d vitamini eksikliginize baktiriyor musunuz ?

hevess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
26
0
36
Ankara
Yillardir troid hastasiyim hep dahiliyeye giderdim.ilk defa endokrin uzmanina gittim.dahiliyecilerim hipotroidi derdi meger hasimatoymusum.hatta doktor cok sinirlendi.birkez olsun d vitaminime bakilmamisti.normal deger 80 olmasi gerekirken 3 cikti.d vitamini eksikligi yasayan var mi benim gibi.neler yapmak gerekiyor.

D vitamini besinler yoluyla da alınabilir. Balık yağı, süt ve süt ürünleri, morina balığı yağı, sardalya, uskumru, somon, ton balığı, yumurta sarısı, tereyağı, yulaf ezmesi gibi besinlerde D vitamini bulunur. D vitamini içeren besinlerde D vitamini etkin halde bulunmaz, önce karaciğer sonra böbrek tarafından iki aşamada aktif hale dönüşür. Ancak beslenmeyle D vitamini gereksinimini karşılamak oldukça zordur.
Bir tane yumurta 20 IU, bir bardak süt 100 IU, bir tatlı kaşığı balık yağı 400 IU D vitamini içerir. Saat 10 ila 15 arasındaki bölümde 10 dakika kadar güneşlenmek 3000 IU civarında ciltten D vitamini sentezini sağlar.
D vitamini, D2 vitamini şeklinde bitkilerde de bulmakla birlikte, sadece hayvansal besinlerden alınan D3 vitamini vücutta depolanmaktadır. (alıntı)

cnm bişey sorucam..bu d vitamını eksikliği haşimato troitinde kullanılan ilçalrla alakalı olabilirmi.doktor ne dedi....d vitaminin referan aralığıı kaç yazıyor..ne ilacı verdi doktor...

cnm bişey sorucam..bu d vitamını eksikliği haşimato troitinde kullanılan ilçalrla alakalı olabilirmi.doktor ne dedi....d vitaminin referan aralığıı kaç yazıyor..ne ilacı verdi doktor...

k.bakmayın yeni gördüm msjınızı..ilaçlarla alakası oldugunu sanmıyorum.yıllardır unutkanlık,aşırı yorulma ve sabahları yüzümün şişmesi gibi sorunum vardı.ilk defa d vitaminime bakıldı.d vitamini aralığı 25-80 arası olması gerekiyor.benim 3 çıktı.damla verdi 3 ay kullanmam gerektigini söyledi şu an şikayetlerim azaldı.

ne

Yıllardır erken menepoz için kadın doğuma gidiyorum.Özel hastane ,üniversite hastanesi,devlet.en son adet olmayınca yine gittim.yaşım 40 ve kemik erimesi için daha önceki doktor calsiyum vermişti,kalsiyumu içemediğimi söyleyince kadın doğum uzmanı doktor kemik ölçümü yaptırdı ve belli bölgelerde erime başlamış dedi ve hemen D vitani baktıralım dedi.sağlık kökenli olmama rağmen ilk defa d vitamini eksikliği hiç düşünmemeiştim.
Sonuç olarak d vitaminim 12 yani çok düşük çıktı.tüm yorgunluğumun,kas ağrılarımın,unutkanlığımın sebebi buymuş.daha sonucu göstermedim.ama tedavisi çok basit.ya D VİT 3 AMPUL VERİR.yada damla.bu arada haşimato tiroidi ile d vitmaini eksikliği bağlantılı. her ikisi için muayene olunmalı.

umarım buralardasıdır 4-5 yıldır haşimatoyum geçen tahlil yaptı dr ve d vitaminim resmen yerlerde sonucu aldım pazartesi dr göstereceğim bilgi almak isterim senden neler yaptın kolay düzeldimi haşimaton ne durumda? umarım buralardasındır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…