Crp yuksekligi ve teshis konulamamasi

sensiz_olmazki

Guru
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2012
471
865
323
Merhaba bir yildir benim tekrarlayan karin ağrılarım var,bazen aysa bir bazen 2 ayda bir ölüp önce halsizlik üşüme ile başlıyor gece uyandiriyor.
En son du tekrar olunca doktora gittim cep 41 cıktı. Ultrasonda sadece bağırsak etrafında az bisey ödem görüldü. Tomografi de temiz.
Bugun de gastroentrolojiye gittim yine crp baildi 74 olmuş
Doktorlar bi sebep bulamadılar. Böyle bisey başına gelen var mı,?

Romatoloji bölümüne gidin mutlaka iltihaplı romatizma filan olabilir geçmiş olsun

Geçmiş olsun.
FMF yani akdeniz ateşi olabilir mi?

Crp kandaki enfeksiyon değil mi. Antibiyotik kullandınız mı. Benim de doğum sonrası ve bi ameliyat sonrası 300 lere yükselmişti. 1 ay dan fazla antibiyotik kullanarak düşmüştü

Crp kandaki enfeksiyon değil mi. Antibiyotik kullandınız mı. Benim de doğum sonrası ve bi ameliyat sonrası 300 lere yükselmişti. 1 ay dan fazla antibiyotik kullanarak düşmüştü
Evet kandaki enfeksiyon.duzrnli olarak karnımın ağrıması sıkıntı aslinda .ve crp nin yükselmesi.
Ikinci gün de crp artınca doktor antibiyotik başladı evet

Iki doktor da onu dile getirdiler Ma pek benzemiyor dediler.yine de gastroentroloji gmdoktoru test yapalim dedi
Test yapıldıysa zaten varsa çıkar ona göre ilacını kullanırsınız. Benim ailemde de var fmf olanlar ağrı olduğu gün yatırıyor onları zorlanıyorlar baya.

Evet kandaki enfeksiyon.duzrnli olarak karnımın ağrıması sıkıntı aslinda .ve crp nin yükselmesi.
Ikinci gün de crp artınca doktor antibiyotik başladı evet
Antibiyotik kullanarak düşecektir mutlaka. Bende de aşırı mide bulantısı olmuştu ve ateş. Belkide enfeksiyona vücudunuzun tepkisidir karın ağrısı. Düzenli kullanın antibiyotiği geçmiş olsun:)

Akdeniz ateşine benzettim bende.
Benimde ataklar gelince crp yükseliyor çünkü.
Romotolojiye gitmenizi tavsiye ederim.
Bir de herkeste farklı oluyor mesela komşumda var onda daha farklı belirtiler bende biraz daha farklı.

Fmf olabilir karın ağrısı üşüme ,titreme ateş , ama karın ağrısı dayanılmayacak kadar kötü oluyo . Benimde crp hep yüksekti ağrı olduğu zaman. Tomografi röntgen herşey temizdi bi sene olcak fmf olduğumu öğrendim . Aslında çok çektim ama bilinmedi malesef . Mutlaka bişey tetikliyordur ihmal etmeyin geçmiş olsun.

Fmf olduğunuzu nasil tespit ettiler peki

Sizin nasıl tespit edildi illa genetik test şart mi
Şart mı bilmiyorum hatırladığım sedimantasyon, Crp, lökosit, fıbronojendi sanırım bu testler yüksekti.Genetiği de gitmiştim tabii.
Cerrahpaşa’da teşhis konuşmuştu bana.
Ailede kimse de yoktu bende olan belirtiler.
Açıkcası beni grip olacakmışım gibi eklem ağrıları ve şiddetli karın ağrısı ile tutuyor.
Defalarca apandisit ameliyatından döndüm.

Fmf olduğunuzu nasil tespit ettiler peki
Ailede olduğu için genetik test yapılmadı bana. Crp 150lerdeydi atak zamanı. doktor 100/80 fmfsin dedi . Arada kontrole gidiyorum ilaç kullanıyorum . Ama annemin teyzesi ve çocukalrında var aslında annem taşıdığı için bana geçmiş. Şükür annemde yok ailede bende çıktı sadece . Küçükken de hastalanıyordum ayaklarım şişiyodu bilinmemiş 28 yaşına kadar çekmişim bunu. İnşallah sizde yoktur. Allah şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…