Da Vinci Uykusu ya da süper insan uykusu olarak da bilinen, çok fazlı uyku (ÇFU) günlük uyku süresini 2-2,5 saate düşürmeyi amaçlayan bir uyku modelidir. Bunu gün içinde uykumuzu 20-25 dakikalık kısa uyku parçalarına bölerek yapıyoruz.
ÇFU’ya uyum süreci fiziksel olarak çok zor olan 1-2 haftalık geçiş dönemi gerektirir. Birbirinden bağımsız kişilerin tecrübelerine göre biliş ya da uyanıklık seviyesinde herhangi bir düşüş olmadığı, aksine birkaç saatlik uykunun bir gün için yeterli olduğu iddia edilmektedir. Öte yandan ÇFU bir çok insanın hoşuna gitmiyor gibi görünen aşırı bir program gerektirmektedir.
ÇHU üzerine az sayıda düzenli bilimsel araştırma yapılmaktadır. Bir çoğu, bağımsız deneyimcilerin iddialarına dayanmaktadır
vikipedi'den alıntıdır
einstein, tesla, newton ve tabiki da vincinin kullandığı uyuma tekniğidir.
ŞU AN DENıYORUM 2. GÜNÜMDEYıM ıLK 14 GÜN ÇOK ZOR GEÇıYOR DıYORLAR
4 SAATTE BıR 20 DAKıKA UYUYORUM
GECE HERKES UYURKEN AYAKTA OLMAK VE BıR ŞEYLER YAPMAK ÇOK ZEVKLı :))
DÜN GECE 250 SAYFA KıTAP OKUMUŞUMopuyorumnanaktan
14 GÜN ÇABUK GEÇSıN HEMEN ALIŞAYIM ıSTıYORUM
GÜNÜN 22 SAATı BANA AıT BU MUHTEŞEM Bı DUYGU KIZLAR:lepi::sm_cool:
ÇFU’ya uyum süreci fiziksel olarak çok zor olan 1-2 haftalık geçiş dönemi gerektirir. Birbirinden bağımsız kişilerin tecrübelerine göre biliş ya da uyanıklık seviyesinde herhangi bir düşüş olmadığı, aksine birkaç saatlik uykunun bir gün için yeterli olduğu iddia edilmektedir. Öte yandan ÇFU bir çok insanın hoşuna gitmiyor gibi görünen aşırı bir program gerektirmektedir.
ÇHU üzerine az sayıda düzenli bilimsel araştırma yapılmaktadır. Bir çoğu, bağımsız deneyimcilerin iddialarına dayanmaktadır
vikipedi'den alıntıdır
einstein, tesla, newton ve tabiki da vincinin kullandığı uyuma tekniğidir.
ŞU AN DENıYORUM 2. GÜNÜMDEYıM ıLK 14 GÜN ÇOK ZOR GEÇıYOR DıYORLAR
4 SAATTE BıR 20 DAKıKA UYUYORUM
GECE HERKES UYURKEN AYAKTA OLMAK VE BıR ŞEYLER YAPMAK ÇOK ZEVKLı :))
DÜN GECE 250 SAYFA KıTAP OKUMUŞUMopuyorumnanaktan
14 GÜN ÇABUK GEÇSıN HEMEN ALIŞAYIM ıSTıYORUM
GÜNÜN 22 SAATı BANA AıT BU MUHTEŞEM Bı DUYGU KIZLAR:lepi::sm_cool:
Son düzenleme: