Cudi yanıyor, yetkililer izliyor

Bir haftadır gündemden uzağım bu haberi burada şimdi gördüm. Ne oluyor anlamadım.
Bir kaç yıl önce, bir kaç yangına sahit oldum, köylülerin çabalarıyla söndü o yangınlar. Hiç bir medyada haber yapılmadı. O köylüler de bir kaç km uzağında olan yangın söndürme uçaklarına bir kelime bile etmeye fırsatları olmadı. Bu bahsettiğim yangınlar da küçük değildi.
Yazı sevmiyorum, gelsin hiç istemiyorum, nedeni bu yangınlar. Kimisi imar için başlatır izmarit ya da terör der nedenine. Bizler sadece ekran başında yada gerçekte - ki gerçekte izleyip o çaresizlik çok kötüdür- izleyip çaresizlikle başbaşa kalırız.
İnşallah Cudi`de yangın bitmiştir umarım devamı gelmez.

"Ey yeryüzü "yut suyunu"! Ey gökyüzü "tut suyunu!" Denildi. Su yutuldu, is bitirildi, boylece ( gemi) Cûdî’ye oturuldu.. "

diyor Allah. Ey ates cek atesini ve Ey Rabbim sen yardim et Cûdî’ye...

Buralarda yandı az kaldı bizlerde yanıyorduk basında da çıkmadık.

Yazacak çok şeyim varda yazmayayım çok kalp kırarım yanan ağaçlara mi yanayım yoksa bu bölücü söylemlere mi bilemedim.

Not : 60 itfaiye personeline yemek verdik gece burada istirahat ettiler. Yollarında ne mayın vardı ne de yemeklerinde zehir. Öyle yorgunlardi ki tetikte değil rahatça uyudular.

Asla ekilen biçilir mesajı vermiyorum ama sapkanizi önünüze koyup bir düşünün. Devlet birşeyler yapmak istediğinde şantiye şeflerini kaçıranlar araçları yakanlar....

Orası da benim dağım, yanan ağaçlarda ...

Bu konuyu siyasete bağlayanlar belki utanır diye yazdım. Sizin umrunuzda mı yanan ağaçlar ? Hiç sanmıyorum. ...

Basında çıkmamış pehhhh

Yanan yer Cudi oldugu icin halk sessiz, yetkililer mudahalesiz. Dogasina sahip cikan gezi ruhunun citi cikmiyor. Ben de bir geziciydim. Bu beni sinirlendiriyor.
gezicilerin derdinin ağaç ve çevre olmadığını birkez daha anlamış olduk

gezicilerin derdinin ağaç ve çevre olmadığını birkez daha anlamış olduk
Ya gezicilerin derdi elbette sadece agac ve cevre degildi. Ama agac meselesi coktandir suregelen problemlere tepki gostermek icin bir kivilcim oldu. Bunu kimse inkar etmiyor. Mesele sadece tabi ki agac degil. Mesele ihlal edilen tum insan haklari. Ama oz elestiri yapabilen bir insanimdir, bilen bilir. Gezi ruhuna inanci yuksek bir insandim ve boyle olarak mesele kürtlere gelince gezicilerin de tarafli davrandigini dusunuyorum. Sadece cudi yangini icin degil, genel olarak soyluyorum.

Bu ulkede politik olmayan hicbir sey yok kazen bey. Kadin cinayetleri, escinsel cinayetleri, doga katliamlari... Bunlarin hepsi politiktir. Bizim umrumuzda neyin olup olmadigina da biz karar verelim. Tesekkurler.

Evet maalesef senle konuşmasak benimde haberim olmayacaktı Sivrice yangınından, küçücük bir haber yapılmış hepsi o kadar çok Zeytinlik yanmamıştır inşallah ülkemizin neresinde olursa olsun, her yer bizim, her ağaç için içimiz acır, Cudi, Sivrice hepsi bir.
Doğa yanıp kül olurken siyaset. Eminim canlılarda öldü oralarda.

Sence bu tiplerin doğa umrunda mı? Bizim otele ateşi taşıyan sincaplardı.

Hep derim bana masal anlatmayın, küçükken de dinlemezdim.

Bunda Helikopterde yok canım halk ve Cudi kendi kaderine bırakıldı!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…