• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

CV Hazırlama

altinkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2010
39
0
46
İstanbul
CV, Latince bir kısaltma: “İşte hayatım” demek. “İşte hayatım”ın sadece şurada doğdum, şu okulu bitirdim demekle sınırlı olduğunu düşünüyorsak zor bir yerdeyiz. Diğerlerinden nasıl ayırt edileceğim o zaman? Amaaan zor iş. Allahtan ki, üniversiteye girerken sınav var bu yazma işiyle uğraştırmıyorlar. Güzel de çıkınca uğraşılıyor… Hele oradaki 4-5 yılda da “sivi”yi dolduracak birşeyler yapmadıysak geldi-geçti olacak. Staj, dernek çalışması, klup etkinliği, konferans düzenlemeciliği, spor vb yapılmadıysa özgeçmişin “çağrılacaklar” yerine “mektup yollanacaklar” kutusuna atılmasına rıza göstereceğiz demektir.

cv_writing.jpg

Başarılı bir iş yaşamı için ilk adım sayılan CV’ler çalışanların yeteneklerini ve tecrübelerini sergilediği bir vitrin halini aldı. Hedeflenen şirkete kestirme yol niteliği taşıyan bu kariyer özetleri, doğru hazırlanması durumunda adayları yöneticilerin gözünde diğerlerinden daha cazip gösterecek güce sahip. Ancak adaylar iş mülakatlarına gidiş bileti sayılan bu tek sayfalık platformu akıllıca kullanmalı.

Herkes ister ki, emek verip hazırlanan CV okunsun.

Malesef, çoğu okunmuyor. Çoğu ilk 10 saniyede çöpe gidiyor. Çoğu Insan Kaynaklarında işini bilmeyen kişiler tarafından takılıyor. Bir kısmı da doğru zamanda doğru kişinin masasının üzerine düşüyor!

İşte eğer sizin CV’iniz doğru zamanda doğru kişinin masasına düştüyse, hazırladığınız CV’nin mükemmel olması gerekiyor ki 10 saniyenin ötesinde okumaya vakit harcansın!

Nokta atışı yaparsanız, moralinizi bozmazsınız. Her gördüğünüz ilana başvurursanız “20 yere başvurdum ama olmadı” diye hayıflanırsınız. Oysa ki kendinize “5 işe başvurdum cevap bekliyorum” diyebilmeniz değerinizi güçlü tutmanıza yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:
Back