• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Gülen'e çağrı

Benim en dikkat ettiğim şey insanları inanışlarıyla incitmemektir arkadaşım.
Hocalar arasında yorum farkı var evet.
Bence bunun için referans alınabilecek tek ve en doğru kaynak apaçık indirilen Kitab_ı Mukaddes'tir.
Onun dışında fetvaymış, yorummuş isteyen takip eder uygular, aklına yatmayan başka yorumlara itibar eder.
Dinimiz hak dini, gönül dini,
önemli olan açık olan varken, kendi doğrumuzu savunmak adına gönül kırmamak, hakkı gasp etmemek.:31:

Benim en dikkat ettiğim şey insanları inanışlarıyla incitmemektir arkadaşım.
Bence bunun için referans alınabilecek tek ve en doğru kaynak apaçık indirilen Kitab_ı Mukaddes'tir.
Onun dışında fetvaymış, yorummuş isteyen takip eder uygular, aklına yatmayan başka yorumlara itibar eder.
önemli olan açık olan varken, kendi doğrumuzu savunmak adına gönül kırmamak, hakkı gasp etmemek.:31:

birini kırdıysam özür dilerim. insanlar doğru ile yanlışı ayırt edecek kapasiteye sahip yaratılmışlardır. ileride hesap gününde de seçimlerinden dolayı hesaba çekileceklerini herkes biliyor. lütfen benim insanım artık akla karayı ayırt edebilsin. tv de neler neler görüyoruz. dini kullanarak insanları kandıranları, hayatlarını karartanları.. başka bişey demeyerek konudan ayrılıyorum.
iyi günler dilerim

ikiside cooook degerli hocalar KIMSE DIL UZATAMAZ TANIMADAN
hele ki CUBBELI hocama laf dedirtmemm neyini gordunuzzz once acinda bi dinleyin bi tek yanlisini bulursaniz anlinizdan opperimm NOKTA

Son düzenleme:
benim en dikkat ettiğim şey insanları inanışlarıyla incitmemektir arkadaşım.
Bence bunun için referans alınabilecek tek ve en doğru kaynak apaçık indirilen kitab_ı mukaddes'tir.

haklısın arkadasım
ama kuran ı hakkıyla bızlerre en guzel sekılde acıklayan bı tek hoca varsa cubbelıdır her agzından cıkan sozun kaynagı delılı apacık ortada allah ondan razı olsun

evet çok farklı yorumluyor ayetleri, olayları.. yani yıllar önce yaşamış olan imam Gazali ve nice alimler gibi büyük zatlar, hep yanlış yorumlamışlar da sanki kendisi bu yanlış yorumları düzeltiyor.. beni en çok dehşete düşüren olayını sizinle paylaşayım:
Yaşar nuri, kadınların adet dönemlerinde namaz kılıp oruç tutabileceklerini söylüyor. Peygamber efendimizin döneminde yaşayan kadınların kumaş bulamadıkları için, çok afedersiniz altlarına tutacakları bişey olmadığı için, kanları elbiselerini kirletirdi, temiz değillerdi, hatta adet günlerinde insanlardan ayrı bi yere gider, orda bitene kadar durup öyle gelirlerdi, o yüzden o dönemdeki şartlarda kadınlar kirli olduklarından ibadet etmemeleri söylenmiştir. şimdi kadınlarımız temiz, pedleri var vs şimdi adet günlerinde de ibadet edebilirler diyor kendisi.

kadınların o günlerinde ki tek sorunu kanama değil elbet. hepimiz biliyoruz o günlerde ne kadar sancımız olduğunu, ne kadar halsiz olduğumuzu.. dinimiz o kadar incedir ki, bu zor günlerimizde bizi ibadetlerden muaf kılmıştır. düşünsenize adetliyken nasıl oruç tutabiliriz??
çıplak namaz kılınabilir diye farklı bir yorumu da vardır kendisinin..

ben adetliyken oruç tutardım ,bişey olmadı ,çarpılmadım da.Yani dehşete düşmenize gerek yok.
Kaldı ki adetin ilk günü ağrı sancı olur 5 gün ağrı sancı mı olurmuş.

ikisi de çok değerli dediğiniz hocalardan birinin insanların kul hakkına girdiğini de biliyor muydunuz peki?
yazık günahtır be
araştırmadan incelemeden gelip laf ettirmem demeyin
bizzat yaşamış insanım kul hakkının yendiğini.
neyin savunmasını yapıyorsunuz ya hu?
şu konulara balıklama dalmayın Allah aşkına

Kur'an'ı dinleyeceksem vaazı dinleyeksem Nihat Hatipoğlu'dan dinlerim
ne idüğü belirsiz insanları gelip savunmayın
tarafsız bakın tek pencereyi görmeyin
put gibi evet evet bu budur hocam benim, efendim, canım, ciğerim demeyin çok rica edeceğim
şuraya yazdıklarınızı neye dayanarak yazıyorsunuz?

Son düzenleme:
din olmasaydı keşke şu dünyada... ne kadar hoş olurdu. çünkü biz saygı duymak nedir bilmiyoruz, 1 konuyu bizden farklı bilip dile getirmesi mi aman yarabbi ne haddine o kişinin! en yaygın olanından, 1 kişinin inandığı dahil olmasaydı...

dini tartışmalar yok
ben senden daha çok bilirim yok,
hoca ayağına yatıp kadınlara tecavüz etmek, erkeklik organını müritlere öptürmek yok,
dini için insan öldürmek yok,
inanışı senden farklı diye kimsenin kapısını işaretlemek yok,
hafızken, müftüyken adama bayılıp adam ateist olunca öldürmek yok (turan dursun)
çocuklarla evlenmek yok
insanların duygularını sömürüp, parayı götürmek yok.

hayali bile güzel.

din olmasaydı keşke şu dünyada... ne kadar hoş olurdu. çünkü biz saygı duymak nedir bilmiyoruz, 1 konuyu bizden farklı bilip dile getirmesi mi aman yarabbi ne haddine o kişinin! en yaygın olanından, 1 kişinin inandığı dahil olmasaydı...

dini tartışmalar yok
ben senden daha çok bilirim yok,
hoca ayağına yatıp kadınlara tecavüz etmek, erkeklik organını müritlere öptürmek yok,
dini için insan öldürmek yok,
inanışı senden farklı diye kimsenin kapısını işaretlemek yok,
hafızken, müftüyken adama bayılıp adam ateist olunca öldürmek yok (turan dursun)
çocuklarla evlenmek yok
insanların duygularını sömürüp, parayı götürmek yok.

hayali bile güzel.

Bir de dini siyasete alet edenler ve bunların peşinden gidenler de olmazdı o zaman.
Gerçekten bunun hayali bile güzel.

Bir de dini siyasete alet edenler ve bunların peşinden gidenler de olmazdı o zaman.
Gerçekten bunun hayali bile güzel.

öyle ama şimdi bu yazdıklarımı da çarpıtacaklar. önce davranıp, anlayabilecekleri gibi yazayım, açıklama yaptım ama açıklamanın açıklamasını yapayım;

din yüzünden kötü halde değil dünya, dini kullanıp, madde madde yazdıklarımı yapan, sebebine de "din öyle emrediyor" diyenler yüzünden kötü.

Adam Tayyip'e Fettullah Gülen'e söverken, hapise girdi çıktı 180 derece döndü. Hala adamın alnı akmış falan, çok doğru konuşuyormuş diyorsunuz ya pes. Sadece Allah'tan korkan adam, öyle dönek olmaz, lafını esirgemeden söyler. Ama onlar bu dünyanın dincisi. Siz de onları ayakta tutanlarsınız!!!

Hapiste fetodan vahiy inmiş belli.

Severdim halbuki bu adamı, dinlerken beni eğlendiren tek kişiydi :1:

Yaşar nuri öztürk ve zekeriya beyaz gibi mi:1:

hihihihihi :1: aynen oyle yaşar nuri ozturk gibi muhammed nurdogan gibi cok komik degilmi cunku insanları Allahın adını kullanarak kandırmıyorlar islam dinini surekli yasaklarıyla baskıcı bir din olarak anlatmadıkları icin sevilmiyor belli bir kesim tarafından.. islam dini aydınlık demek goruyoruz diger musluman ulkelerini orda da hacı hocalar var yobaz islam dinini ne hale getirdiler halbuki ilerlemeyi gelişmeyi anlatan bir din degilmi :)
kafir dediklerininin yaptıkları arabalar altlarında luks yasam onlarda ah ahhh soylencek cok sey varda bosverrr:)

Son düzenleme:

Evet aynen yaşar nuri gibi.
İslamı sadece ve sadece klavuzundan, yani kuranı kerimden anlattığı ve ülkedeki dinci zangoçlarla ilgili yaptığı tüm gerçekçi açıklamalar için, gayet değerli bir ilahiyatçımızdır:ssz:

Evet,Yaşar Nuri Öztürk gibi... Dinin insana hayatı zehir eden bir şey olmadığını gösterdiği için.. Yıllardır yalan yanlış anlatılanları düzelttiği için.... :ssz:

Yalnız bu konu pek uzun ömürlü değil... :ssz:

Back