• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Gülen'e çağrı

Peygamber efendin bunu istemiyor ama biliyor musun bunu? Resmini bile çizdirmemeye dikkat eden bir peygamber için kurban olunması, onu ne kadar üzerdi kim bilir....

Orasını Allah bilir Peygamber Efendimize sevgimi ifade etmek istemiştim neyse...
Ayrıca bunu yazmamın sebebi de o Allahın en sevdiği kuluydu.. Sahabeler bile bu cümleyi kullanmışken benim kullanmamda bir sakınca olmaz diye düşünüyorum..
Onu seven onu seveni de sever değil mi?

Yahu sizin komutan dediğiniz bu vatana hizmet ediyor, sınırlarda görev yapıyor, memleketi her türlü iç ve dış saldırılardan koruyor.
(Sindirilmemiş ordudan bahsediyorum)

Yani sizin komutan dediğiniz devletin "maaşlı" askeri.

Aldığı parayı da istediği gibi yer.

Bahsettiğiniz hocalar neci?
Ne iş yaparlar?
Nereden kazanırlar bu paraları?

Konu cübbeliyken, konuyu birden "komutana" getirmek nasıl bir bakış açısıdır?

Ayrıca başı açığa kafir isteseniz de diyemezsiniz, islam dinine mensup bir insan bunun hükmünü bilir.
Ve yine ayrıca, takdir ettiğim bir ilahiyatçı "tavuk keserek" oruç tutuyorsa, bu benim ibadet şeklimi etkilemez, zira benim klavuzum sadece ve sadece Kuranı kerimdir.
Ne bir ilahiyatçı ne de şeyh şıh bozuntularını dinimi yaşayış şeklimi etkilemez.

İnsanlara bir şeyler yazarken lafın nereye gittiğine bir bakıverin bir zahmet.

Son düzenleme:
tövbe tövbe ölmüş gitmiş adamın kime ne faydası olacak nasıl inanırsınız buna şaşarım
4 apartmanın altından fay geçmiyordur bina sağlamdır bilmem ne
millet uzaya gidiyor
bizde hala 4 apartman peşinde kosuyoruz

bu dünyada birsey yıkılıyor veya yıkılmıyorsa sadece Allah tandır
kullardan değil
ayrıca onbinlerce kişinin öldüğü depremi hala namussuzluklara bağlamayın
depremin olduğu yerler Türkiyenin en dindar şehirlerindendir
cüppeli ve cüppecileri cıkıp 7.4 yetmedi mi yazmıstı
ben bunu düşüneninde söyleyenin de dininden de imanındanda insanlığından da şüphe ederim
Allah kararmıs vicdanlarına ışık indirsin ne diyelim

ben de o yorumu acaba yanlış mı anladım demiştim ama doğru anlamışım..o depremde kaç kişi öldü kaç kişi kayıp..bunu namussuzluğa bağlamak iftiradır,kul hakkıdır,gıybettir...bütün günahlardan daha günahtır..ve bunu yapan da adına hoca denilen bi zattır..şimdi ne diyelim bu adama,başımızın üstünde mi taşıyalım?

siz yazmadıysanız niye üstünüze alıyorsunuz? bir siz varsınız bir de emin olmamakla birlikte orkide gibisinden isimli birisi, sizin cümleniz değilse bu, o bayanın cümlesini ALINTI yapıp, cevaben yazmışım, dolayısı ile size ne oluyor? yazdıklarımın muhatabı değilsiniz, ortalık karıştırmayın. yazdığımı görünce, ki eminim görmüştür, bayan gelir ne yazmak istiyorsa yazar.

gözünüzden kaçtıysa hatırlatayım, cübbeli için "kurban olun ona" demişti ben de o cümleye yönelik yazmıştım, durup dururken değil.

hayır ben üstüme alınmadım sizin için yazdım sadece ağır bir itham diye..
bana yazılması önemli değil kime yazılırsa yazılsın bu tepkiyi verirdim.. tanımadığınız etmediğiniz bir insanı kafirlkle suçluyorsunuz...
Ayrıca ortalık karıştırma gibi bir niyetim asla olamaz..

:53: :53: :53: :53: :53:

inanamıyorum ya, yaradanı bırakmışlar bir tarafa, peygamberler hariç, yaradanın yarattığı diğerlerinden medet umup, onların bir şeyleri koruyup kolladığına inanıyorlar. :53: :53: :53: :53:
ayy noolduki zorunuzamı gitti ben neden medet umayım arkadaşım.Allah her kulunu severek yaratmıştır ama bazıları ona daha yakındır ve onları daha çok sever seçilmiş insanlardır.alimler le zalimler bir olurmu.dua çınarı bilmessin sen adınında nereden geldiğini.bursalı değilsindir samuncu babayıda emirsultanıda bir araştır ondan sonra konuşalım.

cübbeliyi din alimi görmüyoruz dedik diye konu nerelere geldi hayret..komutanlar,Atatürk,dinsizlikle suçlanmak,deprem...ee başka?
isterseniz sakalına kurban olun isterseniz olmayın bu adamdan öğrenecek değilim dinimi ya da bu adamdan feyz alacak değilim.
ister din alimi olarak görüün ister görmeyin ama saygı duymak zorundasınız çünki ona inanıp seven bizim gibi insanlar var. neden atatürke komutanlara getirdim konuyu,atatürkü sevmemek bu vatanda suçmu hayır,ama saygı duyup hakaret etmemek zorundasınız. sizin kime inandığınız feyz aldığınız bizi ilgilendirmezki sadece bizim gibi bu insanı seven sayan insanların yanında ona saygı duymamanız hakaret etmeniz bizi ilgilendirir okadar..

bende Bursanın, somuncu baba efendi ve emir sultan hazretlerinin yüzüsuyu hürmetine korunduğuna inanırım...[/Q

Ben herşeyin Allahın takdiri olduğuna inanırım.
bende öyle ama bazı şeyleri araştırmadan insanların düşüncelerini inanışını yargılamamak gerekir.

hımmm mahalle kavgasına dönsün istiyorsun yani,şu cümlelere bakınca seninle konuşacak tek kelimem olamaz..haydi selametle..
açıklama yapınca neden sorunuza gitti ben mahalle kavgasına dönüştürmedim siz soruma cevap veremediniz daha.. eh uğurlar ola

Orasını Allah bilir Peygamber Efendimize sevgimi ifade etmek istemiştim neyse...
Ayrıca bunu yazmamın sebebi de o Allahın en sevdiği kuluydu.. Sahabeler bile bu cümleyi kullanmışken benim kullanmamda bir sakınca olmaz diye düşünüyorum..
Onu seven onu seveni de sever değil mi?

Evet orasını Allah biliyor, o yüzden en büyük günahlardan biri şirk koşulması, affı olmayan günahlardan. Peygamberimiz de bunun için resminin çizilmemesine bile dikkat etmiştir. Ona ileride tapanlar olmasın diye. Ha bir de şirk nedir iyice bir araştırın bakalım.

Ne alakası var kafirlikle kardeş anlamadım.
Cüppelinin sakalına kurban etmedik kendimizi diye mi?
Allaha kulluk eder, kitabına iman eder, Peygamberinin yolundan gitmeye çalışırız yetmez mi?
Cüppeliye laf eden kafir mi oldu şimdi de

O hapiste öğrendiği en önemli konu ise her doğru söylenmez, olduğu zaten cezanın nedeni
O depremde ölen çocukların ölmesinin doğru olduğunu yoksa ilerde onların kafir olacağı söylemiydi
Dindeki en yobaz cemat

Şu başlık altında yazılan (özellikle bazı) mesajları görünce bir kez daha "iyi ki ateistim" dedim.

Evet orasını Allah biliyor, o yüzden en büyük günahlardan biri şirk koşulması, affı olmayan günahlardan. Peygamberimiz de bunun için resminin çizilmemesine bile dikkat etmiştir. Ona ileride tapanlar olmasın diye. Ha bir de şirk nedir iyice bir araştırın bakalım.

Allaha şükür şirk konusunu gayet iyi biliyorum...
Peygamber efendimiz bile bir sahabe için Anam babam sana feda olsun diyor
bu ona olan sevgisini göstermek için..
bunun şirkle hiçbir alakası yok...

Cübbeli hoca çok küçük yaşta cübbe giydiği için bu lakabı ona hocaları takmış..yani medya lakabı değil..
Cübbeli hoca günümüzün cidden büyük alimlerindendir..onun hakkında ön yargıyla hareket edip yanlış kelimeler kullanıp bir alimin hakkına giriyorsunuz..normal bir insanın kul hakkına girmekten kat kat fazla günahtır..uyarmak istedim.. Tabiki dinlemek ve sevmek zorunda değilsiniz ama tanımadan bilmeden kulaktan dolma yalan yanlış bilgilerle konuşmayın derim..

Eşimin bir arkadaşı vardı..kendisi ermeni eşi Alevi..Gül gibi geçinin giderlerken adam Müslüman olmuş kız ve kızın ailesi hiç memnun olmamış bu durumdan..Adam karısına elinden geldiğince anlatmaya çalıştıysada kız bunu hep baskı olarak görmüş çok sert red etmiş..

Aradan 1sene falan geçmişti..kızı gördüm..göz yaşlarıyla anlattı bana..Cübbeli hocadan nefret ederdim eşim onun sohbetlerine gidiyo diye sinir olurdum ama ben çok yanlış düşünüyormuşum dedi.. Hatta o yaz kapanmış kız..ama sıcaktan dayanamamış.. Kışın yine deniycem diyodu..bi daha da görüşmedik nasip olmadı..

Bunu ön yargılarınızdan kurtulun diye yazdım..Tanımadan konuşuyorsunuz..

Suçluluğu kanıtlanamamış komutanları ileride çok arayacaksınız. İleride sizi Cübbeliyle hocalarınız kurtaracak zaten, savaş çıkınca görücem ben sizleri. Hiç bir şey bilmeyince zaten hemen Atatürk, komutan. Atatürk 7 düvele haddini bildirmiş, vatanı, namusu kurtarmış biri. Cübbeli de kim oluyormuş ta saygı duymak zorundaymışız hey Allah'ım

bu konudaki son nokta cübbeli ile Atatürk karşılaştırması oldu..vatanımı kurataran,bu günlere gelmeme sebebiyet veren Atam'a saygım sonsuzdur ama ne yaptığı bilE belli olmayan depremde ölen onca insanın ardından iğrenç bi açıklama yapan kişiye ölsem saygı duymam!

bu karşılaştırma içler acısı olmuş.

Bravo hanımlar,
çok güzel tartışıyorsunuz, o kadar güzel bir tartışma ki, en az 10 yorum davalık olacak türden.
Burada adlarını zikrettikleriniz hakaretten, iftiradan dava açmazlar umarım...
Burası da sitenin bir bölümü, kurallar burada da geçerli...

Ne alakası var kafirlikle kardeş anlamadım.
Cüppelinin sakalına kurban etmedik kendimizi diye mi?
Allaha kulluk eder, kitabına iman eder, Peygamberinin yolundan gitmeye çalışırız yetmez mi?
Cüppeliye laf eden kafir mi oldu şimdi de

bir kişiye kula kulluk ediyorsun demek onu kafirlikle itham etmektir...
Bizler yalnızca Allah'a kulluk ederiz
Cübbeli hocaya laf eden kafir olmadı yanii.. ne alaka şimdi...

Yahu sizin komutan dediğiniz bu vatana hizmet ediyor, sınırlarda görev yapıyor, memleketi her türlü iç ve dış saldırılardan koruyor.
(Sindirilmemiş ordudan bahsediyorum)

Yani sizin komutan dediğiniz devletin "maaşlı" askeri.

Aldığı parayı da istediği gibi yer.

Bahsettiğiniz hocalar neci?
Ne iş yaparlar?
Nereden kazanırlar bu paraları?

Konu cübbeliyken, konuyu birden "komutana" getirmek nasıl bir bakış açısıdır?

Ayrıca başı açığa kafir isteseniz de diyemezsiniz, islam dinine mensup bir insan bunun hükmünü bilir.
Ve yine ayrıca, takdir ettiğim bir ilahiyatçı "tavuk keserek" oruç tutuyorsa, bu benim ibadet şeklimi etkilemez, zira benim klavuzum sadece ve sadece Kuranı kerimdir.
Ne bir ilahiyatçı ne de şeyh şıh bozuntularını dinimi yaşayış şeklimi etkilemez.

İnsanlara bir şeyler yazarken lafın nereye gittiğine bir bakıverin bir zahmet.
ben haksızlıkla sömürerek insanların paralarıyla birşeyler edinmekten bahsettim aynı şeyi sizde cübbeli için söylediniz. madem hacının hocanın sömürülerini görüyorsunuz diyorum hadi kanıtlayın yargılandığı bir yolsuzluğu varmı.. haaa komutanların var ama öyle devletin maaşlı askeri benim bildiğim hazine arazilerini üzerine geçiremez yolsuzluksa daniskası.siz bir araştırın bakalım cübbelinin varmıymış böyle halleri.

bende islam dinine mensup biri olarak diyorumki ben başı açığa kafir demiyorsam,hakkıyla allahın izniyle hocalık yapanlarada yolsuz bağnaz diyemez kimse.

haydaaaa
apacik kardesss hadisin altinda hemde bitane degil bi kac kaynak varr ben hep derimm SEVSENIZDE SEMESENIZDE BU HOCA YALAN ]KONUSMAZZZZ SAKALINA KURBAN OLUNN EFENDIMIZIN SUNNETIII BEEEE
neyse banada musade guzel paylasmlarim var bu forumda
anlamyanlara nefes tuketerek atilmak istemem kalp kirmakta istemem bu ozum genel kimse alinmasinhaa bu arada virgul ve Son NOKTA

eminim ki anneni babanı bu kadar savunmazsın

Son düzenleme:
Atatürk le
Mareşal GAZİ Mustafa Kemal Paşa ATATÜRK ile siz cüppeliyi mukayese edebiliyorsanız tartısılacak bir sey de bırakmıyorsunuz

Son düzenleme:
Back