- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
-
- Konu Sahibi in vino veritas
Cudi'yi gidip görmedim, ama güneydoğuda olduğunu düşünürsek çok ağaçlık ormanlık bir yer olduğunu sanmıyorum
Şırnak ve Silopi belediye başkanları itfaiye ekiplerini göndersinle, sonuçta onların yetkisinde.
İtfaiyenin gönderilmesine de mi engel oluyor devlet!!!!
Neden doğu ve güneydoğu ile alakalı bir sıkıntı olduğunda illa ki birileri suçlanıp ırkçılık yapıldığı düşünülüyor?
Hatırlayın geçen yıllarda Ege'de ormanlık alanlarda yangın çıktığında helikopterler müdahale etmesine rağmen günlerce söndürülememişti.
Helikopter ya da uçak bu belediyelerde yok. Başka şehirlerden uçakların sevk edilmesi gerek. Dağlık bölge olduğu için arazözlerin yangın alanına ulaşması çok zor. Uçak ya da helikopter lazım.
Cudi dağı botan çayı mevkiinde olduğu için sulak bir alandır. Yüzyıllık meşe ağaçları son 3-5 senedir çıkarılan yangınlarda yok olmuş. Yangın çıkan bölge meşe fidanı dikilerek yeni ağaçlandırılmış bölge.
Ama doğudakilerin bizden bir eksiği yoktu dimi, pardon unutmuşum ben onu. Silah alacaklarına bir yangın söndürme uçağı alsalarmış keşke.
Ben yıllarca güneydoğu'nun bir ilinde yaşamış biri olarak devletin oraya ne kadar yardım gönderdiğini görmüş biriyim. Gerçekten batıya yapılmayan bir takım maddi yardımlar kalkınması için doğu-güneydoğuya yapılıyor. Bizzat oralarda yaşadım ve gördüm.
Benim bu haberde canımı sıkan şey sadece bir orman yangınında bile ayrımcılık yapıldığının iddia edilip insanların ayrıştırılmaya çalışılmasıdır, her olayın Türk-Kürt ayrımına dayandırılmasıdır.
Öyle değilse neden 3 gündür devam eden bir yangın için hala uçak ya da helikopter gönderilmedi peki? Buna cevabınız nedir?
Bu arada asostaki yangın için izmirden uçaklar gitti gün boyunca.
Arazoz giremiyor, helikopter yaklaşamıyor, basının dili tutulmuş, gözü kör olmuş tepki vermiyor. Mutlu bayramlar.Devlet bazındaki üst düzey yetkililerin (bakan,müsteşar, vali,kaymakam vb.) hepsi türk kökenli mi???Hiç üst düzey kürt kökenli yetkili yok mu? Ayrım yapılıyorsa neden bu insanlar bu makamlara gelebiliyor?
Biraz önce de yazdığım gibi her olayın Türk-Kürt ayrımına dayandırılması rahatsız ediyor beni.
Sizin de yazdığınız gibi belki Güneydoğunun coğrafi yapısı nedeni ile yeterince müdahale edilemiyordur, belki de helikopterlerin yaklaşması için uygun bir saha değildir.
Neyse bu konuda farklı bakış açılarına sahibiz, o nedenle konuyu uzatmanın bir anlamı yok.
Ne bu kürt aşkı sephoraa :))Kurdun, kuşun, keçinin, ağacın da türkü kürdü oluyormuş demek ki...
Gönül ışte nereye konacağı belli olmuyor...Ne bu kürt aşkı sephoraa :))
Bu saydıklarınızın hepsini bunyemde barindirabilirim. Zira hiç biri birbirine zıt şeyler değil. Kürt gezici dindar ve laik sephora diyebilirsiniz bana.İş bu devleti karalamaksa yeri gelir gezici olurlar yeri gelir Kürt yeri gelir yeri gelir dindar yeri gelir laik..
Ne oldukları belli degil..
Kendin soyluyorsun bak egedeki agaclik bolge ile burasi bir degil bu bir ve evet devlet o bolgeye hicbirzaman adil olmamistir... O yanginin hemen kontrol altina alinmasi gerekirdi senin belediye dedigine de emir veren devlettir .. Maalesefki devletin yaptigi irkciliktan dolayi hala bu haldeyiz....Cudi'yi gidip görmedim, ama güneydoğuda olduğunu düşünürsek çok ağaçlık ormanlık bir yer olduğunu sanmıyorum
Şırnak ve Silopi belediye başkanları itfaiye ekiplerini göndersinle, sonuçta onların yetkisinde.
İtfaiyenin gönderilmesine de mi engel oluyor devlet!!!!
Neden doğu ve güneydoğu ile alakalı bir sıkıntı olduğunda illa ki birileri suçlanıp ırkçılık yapıldığı düşünülüyor?
Hatırlayın geçen yıllarda Ege'de ormanlık alanlarda yangın çıktığında helikopterler müdahale etmesine rağmen günlerce söndürülememişti.
Kendin soyluyorsun bak egedeki agaclik bolge ile burasi bir degil bu bir ve evet devlet o bolgeye hicbirzaman adil olmamistir... O yanginin hemen kontrol altina alinmasi gerekirdi senin belediye dedigine de emir veren devlettir .. Maalesefki devletin yaptigi irkciliktan dolayi hala bu haldeyiz....
Orman ve su işleri bölge müdürlüklerinin malesef sadece bazılarında yangın helikopteri var ve yaz mevsimlerinde yeterli olmuyor.Helikopter ya da uçak bu belediyelerde yok. Başka şehirlerden uçakların sevk edilmesi gerek. Dağlık bölge olduğu için arazözlerin yangın alanına ulaşması çok zor. Uçak ya da helikopter lazım.
Cudi dağı botan çayı mevkiinde olduğu için sulak bir alandır. Yüzyıllık meşe ağaçları son 3-5 senedir çıkarılan yangınlarda yok olmuş. Yangın çıkan bölge meşe fidanı dikilerek yeni ağaçlandırılmış bölge.
Ama doğudakilerin bizden bir eksiği yoktu dimi, pardon unutmuşum ben onu. Silah alacaklarına bir yangın söndürme uçağı alsalarmış keşke.
Bu kivraklikla bakmişsıniz bi gün akp li olmuşsunuz : P inanırım. .Gönül ışte nereye konacağı belli olmuyor...
Bu saydıklarınızın hepsini bunyemde barindirabilirim. Zira hiç biri birbirine zıt şeyler değil. Kürt gezici dindar ve laik sephora diyebilirsiniz bana.