Özgürlüğünde mokunu çıkardılar Afedersiniz. Insanin kendine değerine saygısı olur. Özgürlük karşıdaki canlının değerine zarar verdiği anda bitmiyormuydu? Dış dünya elbet takdir edecek bunu da ancak bizim zekaya sahip olmayan insanlar gurur vesilesi görür. ''Ayy takdir ettiler bizi bak hadi daha çok alçalalim sevsinler bizi takdir etsinler''
Basbakanin elinin sikilmamasinin tek sebebinin bu oldugunu sanmiyorum. Turkiye sayginligini ve itibarini zaten olan biten bir suru ic olaylarin disariya yansimasiyla yitiriyor bir suredir. Dunya mizahina en cok malzeme veren ulke olduk son zamanlarda zaten, elalem bizi niye taksin?Cumhuriyet gazatesini eshefle kınıyorum,kendi halkının dininie bile saygısı yok,başbakanın eli sıkılmamış..Müslümanların hepsi itham edilmiş..ne yapmaya çalışıyorlar anlamış değilim..
bunu bilmiyor değilim saraylım arkadaşım ama tüm müslümanlarıda itham ettikleride bir gerçek..Basbakanin elinin sikilmamasinin tek sebebinin bu oldugunu sanmiyorum. Turkiye sayginligini ve itibarini zaten olan biten bir suru ic olaylarin disariya yansimasiyla yitiriyor bir suredir. Dunya mizahina en cok malzeme veren ulke olduk son zamanlarda zaten, elalem bizi niye taksin?
Cunki ayni sekilde tum muslumanlar da dunyada itibar kaybetmeye devam ediyorlar. Ikiz kulelerin yikilisindan beri dunyadaki butun diger ulkeler, ozellikle de Amerika ve Avrupa artik muslumanlara potansiyel suclu muamelesi yapiyordu zaten.. Evvelden muslumanlari cok mu seviyorlardi? Hayir.. Ama o kadar tehlikeli de gormuyorlardi. sonucta Islam ulkeleri genellikle kendi iclerinde birbirleri ile savasiyorlardi. Suudi Arabistan, Korfez emirlikleri gibi ulkeler de zaten Amerika ve Avrupa yaninda idiler her zaman, aslinda Turkiye de.. Arap bahari, ISID, ElKaide, Hamas, Suriyede olanlar, siklasan teror saldirilari derken gitgide gerginlik ve endise artiyor. Eski ilimli Islam devleti sayilan modern Turkiyenin bugun geldigi yer de belli, ustelik radikal islamci iktidarin idaresinde yolsuzluklara gomulmus bir Turkiye goruntusu var disarda, Turkiye ile ilgili gazete haberleri hep bu yonde. Arti Islami teror orgutlerinin besigi olmaya basladigi da gozlerden kacmiyor. Yani Islamin guclendigi her yer karanliga gomuluyor disardan bakinca. Bu yuzden artik yabancilarin tavirlari Islami ulkelere ve muslumanlara karsi ilgisizlikten nefrete donusmus durumda, bu yuzden saymaya da saymiyorlar. Yurtdisinda kendi halinde yasayan muslumanlar da zor durumdalar artik, onlara da ustuortulu bir sekilde potansiyel tehlike gozuyle bakiliyor. Simdilik dokunan eden yok ama nereye kadar...bunu bilmiyor değilim saraylım arkadaşım ama tüm müslümanlarıda itham ettikleride bir gerçek..
dediğin gibi olduğunu biliyorum arkadaşım..Cunki ayni sekilde tum muslumanlar da dunyada itibar kaybetmeye devam ediyorlar. Ikiz kulelerin yikilisindan beri dunyadaki butun diger ulkeler, ozellikle de Amerika ve Avrupa artik muslumanlara potansiyel suclu muamelesi yapiyordu zaten.. Evvelden muslumanlari cok mu seviyorlardi? Hayir.. Ama o kadar tehlikeli de gormuyorlardi. sonucta Islam ulkeleri genellikle kendi iclerinde birbirleri ile savasiyorlardi. Suudi Arabistan, Korfez emirlikleri gibi ulkeler de zaten Amerika ve Avrupa yaninda idiler her zaman, aslinda Turkiye de.. Arap bahari, ISID, ElKaide, Hamas, Suriyede olanlar, siklasan teror saldirilari derken gitgide gerginlik ve endise artiyor. Eski ilimli Islam devleti sayilan modern Turkiyenin bugun geldigi yer de belli, ustelik radikal islamci iktidarin idaresinde yolsuzluklara gomulmus bir Turkiye goruntusu var disarda, Turkiye ile ilgili gazete haberleri hep bu yonde. Arti Islami teror orgutlerinin besigi olmaya basladigi da gozlerden kacmiyor. Yani Islamin bulastigi heryer karanliga gomuluyor disardan bakinca. Bu yuzden artik yabancilarin tavirlari Islami ulkelere ve muslumanlara karsi ilgisizlikten nefrete donusmus durumda, bu yuzden saymaya da saymiyorlar. Yurtdisinda kendi halinde yasayan muslumanlar da zor durumdalar artik, onlara da ustuortulu bir sekilde potansiyel tehlike gozuyle bakiliyor. Simdilik dokunan eden yok ama nereye kadar...
Neden butun muslumanlara faturanin ciktigina PKK dan pay bic... Eskiden tek korku PKK idi, ama simdi artik Istanbulda, Ankarada yasayan insanlar Diyarbakirda, Sirnakta yasayan Kurt asilli Turklere de suphe ile bakiyor ve korkuyorlar, polisin biri oralara tayini cikti diye intihar bile etti, iste oyle birsey..
kendi faunamızdan çıkamadık maalesef bu kadar abd ve avrupanın yayınlarına vs sine rağmen..ne yapmak lazım acaba?Hala kizilan nedir?, hala sindirilmeyen nedir?, insan katliami varken hala nasil islamofobi konusulur? ya da hala nasil destek olan bir gazeteye nefret kusulur?, bu kadar mi kendi faunamizda yasiyoruz?, olay ne ara baglamindan cikti?
Su aciklama yeterlidir saniyorum;
Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer’in, seçkinin “Charlie Hebdo ile dayanışma” amacıyla çıkarıldığı ve “Seçkiyi hazırlarken yayın ilkelerimiz ışığında toplumların inanç özgürlükleri ve dini hassasiyetlerine de özen gösterdik. Yayınladığımız seçkide çok sayıda istişare sonrasında derginin kapak sayfasına yer vermedik” açıklamasını aktardı.
Topluma uyarlayarak cumruhiyet gazetesi gostermesi gereken destegi gostermistir...
En azindan bir gazetenin bunu yapabilmesinden memnunum...
Bu dergi sert hicivleri ile taninir zaten, diger din adamlari peygamberler icin de benzer tutumlar sergilerler...kendi faunamızdan çıkamadık maalesef bu kadar abd ve avrupanın yayınlarına vs sine rağmen..ne yapmak lazım acaba?
bahsedilen karikatüristin yahudilerirle ilgili eleştirisel bir karikatür yapan karikatüristini işten kovmasına ne diyorsunuz?Bu dergi sert hicivleri ile taninir zaten, diger din adamlari peygamberler icin de benzer tutumlar sergilerler...
Evet saygisizlik olarak gorulebilir evet olmamasi gereken uslup da olabilir ama bu cahil ve kendilerini cihat savascilari olarak adlandiran birileri tarafindan kalasnikofla oldurulmelerini hakli cikarmaz...
Bunun cezalandirilmasinin yontemi bu degildir...
Ve bana gore hicbir yazar, cizer, dusunur fikirleri icin oldurulemez, toplumlar icin hosgoruden uzaksa insani ve hukuki yontemlere basvurulur...
Cumhuriyetin destegi iste tam bu noktada baslar...
Turkiyedeki karikaturist dergiler de sivri koseleri ile taninir, bircok gazetecinin yapamadigini onlar yapar hatta...
Amerika ve avrupa degil soz konusu olan, konuyu ne ara ona cektiniz merak icerisindeyim...
Derdimi anlatabildigimi dusunuyorum...
Iyi aksamlar...
sivri köşelerine peygamberleri tüm peygamberleri diyorum karikatürize etmesinler..insanların inançlarınada saygı gösterilsin..Bu dergi sert hicivleri ile taninir zaten, diger din adamlari peygamberler icin de benzer tutumlar sergilerler...
Evet saygisizlik olarak gorulebilir evet olmamasi gereken uslup da olabilir ama bu cahil ve kendilerini cihat savascilari olarak adlandiran birileri tarafindan kalasnikofla oldurulmelerini hakli cikarmaz...
Bunun cezalandirilmasinin yontemi bu degildir...
Ve bana gore hicbir yazar, cizer, dusunur fikirleri icin oldurulemez, toplumlar icin hosgoruden uzaksa insani ve hukuki yontemlere basvurulur...
Cumhuriyetin destegi iste tam bu noktada baslar...
Turkiyedeki karikaturist dergiler de sivri koseleri ile taninir, bircok gazetecinin yapamadigini onlar yapar hatta...
Amerika ve avrupa degil soz konusu olan, konuyu ne ara ona cektiniz merak icerisindeyim...
Derdimi anlatabildigimi dusunuyorum...
Iyi aksamlar...
bahsedilen karikatüristin yahudilerirle ilgili eleştirisel bir karikatür yapan karikatüristini işten kovmasına ne diyorsunuz?