Cyclo-Progynova ile gebelik

simlipembe

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2011
441
9
40
Kızlar doktor bana bu ilacın hem adeti düzene soktuğunu hem de hamile kalmayı kolaylaştırdığını söyleyip kullanmamı istedi, ama prospektüsünde menopoz veya hipogonadizm (erkekte testis, kadında yumurtalıklar tarafından seks hormonu yapımının yetersizliği), kastrasyon (kısırlaştırma) veya primer ovaryan yetmezliğe (erken menopoz) bağlı östrojen eksiklik belirti ve semptomları için hormon tedavisi yazdığını okuyunca korktum, kullanmadım. Hormon testlerimin sonuçları gayet iyi çıktığı halde niye bu ilacı verdi anlamadım. Gerçi düzensiz menstrüel siklüslerin kontrolü için de yazıyo ama bilemedim, tedirgin oldum. Aranızda bu ilacı kullanıp da hamile kalan var mı?

Bende erken menopoz teshisiyle bir bayan doktora gittim.Bana bu ilaci verdi.Hamile bile kalsan hic bir zarari olmaz dedi.4 aydir adet de gördüm.Cok rahatladim.Adetlerimde düzenli oldu.Bence iyi bir ilac.Bugün gittim gene yazdirdim.Insallah hamile de kalabilirim.

İnşallah en kısa zamanda bebişinle buluşursun canım :KK34: Allah isteyen hiç kimseyi evlatsız bırakmasın...

benim doktorumda tüp bebek tedavisi süresince ve hamileliğimin ilk 9 haftasında bu ilacı kullandım herhangi bir yan etkisi olsaydı bana yapardı herhalde.Sabah akşam içiyordum ama sadece beyaz olan kısımlarını içiyordum.İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Kızlar doktor bana bu ilacın hem adeti düzene soktuğunu hem de hamile kalmayı kolaylaştırdığını söyleyip kullanmamı istedi, ama prospektüsünde menopoz veya hipogonadizm (erkekte testis, kadında yumurtalıklar tarafından seks hormonu yapımının yetersizliği), kastrasyon (kısırlaştırma) veya primer ovaryan yetmezliğe (erken menopoz) bağlı östrojen eksiklik belirti ve semptomları için hormon tedavisi yazdığını okuyunca korktum, kullanmadım. Hormon testlerimin sonuçları gayet iyi çıktığı halde niye bu ilacı verdi anlamadım. Gerçi düzensiz menstrüel siklüslerin kontrolü için de yazıyo ama bilemedim, tedirgin oldum. Aranızda bu ilacı kullanıp da hamile kalan var mı?

merhaba cnm :) sana verilen ilaç hakkında bilgim yok ama doktorda bana hiç bir rahatsızlığımın olmadığını bildiği halde klomen diye bir ilaç verdi ve banada aynı sana dediği gibi hamile kalmanı kolaylaştırır süreyi hızlandırmak dışardan ek vs vs olarak veriyorum dedi ama bende korktum kullanmadım kist yapıyormuş ve dış gebelik yapıyormuş.bir tanıdığımızın eşide klomeni kullanıp dış gebelik geçirmiş malesef tüpünün birini almışlar :KK43:( aklıma bu geldikçe inan korkuyorum ya bendede aynısı olur diye:KK43:( allah korusun cnm ya sende benm gibi korkuyorsun demekki offfff ne olcak bizim bu halimiz bilmiyorum kullansak dert kullanmasak derttt.

Son düzenleme:
Evet canım senin o mesajını okumuştum ben o da geldi zaten aklıma :18: Bi de ben zaten Yasmini bıraktıktan sonra da baya bi düzenim bozulmuştu şimdi neyseki normale döndü çok şükür. Tekrar vücudumu başka bi ilaca alıştırmak istemiyorum açıkçası, bırakınca yine düzenim bozulursa diye ödüm kopuyo :18: Ay ne biliyim yaaaaa ne zor işlermiş :KK50: Rabbim en kısa zamanda hayırlısıyla bebişlerimize kavuşturur hepimizi inşallah...

Evet canım senin o mesajını okumuştum ben o da geldi zaten aklıma :18: Bi de ben zaten Yasmini bıraktıktan sonra da baya bi düzenim bozulmuştu şimdi neyseki normale döndü çok şükür. Tekrar vücudumu başka bi ilaca alıştırmak istemiyorum açıkçası, bırakınca yine düzenim bozulursa diye ödüm kopuyo :18: Ay ne biliyim yaaaaa ne zor işlermiş :KK50: Rabbim en kısa zamanda hayırlısıyla bebişlerimize kavuşturur hepimizi inşallah...

canım normale döndüyse hiç alıştırma bencede ilaç ilaç ilaç aman yaa hep ilaç içimiz dışımız ilaç olcak yakında zaten .walla bu işler zor işlermiş.bende hemen istediğimde hemencicik olcak sanıyordum bir zamanlar ne safmışım :KK37:

Merhaba :) ben Cyclo Progynova kullanıyorum ve herhangi bir sıkıntım yok. yıllardır mens düzensizliğim var ve bir türlü yoluna girmedi. Hatta doktorlarım bana yumurtlama sorunum olduğu için çocuk sahibi bile olamayacağımı belirttiler. Bu ilacı kullanmamı ve mens düzensizliğini ortadan kaldırarak en azından rahim kanseri riskini ortadan az da olsa kaldırmam gerektiğini belirttiler. ben bu ilacı kullanarak çocuk sahibi oldum. kızım 4,5 yaşında. korkmanıza gerek yok bence. denemekten zarar görmezsiniz. sadece denemek değil aynı zamanda inanmak da gerekiyor.

benim doktorumda tüp bebek tedavisi süresince ve hamileliğimin ilk 9 haftasında bu ilacı kullandım herhangi bir yan etkisi olsaydı bana yapardı herhalde.Sabah akşam içiyordum ama sadece beyaz olan kısımlarını içiyordum.İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
beki ara verip adet görüyormuydun ara vermeden bıtınce yenı kutuyamı geçiyordun

X