Son derece dallı budaklı ve karmaşık bir konu bu. Eşiniz bile tam anlamıyla ne istediğinin farkında olmayabilir. Crossdressing karşı cinsin kıyafetlerini giymekten haz alma durumu. Cinsiyet kimliğinden bağımsız olan bir tür "fetiş". Erkeklerden gidelim size uygun olarak, kısaca CD denen bu kişiler "içimde bir kadın var" diyorlar genelde. Kadın kıyafetleri giymekten, saçlarını ve makyajlarını yapmaktan, kendilerini kadın gibi görmekten ve o şekilde görülmekten çok zevk alıyorlar. Çevresel ve toplumsal sebeplerden ötürü genelde ikili bir yaşamları oluyor. Gündüz işlerine gidiyorlar, geceleri ve haftasonları da her fırsatta kadın gibi görünmeye çalışıyor, bu süreleri olabildiğince uzatmak istiyorlar. Cinsel yönelimlerine gelirsek, bazıları kadın eşleriyle mutludur onlar tarafından kabullenilmek ister ve kadın kıyafetlerini yatak odasına taşımaktır amaçları ama bazıları da kendileri gibi CD ya da erkeklerle olmak isteyebilir...
Bir de şu var ki, bazılarının arzusu daimi karşı cins olmaktır. O zaman da gerekli ameliyatlar ve hormon terapilerinin ötesinde kendilerini trans kadın/erkek olarak tanımlayabilirler. Sizin yapmanız gereken CETAD eğitimi almış bir uzmanla görüşmek ve her şeyi netleştirmek olmalı. Böyle evlilikler süren, zamanla açılan ya da itiraf etmekten korkarak yaşayan insanlar var. Küçük bir araştırmayla forumlara ulaşabilir, bilgi alabilirsiniz. Fakat geri döndürülebilir bir durum olduğunu sanmıyorum şahsen... Zaten iletişim de kuruyormuş başkalarıyla. Bununla yaşayabilir misiniz bilmiyorum, konu gerçekse diye bildiklerimi paylaşmak istedim.