yanii. aklın yolu birAma şeriat uygulanan bir ülkede Müslüman tecavüz edilirse idam ediliyor, “yok ben Müslüman değilim” dediğin zaman farklı yargılanmıyorsun ki..
Şeriat da devletin kanunu gibi o topraklar üstünde yaşayan herkes için geçerlidir.
Bu senin dediğin Hz Muhammed döneminde uygulanan bir şeydi.
dinden döndüğünü beyan mı etmen gerekiyor? din insanın kendi içinde yaşanan bir şey değil mi? nasıl insan bir dine inanıyorsa bir süre sonra inanmayabilir, farklı sorgulayabilir bu içinde olan bir şeydir bana göre.
sen nasıl ben müslümanım diyorsan ve bunu oldukça rahat söylüyorsan ve dininden bahsediyorsan bende söyleyebilmeliyim.neden söyleme gereği duyuyorsun. inanmıyorsan inanmıyorsundur. şuan etrafta ben deistim deistim mi diyorsun gerçek hayatından bahsediyorum.
Ben de onu anlamaya calisiyorum. Birileri mi ispiyonluyo? Ayrica neden susmak zorundayim. Ben soylerim herkese. Biri bana dinden muhabbet acinca ben inanmiyorum der keserim. Gizlemek mi zorundayim seriat varsa.
sen nasıl ben müslümanın diyorsan ve bunu oldukça rahat söylüyorsan ve dininden bahsediyorsan bende söyleyebilmeliyim.
ve evet. bütün çevrem bunu bilir. neden çekineyim pembe. yasakmı var
bazı insanlar vardır numunelik, kendilerini cennetin bekçisi zannederler. anlamıyorum ki sen yap gir cennete başkasından sanane.. ama öyle değil işte illa karışacak hatta uzaylı gibi bakacak inanmayan insana.ve evet. bütün çevrem bunu bilir. neden çekineyim pembe. yasakmı var
müslüman olduğumu söylemiyorum ayen beyan ortada. Allah da kabul eder inşallah.
çekinmen veya yasak olduğunu söylemedim . neden söyleme gereğini anlamadım yanlış anlama.
gördün bunu yazmam bile bazılarını rahatsız ediyor. her şey ortadabazı insanlar vardır numunelik, kendilerini cennetin bekçisi zannederler. anlamıyorum ki sen yap gir cennete başkasından sanane.. ama öyle değil işte illa karışacak hatta uzaylı gibi bakacak inanmayan insana.
aslında yaşadığı dini bilmeyen kesim bu.
cevabı bir üst mesajda.müslüman olduğumu söylemiyorum ayen beyan ortada. Allah da kabul eder inşallah.
çekinmen veya yasak olduğunu söylemedim . neden söyleme gereğini anlamadım yanlış anlama.
ay neden rahatsız olayım. of iyi ki birşey sorduk. herkes kendi bacağından asılır. cennetin bekcisi zannediyormuşum. he öyle zannediyorum. sen kendine bak . birde laf sokmazlar mı . sanki sizinle konuşan var.gördün bunu yazmam bile bazılarını rahatsız ediyor. her şey ortada
pembe sen kendini yanlış ifade ediyorsun ya da farkında değilsin yazım tarzının. biri de bir şey söyleyince suçlu söyleyen oluyor tahammül edemiyorsun gerçekten.ay neden rahatsız olayım. of iyi ki birşey sorduk. herkes kendi bacağından asılır. cennetin bekcisi zannediyormuşum. he öyle zannediyorum. sen kendine bak . birde laf sokmazlar mı . sanki sizinle konuşan var.
müslüman olduğumu söylemiyorum ayen beyan ortada. Allah da kabul eder inşallah.
ben hiç beyan ettim mi bilmiyorum ama ayan olmuş olması lazım ben de müslümanım ilk kez beyan ediyorumBenim de olmadigim ayan beyan ortada.
bazı insanlar vardır numunelik, kendilerini cennetin bekçisi zannederler. anlamıyorum ki sen yap gir cennete başkasından sanane.. ama öyle değil işte illa karışacak hatta uzaylı gibi bakacak inanmayan insana.
aslında yaşadığı dini bilmeyen kesim bu.
Mürtedin öldürülmesi hakkında hadis vardır. "Dinini değiştireni öldürün" (Buhârî, Cihâd, 149). Ayrıca Hazreti Ebu Bekir (R.a) zekat vermeyenlerle savaşmıştır. Dört mezhebe göre de hüküm böyledir.
ben bunları okuduğum için sordum. arkadaş sinirlendi ama.. onun dediğinden farklı bu
kesinlikle öyle. vebali çok büyük.aslında böyle yaparak insanları daha da itiyolar
normal şartlarda dinini davranışlarıyla göstermesi örnek olması lazım
ama bazı insanlar direk yargılayıp cehennemlik ilan ediyo
sen kimsin haddini bil tavırlarına giriyolar
bunun da vebali vardır diye düşünüyorum
insanları soğutmak gibi birşey oluyo bu
inanmasa bile düzgünce anlatması lazım
peygamberimiz onca hakarete uğramasına rağmen kibarlığı elden bırakmazmış
şimdiki zamanda da herkes kafasına göre günahkar ilan ediyo
insanlar soru bile soramayacak duruma getiriliyo
1. gayet iyi niyetli sordum
2.bu benim fikrim değilki.
duyduklarım. ve okuduklarım. siz oldukça ılımlı bakıyorsunuz buna ama pek çok okuduğum yazı bunu demiyor.
3. saygısızlığın ne olduğunu bilmiyorsunuz sanırım. her yazıdan art niyet aramayı kesin bence. şurada gayet normal aklımıza gelenleri okuduklarımızın doğru olup olmadığını soruyorum ve konuşuyoruz. hemen bir celallenme ve yanlış anlama içine giriveriyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?