DENEYİMLİ KAPTAN ARKADAŞLARLARIMDAN RİCA: kollontai nin sorduğu soru, izinden dönen üye konusu hakkında.
Konuyu hatırlatıyorum. Arkadaşımız sağlık sorunu ile izne ayrılıyor. Kısa bir süre sonra kilo alarak dönüyor.
Normalde kilo alsaydı, listelere kiloyu verene kadar giremezdi.
Sağlık nedeniyle alınca listeye girmeyi beklemesi gerekmiyor. (Ekstrem 1)
Burada yeni üye gibi işlem yapılır demişiz.
Ancak kollontainin verdiği örneklerde alınan kilo etap sayısına bölünmemiş. Demek ki ilgili kuralda farklı uygulamalar yapılıyor.
Bu hatayı düzeltmek lazım. Kararları alan sizlersiniz, uygulayanlar da..
Benim ilgilendiğim karar defterinde ucu açık konunun kalmaması
Bu etabı geçtik artık ama bundan sonrası için defteri daha detaylı düzeltelim.
Soru şu:
Sağlık nedeniyle izne ayrılıp kilo alarak dönen yarışmacı listeye giriyor.
Döndüğünde kilo aldıysa nasıl hesaplıyorsunuz, her kaptan buna cevap verirse, ortak uygulama ne ise onu daha açık bir şekilde karar defterine yazayım.
Aldığı kiloyu izin dönemine bölüyor musunuz? Karar defterinde ilgili bölüm şöyle:
1) İzinli Üyenin Dönüşü
a- İzinden kilo alarak dönen üye, izin döneminde aldığı kiloyu verene kadar takım listesine giremez.
Ekstrem durum:
1) Üyenin izin döneminde hamilelik veya sağlık koşulları nedeniyle kilo aldıysa, bu kural uygulanmaz. "Yeni üye" gibi işlem yapılır.
2) 6 aydan daha uzun süreli izin döneminden, kısa sürede verilemeyecek bir kilo (yarışmacının kilosunun %5 ve üstü) alarak dönen yarışmacıya da bu kural uygulanmaz. B maddesindeki gibi hesaplama yapılarak, üyenin aldığı kilo izin dönemine bölünür.
b- İzinden kilo vererek dönen üye için aşağıdaki işlem uygulanır.
Dönüş yapılan etabın başlangıç kilosu : Yarışmadan ayrıldığı kilo
Dönüş yapılan etabın bitiş kilosu : Güncel kilo
Yarışmadan ayrıldığı kilo ile güncel kilo arasındaki fark, üyenin yarışmadan ayrı kaldığı etap sayısına(*) bölünecektir..
(*) İzinli üyenin, yarışmadan ayrı kaldığı "etap sayısı" nasıl hesaplanır?
Örneğin 260.etapta ayrıldı 266.etapta döndü:260. etap listesinde verdiği/aldığı kiloyu bildirmeden "izinli"olarak yazdıysam, 266.etap'ın listesini paylaşırken takımda bulunuyorsa---- 265-260=5etap+1(izinli yazılan etap)=6'ya bölüyorum. Çünkü 260.etapta herhangi bir kilo bildirimi yapmadık.
2) Mezun Olarak veya Kendi İsteğiyle Ayrılan Üyenin Dönüşü
Bu üyeler ayrıldıkları tarihten itibaren.6 ay süre yarışamazlar. Süre bitiminde "yeni üye" olarak işlem yapılır.
Ancak bu durum etap listesinde; "Mezun olan üye geri döndü" veya "Ayrılan üye geri döndü" açıklamasıyla belirtilir.
Önemli: Yarışmanın genel rutini dışında, ayda bir hazırlanan "Bugüne kadar, kim kaç kilo verdi?" isimli listede üyeler her zaman yarışmaya ilk kez giriş yaptıkları kiloyla yer alırlar.
kollontai senden ricam bu konuya ilişkin gelecek olan cevapları okuyup sonucunu bana toparlaman. Paylaşım alanından bihaber kaptanların da takım topiklerine mesajı taşıyp cevap vermelerini sağlarsan, ortak bir karar alınmış olur.
Hem analizler hem de bireysel sıralama ile uğraşacağımdan tek tek mesaj okumaya vaktim yok.
Herkes cevap verdikten sonra sonucu bana bildirirsen sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.