Cushing hastalığı

su.ay

bana Allah yeter
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2009
1.699
3
hipertiroid hastasyım. endokrinde yapılan testlerde guatırın yanında birde cushing hastalığım olduğunu öğrendim.kortizol:16 çıknca baskılama testi yapıldı.2 gün ilaç aldığım halde sonuç:24 çıktı.
ayrıca acth sonucu da ((hipofizle iligiliymiş) :55 .sınır 46 imiş
.netten baktım .ameliyat ve ilaç tedavisi varmış. offfff guatrla uğraşırken birde bu çıktı...

sonuçalra doktor pazartesi bakacak.. bu hastalığı olan varmı?? sıkıntıları neler? süreç nasıl?biligisi olan varmı?

merhaba
cushing hastalığında bildiğim kadarıyla tüylenme, yüzde şişkinlik ve aydede denen bir surat şekli oluyor ve yanlış bilmiyorsam kortizon tedavisi görenlerde oluyor ki ben de düzenli kortikosteroid yani kortizon ilacı kullanan biriyim. ayrıntılı olarak arastırıp daha detaylı bilgi vermeye çalışırım inşallah
geçmiş olsun
sevgiler...

evet . aynı belirtiler var.yüzüm aydede oldu resmen. vucüt zayıf.bacak çöp ( acaba ameliyattan sonra bu beliritler düzelirmi? yüz incelirmi mesela.?tüylenme geçermi? offff offf artık ameliyat olmak istiyorum halsizlik, baş ağrısı mahvediyor artık...

merhaba çok uzun zaman olmuş fakat durum ne oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…