Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
Peki su yonden bakalim.
Ben basortulu oldugum icin birkac densizin sozlu ve yazili asacaksin bunlari, llanet olsun vs gibi tacizlerine maruz kaliyorum.
Simdi ben kalkip butun demokrasi yanlilari boyle iste, hepsi kahrolsun mu demeliyim sizin bakis aciniza gore?
Hani duyduklariniz, okuduklariniz varmis ya ona binaen diyorum.

Sonra asla celallenmedim.
Sadece yorum saygisizcaydi.
Sqygi kavramindan haberdarim.
Mesela ben size deist oldugunuz icin cok sacma yaa, bir Allah var ama kurallari yok, dunyayi kurmus ama karismiyor, bence bu bi yerden yirtarim psikolojisi, dersem saygisizlik etmis olurum.
Tipki sizin dans'a kellemizi ucururlar, abbas yolcuyuz demeniz gibi.
aslında bu bahsettiklerin taciz değil sosyal ve demokratik hayatın bir parçası tartışılabilir. bu senin şahsına hakaret içerikli değil bence sisteme yapılmış bir serdeniş gibi düşün.

kesinlikle öyle. vebali çok büyük.
İslam'ı yanlış anlatıyolar. gerçi kendileri de dedelerinden falan öğrenmiştir de araştırma gereği duymamıştır.
Tek sebep cehalet.
Avrupada insanlar metroda İncil'in altını çize çize okuyor. bizim de en üst köşede, günahların en büyüğü ele almak.

canım çoğu insan okumuyo zaten
ailesinden öğrendikleri ya da genel anlamda bilinen şeylerle yaşıyolar
ayrıntılı şekilde okuyanların sayısı azdır yani

kuran okurken bile arapça okuyup kapatıyolar benim gördüğüm
çoğu müslüman hiç müslüman gibi davranmıyo ki
sadece baş kapatmak ya da namaz kılmakla da iş bitmiyo bence

yanına oturan kişiden bile sorumlusun normalde
islamı güzel bi şekilde tanıtman gerekiyo
bizimkiler de direk baskıcı bi tutuma giriyolar
günahkar diye başlıyolar
üzücü bi durum aslında

zamanında japonlar bile islamiyeti seçeceklerken bu baskıcı anlatım yüzünden vazgeçmişler
bununla ilgili bi kitap okumuştum
sert bi şekilde şöyle olmalı böyle olmalı diye anlatılmış onlar da biz bu kdar katı şeylere gelemeyiz diyerek seçmemişler düşün artık

ben bu kırmızılı yere inanmadım nedense.. yani öncesinde ya da sonrasında çok ciddi bir açıklaması olması lazım. yoksa İslam dini dahil hiç bir ilahi din insan öldürmeyi teşvik etmez.
Zekat vermeyenlerler savaşın da gerçek savaş anlamında değil tabi, örnek olun, teşvik edin şeklindedir. yoksa bu zorbalığa girer ki Hz Ebu Bekir bunu yapacak son kişilerdendir.

aslında bunu bu konuda uzmanlaşmış kişilere sormak lazım
Peki su yonden bakalim.
Ben basortulu oldugum icin birkac densizin sozlu ve yazili asacaksin bunlari, llanet olsun vs gibi tacizlerine maruz kaliyorum.
Simdi ben kalkip butun demokrasi yanlilari boyle iste, hepsi kahrolsun mu demeliyim sizin bakis aciniza gore?
Hani duyduklariniz, okuduklariniz varmis ya ona binaen diyorum.

Sonra asla celallenmedim.
Sadece yorum saygisizcaydi.
Sqygi kavramindan haberdarim.
Mesela ben size deist oldugunuz icin cok sacma yaa, bir Allah var ama kurallari yok, dunyayi kurmus ama karismiyor, bence bu bi yerden yirtarim psikolojisi, dersem saygisizlik etmis olurum.
Tipki sizin dans'a kellemizi ucururlar, abbas yolcuyuz demeniz gibi.

ben kahrolsum dedimmi. başıma bu gelecek dedim.ben saçmada demedim. yanii evet recm yada kafanın kesilmesi kısacası öldürülmekten bahsettim. ve evet bu olursada abbar yolcu tabii. yani abbas benim bu arada. buluttan nem kapıyorsunuz gerçekten.ben bütün kapalılar böyle dedimmi. demedim.
bakın yazmadığım şeylerle suçlanmaktan hoşlanmıyorum. demediğim şeylerinde dedin gibi gösterilmesinden. hoş olmuyıor

Ama şeriat uygulanan bir ülkede Müslüman tecavüz edilirse idam ediliyor, “yok ben Müslüman değilim” dediğin zaman farklı yargılanmıyorsun ki..

Şeriat da devletin kanunu gibi o topraklar üstünde yaşayan herkes için geçerlidir.

Bu senin dediğin Hz Muhammed döneminde uygulanan bir şeydi.

Zaten peygamber efendimiz doneminde uygulanan seyden bahsediyorum ben.
Mesela bu durumlarda hemen iran ornek gosterilir.
İran hz.aise nin ifk hadisesini kavrayamamis, biat meselesini cozememis bu sebeple temiz sahabelere lanet okuyan bir yapiya sahip.
Oysa hadisi serifte men ediliyor "ashabima sovmeyiniz, hepsi yildizlar gibidir, hangisine tutunursaniz dogru yoldasiniz" diyerek.

canım çoğu insan okumuyo zaten
ailesinden öğrendikleri ya da genel anlamda bilinen şeylerle yaşıyolar
ayrıntılı şekilde okuyanların sayısı azdır yani

kuran okurken bile arapça okuyup kapatıyolar benim gördüğüm
çoğu müslüman hiç müslüman gibi davranmıyo ki
sadece baş kapatmak ya da namaz kılmakla da iş bitmiyo bence

yanına oturan kişiden bile sorumlusun normalde
islamı güzel bi şekilde tanıtman gerekiyo
bizimkiler de direk baskıcı bi tutuma giriyolar
günahkar diye başlıyolar
üzücü bi durum aslında

zamanında japonlar bile islamiyeti seçeceklerken bu baskıcı anlatım yüzünden vazgeçmişler
bununla ilgili bi kitap okumuştum
sert bi şekilde şöyle olmalı böyle olmalı diye anlatılmış onlar da biz bu kdar katı şeylere gelemeyiz diyerek seçmemişler düşün artık
uzun ama güzel bir konuya değindin. islam bana göre şekilcilikten önce insanın kendisiyle cihadır. İslam cihat et demiş ama savaş anlamında cihat değildir bu. Aklın yolu birse hiç bir din savaşmayı tasvip etmez zaten. Kendinle cihat et demiş. Nefsinle cihat et demiş. Mesela konuşmayan kazanır ama kaçımız bunu başarabiliyoruz. Biri hakkında konuşmamak... bizim çaycı kapalı ama ağzı maşallah diyim. yani bu oldu mu şimdi? buna benzer o kadar çok detay var ki uygulaması bir o kadar zor ama bir o kadar kolay.
İnsanları çocuk yaşta dinden soğutan hurafelerdir. hemen "yapma günah, cayır cayır yanarsın cehennemde" ben çok korkardım mesela ölümden ve cehennemden.

ben kahrolsum dedimmi. başıma bu gelecek dedim.ben saçmada demedim. yanii evet recm yada kafanın kesilmesi kısacası öldürülmekten bahsettim. ve evet bu olursada abbar yolcu tabii. yani abbas benim bu arada. buluttan nem kapıyorsunuz gerçekten.ben bütün kapalılar böyle dedimmi. demedim.
bakın yazmadığım şeylerle suçlanmaktan hoşlanmıyorum. demediğim şeylerinde dedin gibi gösterilmesinden. hoş olmuyıor

Cok alingan davraniyorsunuz.
Cunku onyargilarinizdan kurtulursaniz sizi asla sucladigim bir cumle gosteremezsiniz.
Birkac densiz diyorum, siz diyorsunuz ki ben dedim mi?
Ornek gostermek, empatik yaklasmanizi saglamak amacli bir yazidir.

Bu arada cidden su mesajdan saldirma ya da savunma disinda hicbir sey anlamadim.
Hem beni suclamayin diyorsunuz hem siz benim buluttan nem kaptigimi, hemen art niyetle dusunmeye basladigimi celallendigimi falan iddia ediyorsunuz.
O kadar sakinim ki oysa :)

Zaten peygamber efendimiz doneminde uygulanan seyden bahsediyorum ben.
Mesela bu durumlarda hemen iran ornek gosterilir.
İran hz.aise nin ifk hadisesini kavrayamamis, biat meselesini cozememis bu sebeple temiz sahabelere lanet okuyan bir yapiya sahip.
Oysa hadisi serifte men ediliyor "ashabima sovmeyiniz, hepsi yildizlar gibidir, hangisine tutunursaniz dogru yoldasiniz" diyerek.
ama 1400 sene öncesiyle arasında bağlantı kuramazsın. bunu beyinsel anlamda yapıp hayatını ona göre idame edebilirsin ama pratikte modern dünyada tıkanır bunlar.

Cunku onyargilarinizdan kurtulursaniz sizi asla sucladigim bir cumle gosteremezsiniz.

Bu arada cidden su mesajdan saldirma ya da savunma disinda hicbir sey anlamadim.
Hem beni suclamayin diyorsunuz hem siz benim buluttan nem kaptigimi, hemen art niyetle dusunmeye basladigimi celallendigimi falan iddia ediyorsunuz.
ok. alıngan benim. siz değil. iyi günler size:)

müslüman olduğumu söylemiyorum ayen beyan ortada. Allah da kabul eder inşallah.
çekinmen veya yasak olduğunu söylemedim . neden söyleme gereğini anlamadım yanlış anlama.
Bir müslüman nasıl ki müslümanım diyebiliyor bir hristiyan ya da bir yahudi bir deist de ateist de açıkça söyleyebilir.
Ve neden bunu açıkça söylemek zorunda kalıyorlar biliyor musun pembe?
Çünkü kendi inandığınız doğruları başkasına dayatmaya çalıştığınızda bu insanlar kendilerinin sizin gibi düşünmediğini söylemek zorunda hissediyorlar o hale getiriyorsunuz da ondan.

Ama şeriat uygulanan bir ülkede Müslüman tecavüz edilirse idam ediliyor, “yok ben Müslüman değilim” dediğin zaman farklı yargılanmıyorsun ki..

Şeriat da devletin kanunu gibi o topraklar üstünde yaşayan herkes için geçerlidir.

Bu senin dediğin Hz Muhammed döneminde uygulanan bir şeydi.
yanii. aklın yolu bir
iyide ben yanlışmı anladım
peki şimdi tecevüz eden sen ataistsin deistsin seni afedelim mi deniyor
yada müslümansan
her halükarda ceza alınıyor
sizin sorduğunuz başka cevap almak istediğiniz başka

adam hırsızşık yapıyorsa şimdiki kanuna göre elini kolunu sallayarak çıkıyor tekrar tekrar
tecavüz ediyosada akeza aynı

2 kişiyi hadım etsinler bak kalıyomu onlardan
en yakın misal geçen kardeşini gebe bırakan pislik e ailede şikayetçi olmadı ne olcak
o bu cezAYI HAKETMİYORMUYDU

yada müslümansan

adam hırsızşık yapıyorsa şimdiki kanuna göre elini kolunu sallayarak çıkıyor tekrar tekrar

en yakın misal geçen kardeşini gebe bırakan pislik e ailede şikayetçi olmadı ne olcak
aslında bizim sorduklarımız mantıklı sorular ama sen öncesini okumamışsın.
ikinci olarak hadım etmek de şeriatta mı yer alıyor ki?? cezanın caydırıcı olma şekli desek bence daha doğru olur.
yani insanlara ibret olarak bir iki ceza verilse belki caydırcı olur ama önüne geçilmez. keza geçilse İran'da geçilir.. aslında önce insanları eğitmek ve psikolojilerinin sağlam olmasını sağlamak lazım.

yada müslümansan

yok olay o değil. her dinin kuralına gööre ceza alınacakmış ya amine. şimdi tevratta neyse o ceza olacakmış. eğer kişi yahudiyse. bende dedimki ateist mesela hangi cezayı alacak. kısacası her dine göre ayrı ceza verilecekmiş. bunda kafam karıştı benim. şeriat geldiğinde budist adam mesela onda öldürmek yok. onun cezası ne olacak. ateistte zaten ceza yok. karışık işler yani.

ve evet. bütün çevrem bunu bilir. neden çekineyim pembe. yasakmı var
TANIŞALIM VE BANA SÖYLE :d DAHA İyi konuşuruz:)
aslında bizim sorduklarımız mantıklı sorular ama sen öncesini okumamışsın.
ikinci olarak hadım etmek de şeriatta mı yer alıyor ki?? cezanın caydırıcı olma şekli desek bence daha doğru olur.
yani insanlara ibret olarak bir iki ceza verilse belki caydırcı olur ama önüne geçilmez. keza geçilse İran'da geçilir.. aslında önce insanları eğitmek ve psikolojilerinin sağlam olmasını sağlamak lazım.
henüz siteyi çok anlayamadım o yüzden ordan oraya geçtim

ne vardıki

ipek ayrıca senin soruna değil arkadaşların sorusunaydı

senin de yazdığınaydı cevabım
şeriatte inanmayanlara ceza yok gibi algıladım
din özgür bırakır zorlama yoktur
ama gidip de bir deist hırsızlık yapıyorsa tecavüz ediyorsa buna şeriate inanmıyor diye gerekli ceza verilmeyecekmi elbette verilecek
yani sucunun cezasınıgörecek herkes gibi ama bunu inanmadığı için değil işlediği suç için alacak

yanlışım varmı bilemedim :(

eğitmek diyorsunya yada psikoloji
haklısın ancak şimdi öyle bişey yazarım ki konu bambaşka bir boyuta taşınır
ki başta çok mantıksız helen subliminal mesajlar tvler çizgi filmler
daha k...ç b...klu bebeler sex in ne olduğunu biliyor
yani diyorumki insanlar nası eğitiriz
nasıl temiz bir toplum olabiiriz

ben ce çevrem elimizden geldiğince kuran ahlakıyla efendimizin yaşantısıyla bulduk

yani mümkünmü öyle güzel yaşamak
malesef :(
belki binde bir
belki diğer farklı düşüncedeki arkadaşlarında bunu bulduğu bişeyler vardır
onların kendi ideolojileri

smileyleri kulitta teyze öğretti
Eki Görüntüle 1215842
hareketli smiller yaz googleye
bilgisayara kaydet
sonra dosya ekleden ekle

brodkavelarg.gif
Ne dedin sen bakiiim? Smilelerimi geri ver.
kiss-gesture-smiley-emoticon.gif

Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Kadınlara hayırhah olun, zira kadın bir eyeği kemiğinden yaratılmıştır Eyeği kemiğinin en eğri yeri yukarı kısmıdır Onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın Kendi haline bırakırsan eğri halde kalır Öyleyse kadınlara hayarhah olun"

güzel hanımlar görüşürüz sonraaa inşalah kahvaltı yapacağız ve birçok işler SELAMETLE KALIN

TANIŞALIM VE BANA SÖYLE :d DAHA İyi konuşuruz:)

henüz siteyi çok anlayamadım o yüzden ordan oraya geçtim

ne vardıki

ipek ayrıca senin soruna değil arkadaşların sorusunaydı

senin de yazdığınaydı cevabım
şeriatte inanmayanlara ceza yok gibi algıladım
din özgür bırakır zorlama yoktur
ama gidip de bir deist hırsızlık yapıyorsa tecavüz ediyorsa buna şeriate inanmıyor diye gerekli ceza verilmeyecekmi elbette verilecek
yani sucunun cezasınıgörecek herkes gibi ama bunu inanmadığı için değil işlediği suç için alacak

yanlışım varmı bilemedim :(

eğitmek diyorsunya yada psikoloji
haklısın ancak şimdi öyle bişey yazarım ki konu bambaşka bir boyuta taşınır
ki başta çok mantıksız helen subliminal mesajlar tvler çizgi filmler
daha k...ç b...klu bebeler sex in ne olduğunu biliyor
yani diyorumki insanlar nası eğitiriz
nasıl temiz bir toplum olabiiriz

ben ce çevrem elimizden geldiğince kuran ahlakıyla efendimizin yaşantısıyla bulduk

yani mümkünmü öyle güzel yaşamak
malesef :(
belki binde bir
belki diğer farklı düşüncedeki arkadaşlarında bunu bulduğu bişeyler vardır
onların kendi ideolojileri
eğitmek her anlamda eğitmek herkes üzerine düşeni yapacak şekilde eğitim.
kendimden örnek vereyim: özel sektörde çalışıyorum. kesinlikle robot değilm. evliyim ve bir çocuğum iş dışında başka bir hayatım var, sorumluluklarım var. kızım toplantısı oluyor, bilmem ne günü bilmem ne günü yapıyorlar birine gitsen birine gitmesen tamam ama 5 taneden 3 üne gitmeyince çocuk üzülüyor herkesin katılımı olunca. çalışanların anneanne, dede gibi katılımları olabilir ama bizde hiç biri yok:( bir izin buna aldım diyelim, çocuk hasta oldu bir izin de buna, banka vs işim oldu bir izin buna, kendi hastalığımı hiç söylemiyorum zaten 10 küsür senelik iş hayatımda bir kere hastayım diye işe gelmemezlik yapmadım.buna benzer bir sürü şey.. izin alamayınca ya da alıp da sorun olunca psikolojim bozuluyoro_O hele ctsi yarım gün çalışınca:mad:
asgari ücret oranında zam alınca:confused:
beyaz yaka statüsünün gereklerinde çalışınca:eek:
evdeki sorunlar vs vs derken insan bazen potansiyel tehlikeli olabiliyor. yani devlet önce çalışma şartlarını düzenleyecek vatandaşı için.

Iyi de demokrasinin amaci dinsizce yasamak degil ki. Herkesin kendi dinini evinin icinde istedigi gibi yasamasi. Siz olayi farkli yere cektiniz? Demokrasi dindari hapse atip idam etmiyor. Halk arasinda nefret hep var. Ateist satanistle bir tutuluyor. Bu ayrimi herkes yasiyor zaten su an. Bu konu ayri. Devlet tarafindan basimiza ne gelecek onu sorguluyoruz. Sokaktaki densizlerin satasmalari o densizi ilgilendirir.

Şeriat kanunlarının zamanı yoktur.Her asır aynı ve geçerlidir, değişmezdir.

Şeriat kanunlarını tek tek yazmak binlerce sayfa alabilir.Yukarıdaki tanımdan tahmin edebilirsin neler olduğunu...Şeriat hükümlerin kararlarını şeriat mahkemelerindeki kişiler verir.Günümüzdeki gibi haksız bir kişinin iyi bir avukatla haklı çıkma olasılığı şeriatta günümüzden kat kat daha düşüktür

Eğer şeriat gelirse Türkiye suç oranlarında keskin bir düşüş olacaktır.Şeriat kanunlarının cezaları daha caydırıcıdır.

Ekonomide bir büyüme olacaktır; islam faizi haram kılar.Malesef günümüzde bankalar yasal tefeci diye adlandırabileceğimiz kurumlardır.Böylelikle üretmeden anaparaya eklenen bir kazanç ülkeye bir fayda getirmez, insanın kanını emen bir kene diyebiliriz.Ama kar için çalışan bir kişi anapara üzerinden değişken bir gelir elde eder.Kazanmak için mala veya hizmete yatırım yapar.Bu da hem kendisi için hem ülke için faydalıdır.

Back