• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Gülen'e çağrı

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.808
55.292
1.123
[h=2]Cübbeli Ahmet Hoca cezaevinden çıktıktan 6 gün sonra Fethullah Gülen'e çağrıda bulundu.[/h]360 günlük cezaevi sürecinden sonra geçtiğimiz Cuma günü mahkemenin tahliye kararıylaözgürlüğüne kavuşan Cübbeli Ahmet Hoca, kendisiyle ilgili merak edilen konulara Flash Haber'de çok çarpıcı yanıtlar verdi.
"ONUN SAĞLIĞINA DUACIYIM"
Fenerbehçe Klübü Başkanı Aziz Yıldırım'la "volta arkadaşı" olduğunu söyleyen Cübbeli Hoca, Fethullah Gülen 'e "Türkiye'ye dön" çağrısı yaptı. Cübbeli Ahmet, Fethullah Gülen'in yurda dönmesini temenni ederken, onun sağlığıyla ilgili dua da etti.
"CEZAEVİNDE EN ÇOK ÜZÜLDÜĞÜM KONU.."
Ayrıca cezaevi günlerinde nasıl zor şartlar altında karnını doyurabildiğini anlatan Cübbeli Ahmet Hoca, kendisine en üzüntü veren konunun, o cezaevindeyken annesinin vefat etmesi olduğunu paylaştı.

haber7

bi ara ateş püskürüyordu Gülen ' e. ne de olsa yargı cemaatin elinde eğer Gülen' e biat etmeseydi uzun yıllar hapisten çıkamayacaktı.

ülkenin haline bak..... hacılar hocalar basmış dört bir yanımızı.

Cubbeli ahmet hocayı cok severim. .. malesef bu ulkede dogrulari söyleyen pek sevilmiyor.. onun gibi bir insani ancak namusu ile karalayabilirlerdi onu yapmaya calistilar ama Allaha Şükür olmadi.. planlar tutmadi....

Son düzenleme:
cübbeliye sevgim de yok nefretim de. ha ağzı iyi laf yapıyor, dinlesen düzenli gider katılırsın, o derece.

ancak adam zaten feto yüzünden girdi, çıkınca böyle şeyler söylemesi normal, belki de çıkma şartlarından birisidir.

biz kadın haklarımızı medeni haklarımızı kolay kolay kazandık bir gün biri geldi ve verdi bu hakları bize.. avrupa ülkeleri gibi bu hakları almak için savaşmadık.. oyüzden özgürlüğün değerini bilmiyor elimizden bunu alanları ve almak isteyenleri çok seviyoruz..

Özgürlük anlayisimiz farkli olabilir...

Bana gore özgürlüğün bir tanimi da,
Dinimin emrettiği gibi yasayabilmek, ona gore giyinebilmek ve bu şekilde sosyal hayata katilabilmek..

Son düzenleme:
Bir üye yazmış ya al birini vur ötekine diye aynen öyle
İkisine de ne nefretim var ne de sevgim ama ikisinin ortak yönü : insanların inançlarını sömürmek

Özgürlük anlayisimiz farkli olabilir...

Bana gore özgürlüğün bir tanimi da,
Dinimin emrettiği gibi yasayabilmek, ona gore giyinebilmek ve bu şekilde sosyal hayata katilabilmek..

söylediğiniz özgürlük anlayışı banada ters değil.. bana ters olan insanlara insan üstü vasıflar yükleyip hayatımızı o insanların şekillendirmesine karşı olmam.

Cübbeli Hocamı bende çok severim..Allah uzun ömür versin.. İnsanlara ön yargıyla yaklaşmayın.. Bir dinleyin önce.. Ben Cübbeli Ahmet Hocamın ağzından daha kötü bişey duymadım.. Fethullah Gülen'e dua etmesi ince bi dokunuş olabilir.. Bedduada olabilir.. Zira o konu artık çok karışık..

bu kisileri dinleyerek dini sevmem ancak dinden sogurum Allaha sukur islam dinini hakkıyla anlatan profösörlerimizde var Allah onları basımızdan eksik etmesin:)

Son düzenleme:
söylediğiniz özgürlük anlayışı banada ters değil.. bana ters olan insanlara insan üstü vasıflar yükleyip hayatımızı o insanların şekillendirmesine karşı olmam.

Aslinda insan ustu vasiflar yuklenmiyor ama bizden farkli olduğu kesin....
Imani olsun bilgisi olsun çoğu insandan kat ve kat fazla... bu da benim ona saygi duymam ve sevmem icin yeterli sebepler... soyledikleri benim dinimin emrettikleri zaten... keske hayatimi boyle sekillendirebilsem ama nerde o iman...:(((

siz neden ciddiye almıyorsunuz.
adam kelime kelime çeviriyor sureleri,
sanırım yorum farkından dolayı

siz neden ciddiye almıyorsunuz.
adam kelime kelime çeviriyor sureleri,
sanırım yorum farkından dolayı

evet çok farklı yorumluyor ayetleri, olayları.. yani yıllar önce yaşamış olan imam Gazali ve nice alimler gibi büyük zatlar, hep yanlış yorumlamışlar da sanki kendisi bu yanlış yorumları düzeltiyor.. beni en çok dehşete düşüren olayını sizinle paylaşayım:
Yaşar nuri, kadınların adet dönemlerinde namaz kılıp oruç tutabileceklerini söylüyor. Peygamber efendimizin döneminde yaşayan kadınların kumaş bulamadıkları için, çok afedersiniz altlarına tutacakları bişey olmadığı için, kanları elbiselerini kirletirdi, temiz değillerdi, hatta adet günlerinde insanlardan ayrı bi yere gider, orda bitene kadar durup öyle gelirlerdi, o yüzden o dönemdeki şartlarda kadınlar kirli olduklarından ibadet etmemeleri söylenmiştir. şimdi kadınlarımız temiz, pedleri var vs şimdi adet günlerinde de ibadet edebilirler diyor kendisi.

kadınların o günlerinde ki tek sorunu kanama değil elbet. hepimiz biliyoruz o günlerde ne kadar sancımız olduğunu, ne kadar halsiz olduğumuzu.. dinimiz o kadar incedir ki, bu zor günlerimizde bizi ibadetlerden muaf kılmıştır. düşünsenize adetliyken nasıl oruç tutabiliriz??
çıplak namaz kılınabilir diye farklı bir yorumu da vardır kendisinin..

Back