• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çürük diş ağrısına ne iyi gelir :(

notdefteri2_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2015
5.013
6.607
198
Eşimin dişi 3 gündür çok ağrıyor. Aylardır evdeyiz, korunmayı başardık. Ama artık dayanamıyor ağrıya. Dişçiye gitmesinden, oradan covid kapmasından çok korkuyoruz.
Sarımsak, karanfil yağı, tuzlu su denedik işe yaramadı :KK43: başka tavsiyeniz var mı?

Ankara’da covid önlemleri alan bildiğiniz bir diş kliniği var mı?

Son düzenleme:
Eşimin dişi 3 gündür çok ağrıyor. Aylardır evdeyiz, korunmayı başardık. Ama artık dayanamıyor ağrıya. Dişçiye gitmesinden, oradan covid kapmasından çok korkuyoruz.
Sarımsak, karanfil yağı, tuzlu su denedik işe yaramadı :KK43: başka tavsiyeniz var mı?

Eger yanlış hatırlamıyorsam kekik yağıydı abim için kullanmıştık çürük dışın üstüne damlatmistik sirkeli suyla bol bol gargara yapsın birde eğer çok kötüyse ihmal etmesin

böyle yöntemlerle çürük bir dişi tedavi edemezsiniz, muhtemelen sinir uçları açılmıştır ve her gıda artığında daha da ağrıyordur, kanal tedavisi veya çekim için acilen randevu alın, diş hekimleri sadece çekim için muayenehane açıyor genelde. örneğin bizim diş hekimi 1 yıldır kapalı, yani siz isteseniz de ha deyince diş hekimi bulamıyorsunuz.

Kovidden boşuna korkmayın, diş hekimleri çok dikkatli, onlar sizin için risk değil, siz onlar için risksiniz. Ablam ve eniştem diş hekimi oradan biliyorum, hastalık kaparım diye korkmanız çok yersiz. Bekleme odasına hasta bile almıyorlar, her hastadan sonra etraf etil alkolle spreyleniyor, kullandıkları aletler her hasta için sterilizasyon fırınından çıkıyor, özel muayenehanesi olan iyi bir diş hekiminde covid kapma tehlikesi olmaz, merak etmeyin,

eşinize geçmiş olsun. haftasonu yasağı girmeden gidin hemen. Çürükten dolayı ummadığınız başka hastalıklar da olabilir, ağız florası bozulduğundan sık sık ağzını sirkeli suyla çalkalasın ve dişlerini fırçalasın bu dönem. en azından çürüğün yayılmasını engelleyin, karanfil yağı ağrıyı kesmese de kullanın, mikrop öldürücü özelliği var, çürüklerin yayılmasını engelleyebilir ama az kullanın, günde en fazla 3 kez kullanıyoruz biz. ve her kullanımda 1 damla kullanıyoruz.

karanfil yağı demeye geldim ama denenmiş. Muhtemelen iltihap var onu geçirmek lazım. Çürük veya iltihaplı diş vücuda koronadan daha zararlı. Kesinlikle doktora gözükün.

Ben korona yüzünden sağlık sorunlarının ertelenmesine karşıyım tamam ortada bir salgın var ama bu salgından daha önemli hastalıklarda var diş çürüğüde böyle bir hastalık heleki iltihap kaptıysa hemen tedavi edilmesi lazım benimde yirmilik dişim çürüdü ağrı yaptı apse oldu gittim dişçiye önlemimi aldım çok şükür bişeyde olmadı

dişçiye gitsin birşey olmaz onlar her daim maske ve siperlikle çalışıyor ben bu süreçte gittim hem dişçiye hem farklı rahatsızlıklar ötürü hastaneye hala da gidiyorum çünkü teşhis konulamayan bir rahatsızlığım var ve beni çok rahatsız ediyor. özele gitsin bir sıkıntı yaşamaz.

Sarımsak, karanfil yağı, tuzlu su denedik işe yaramadı :( başka tavsiyeniz var mı?
Dr gitsin...olacakla öleceğe çare yok.her gün dişçiye giden insanlar mı covit oluyor...markete komşusuna gidenlerden daha çok hikaye duymuyormuyuz.
Diş ağrısı geçmez...500 ml su şişesini derindondırucuya koyun.donsun.ağrıyan diş yanağına koysun dakikalarca uyuşucak bir süre sonra.hatta ben öyle uyurdum. Ve çocuk için caljel diş için o da etkili..uyuşturur en azından...anı kurtarmak içimn bunlar.ztn siz dr gitsenizde size ilaç yazıcsk...çünkü iltihaplı bir diş şu anda....bir an önce iltihabı kurutmak için ilaca başlayın ki süreç uzamasın....bn diş hekim yanında çlştım.

Aynisini bende yaptim korona diye gitmedim 6 7 aydir disim agriyorrdu en son dayanamadim ve gittim maalesef kanal tedavisi olmak zorunda kaldim cürük ilerlemişti

Diş çürüğü çok hızlı ilerliyor. Dolgu yapilacakken kanal tedavisi olmak zorunda kalıyor hasta.

İhmal etmeyin, doktora gitmek şart.. Ne önerirsek önerelim durumu hem anlık kurtaracaktır. Çok zordur diş ağrısı.

Uyurken daha çok dişi ağrır insanın , yastığını muhakkak yükseltsin.

Gidince zaten büyük ihtimal ilaç verip yollayacak bir kaç günlüğüne ,eğer apse yaptıysa.

Diş ağrısı inatçıysa ne ilaç dinler ne kocakarı iksiri. Kurtarılacak bir yanı varsa vakit kaybetmeyin. Bugün dinse sonra tekrar ağrı yapabilir.

Karanfil, agiran disin uzerine bastiracak.
Gripin, o tabletin icini acarak tozunu disin oldugu yere ovacak ve agzinda bekletecek, o da cok fayda ediyor.
Zamaninda cok fazla dis agrisi cekmis ve cesitli yontemler denemis biri olarak bunlar geldi aklima.

Ayrica Sensodyn Hizli Rahatlama dis macunu da fayda edebiliyor, onu da bir deneyin isterseniz.

Agirmiyorsa beklesin hadi ki cok kotu aslinda beklemek ama ağrıyorsa beklemesin yazık. Diş agrisi cok berbat bir şey. Güzel, elit, hijyene dikkat eden bir ozel klinige gitsin.
Bu sirecte devlet yapmiyor zaten. Sanki hastalik duruyor gibi.

Arveles diye bi ağrı kesici var. Diş ağrısına iyi geliyo. Doktorum önermişti. Bi onu deneyin isterseniz.

Back