• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

D vitamini eksikligi

SevdamSonsuz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
17
10
1
Kızlar d vitamini eksikligi kilo yaparmı,bi bilginiz varmi.Bı yerde okumuştum metobolizmayi yavaslatiyomus.Bende hemen kilo alan bi tipim çünkü:mad:

hayır kemiklerin icin iyi değil. almanyada cocuklara bebeken bile hergün d vitamını veriyorlar kemık hastalıklarını karşı ıcın

Hic duymadim ama öyle olsa benim yuz kilo olmam lazımdı.
Çok dusuk d vitaminim ve bir turlu yukselmiyo .

D vitamini eksikligi basit gibi gorunse de kalp damar hastaliklarindan tutun depresyona kadar bi cok hastaliga zemin hazirliyo,dikkat etmek lazım.

türkiyede on kişiden birinin kan değerleri normal değil
kilo yapar mı bilmem ama daha kötü şeylere sebep olur

Canan Karatay a gore D vitamini eksikligi
B 12 eksikligi kilo yapar ..
Her gun en az 20 dk yaz kis gunes gormelisiniz .
Mantar mesela demir barindirir .
Eger cok dusukse takviye verilir .
Igne veya hap .
Sac dokulmesi yapar .

fazlakilo d vitamini eksikligine neden olur. D vitamini yagda erir vucutta yag orani fazla olunca alinan d vitamini bu yaglara gider. Yani zayif insanlardan cok daha fazla d vitamini alinmasi gerekir.
Ama kilo alimiyla ne alakasi var bilemiyorum depresyon vs yaptigi icin yeme istegini arttirio olabilir

bende d vitamini eksikliği kilo vermeyi zorlaştırır diye biliyorum..bendede 8 çıktı ..damla kullanıyorum ..depresyon saç dökülmesi kilo vermede zorluk yorgunluk gibi belirtilerin hepsini yaşıyorum

Ne zamandır tahlillerimi yaptırayım diyorum, en sonunda yaptırdım.
D vitamini eksikliği olduğunu düşünüyordum, 4,5 çıktı. Bu kadar da düşük beklemiyordum. Yaptığım spor & diyete rağmen kilo vermemem bundanmış :KK64:
Damla yazmış Dr.
Kaç gün sonra değer yükselir, bilen var mı? 1 ay sonra tahlili tekrarlayacağım.

Back