işallah başarırım yaa kaydirigubbakcemile4bayanssulusmile:hooray:

inşallah başarırısın aslında benim kız kardeşim de aynen böle yaşıyo ama o bilinçli değil öğrenci olduğu için sabahlardı taaa liseden beri yarım saat uyur kalkar kaldığı yerden devam ederdi. benim de eşim mesela günde en fazla 5 saat uyur yapabilen yapıyo valla.

ama çalışma temposuna uygun değil ki bu.
sabah 8 de işe gittin diyelim, hadi öğle arası uyudun
sonra 4 te tekrar uyumak gerekecek.
günün 12 saatini çalışarak geçiren insanlar var.
bunun için boş olmak ya da iş yerinin buna göre plan yapması gerekir sanırım.

ama çalışma temposuna uygun değil ki bu.
sabah 8 de işe gittin diyelim, hadi öğle arası uyudun
sonra 4 te tekrar uyumak gerekecek.
günün 12 saatini çalışarak geçiren insanlar var.
bunun için boş olmak ya da iş yerinin buna göre plan yapması gerekir sanırım.

evet canım aynen öyle ben öğrenciyim bana sorun olmaz ama dediğin doğru herkesin yapabilmesi zorrrr :sm_confused:
zaten programa tabi olduğundan ötürü çok yaygın değil
çoğu kimse istese de yapamıyor malesef bende öğrenci olmanın avantajıyla yapabiliyorum

Back