• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi d3 vitamini damla sayısı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mslmn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

mslmn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2010
138
4
116
Diğer
biz her sağlık ocağına kontrole gittiğimiz zmn kilosu bebeklerin arttığı için damla sayısı da artar dedi ebe. ilk başta 3 damlayla başladı şimdi 10 damla verin diyor.doktora götürdüm sonra bebeğimi.kafasının çok terlediğini söyledim.bıngıldağına ve kafasının yapısına baktı d3 vitamini eksikliği var dedi.ndn acaba die sordum anne karnındayken bebek d3 vitamini alamamış.siz güneş ışını fazla almadığınız için dedi(tesettürüm için dedi)sonra kızıma d3 vitamini yüklemesi yaptı.bide sağlık ocağında bana böle dediler dedim. hayr sakın 3 damladan fazla vermeyin dedi.siz kaç damla veriyorsunuz bebeklerinize?

d3 vitamini standart 3 damla veriliyor.acd3 ve kan damlası ise bebeğin kilosu kadar 10 kiloysa 10 damla diye biliyorum.

ya nsl yani bize doktor acd 3 ü 10 damla olarak vermemizi söyledi.çokmu şimdi.bebeğim 3 haftalık .

bizede kış bebeği bu 6 damla ver dedi. valla bebeğimin dişi 4tam 4 aylıkken çıktı. korktum bıngıldağı erken kapanır diye. dr hayır 1 yaşına kadar ver dedi.eme ben güneşe çıkarırsam hiç vermiyorum,çıkarmazsam 2-3 damla. bir ara toplatılması düşünülmüş bu ilacın.

Bu ıLaCa DiKKaT...

--------------------------------------------------------------------------------
Çocukların kemil gelişimini desteklemek amacıyla kullanılan Devit-3'te fiziksel bozukluk saptandı.

Bu ılaca Dikkat Analiz raporu incelemesinden sonra ilaçların dağıtılmış olduğu saptanırsa toplama yoluna gidilecek

BEBEK ilacı Devit-3’te fiziksel bozukluk saptandı. Sağlık Bakanlığı’nın referans laboratuarı Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan 28.12.2006 tarihli raporda Devit-3 Oral Damla için karar olarak ‘Yapılan inceleme ve analiz sonuçlarına göre numune solüsyonunda şişe dibinde yoğun tortu ve çalkalandığında yukarı doğru yükselen partiküller tespit edildiğinden numunenin fiziksel görünüş yönünden uygun bulunmadığını bildirir rapordur’ denildi. Sağlık Bakanlığı ılaç ve Eczacılık Genel Müdürü Mahmut Tokaç, piyasada DEVıT-3’ün iki türlü bulunduğuna dikkat çekerek ‘Analiz raporunda ‘belli seri numaralı ilaçlar’ denildiği için bunlar dağıtılmamış olan ilaçlar da olabilir. Dağıtılsa da toplatma yoluna gidilir’ diye konuştu.

DEVıT-3 NEDıR?

DEVıT-3 adlı ilaç çocukların kemik gelişimi için gerekli olan D vitamini ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılıyor. Özellikle çocukların 0-2 yaş döneminde beyin gelişiminde D vitamini etkili oluyor. D vitamininin eksik alınması bebeklerde ‘bıngıldak’ olarak anılan beynin üstündeki kemik yapısının geç kapanmasına, fazla alımı ise erken kapanmasına neden olarak beyin gelişimini yakından etkiliyor. Bunun yanında bebeklerin kemiksel gelişimi açısından da etkili oluyor. Sağlık Bakanlığı, son birkaç yıldır vitamini ücretsiz olarak dağıtıyordu.

TEB BAŞKANI DOMAÇ: TOPLATILIR, SORUN ÇIKMAZ

TÜRK Eczacıları Birliği Başkanı Mehmet Domaç, ilaçların gerek ithalat boyutunda, gerekse de piyasadayken Sağlık Bakanlığı tarafından kontrollerinin yapıldığını belirterek ‘Kontroller ve numune incelenmesinde olumsuz bir rapor çıkmışsa bakanlık ılaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü kanalıyla ilaçları toplatır. Bu vitamin D vitamini eksikliği için veriliyor, çocuklara bir şey olmaz’ diye konuştu.

PROF TUNCER: METABOLıZMA BOZUKLUĞU OLABıLıR

HACETTEPE Üniversitesi Çocuk Hematolojisi Bölüm Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer ise bozuk olan ilacın çok fazla miktarda alınmasının metabolizma bozukluğu ve böbrek taşı gibi sorunlara yol açabileceğini söyledi.

SAHTE VE SÜRESı GEÇMıŞ ıLAÇLAR

ıSTANBUL ile birlikte toplam yedi ilde düzenlenen operasyonda piyasaya sürülmek üzere çalıntı ve kullanım süreleri geçmiş ilaç ele geçirilmesi dikkatleri halk sağlığını yakından ilgilendiren ilaç satışı ve dağıtım ağı üzerine yoğunlaştırdı. Yetkililer denetimleri sıkılaştırdıklarını açıkladı. Türkiye’de internet üzerinden ilaç satışında yasal boşluk olduğu ve ilaçlara barkod uygulaması geleceği
alıntı

biz her sağlık ocağına kontrole gittiğimiz zmn kilosu bebeklerin arttığı için damla sayısı da artar dedi ebe. ilk başta 3 damlayla başladı şimdi 10 damla verin diyor.doktora götürdüm sonra bebeğimi.kafasının çok terlediğini söyledim.bıngıldağına ve kafasının yapısına baktı d3 vitamini eksikliği var dedi.ndn acaba die sordum anne karnındayken bebek d3 vitamini alamamış.siz güneş ışını fazla almadığınız için dedi(tesettürüm için dedi)sonra kızıma d3 vitamini yüklemesi yaptı.bide sağlık ocağında bana böle dediler dedim. hayr sakın 3 damladan fazla vermeyin dedi.siz kaç damla veriyorsunuz bebeklerinize?

canım doktorun nasıl anladı vitamin eksikliğini kafası terlediğinden mi anladı? Benimde kızımın kafası çok terler içime kurt düştü ama kafa terlemesi ile vitamin eksikliği ne alaka anlamadım.

anım benim oğlum 1 hafta sonra Allah izin werirse 1 yaşına giricek we damla sayımsa 5.kilosu ise bu ayın 24ünde kontrolü war doğum gününden 1 gün sonra.sanırım 10 kilo olmuştur.ama benim damla sayımı hiç arttırmadılar.zaten kısa bi süre sonra da bıraktırıcaklar sanırm d3ü.çünkü 1 yaşını doldurucak.dediğim gibi 5 damla weriyorum.

valla ben hergun vermıyorum gunese cıkarıyorum subatta dogum yaptım 1aya kadar duzenlı verdım şimdi bır kac gunde bır verıyorum

Merhaba 25 aralık 2009 da doğum yaptım.15 gün olunca bebeğim günde 5 damla ile başladık geçen ay dr güneşe çıkıyorsunuz artık günde 3 damla ver dedi.

Back