Crinojel gusul abdestini bozar mı?

larem1982

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
544
78
123
42
İstanbul
kızlar merak ediyorum bu bir ilaç ama acaba gusul abdestini bozarmı diye de düşünmüyor değilim benimle bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirimmm:lepi:

cnm çok fazla kesin bilgim yok ama

dr gittiğimizde alttan ultrasonl muayene olduğumuzda gusul abdestimiz bozulmuyormuş

yinede sen araştır için rahat etsin

vajinal ultrasan (sonuçta o da jelle yapılıyor ve bakan çoğu zaman erkek olabiliyor) orucu bozmuyor. Ben geçen yıl diyanete sordum. Gusul abdesti olmadan oruç tutulamıyacağına göre, bence crinone jel abdesti bozmaz

geçen ay aşılamamda bende kullandım ve bunu bende merak edıyordum..
bozulmama ihtimali dah yüksek ama bozulabılırde..

aaa fitil bozmaz olurmu hiççlmaz:
tabikide bozulur.
fitille ama bu dediğiniz ilaç nedir nasıl bişeydir tam bilmediğimden bişey diyemem:umursamaz:

bak canım benim halamın eşi çok büyük bi alimdi rahmetli. ve her zaman şöyle derdi;
abdest alırken çok dikkatli olmak gerekir(alttan abdest) çünkü yıkanırken elinize dikkat edin parmaklarınızla asla gereğinden fazla derinden yıkamayın derdi zira bu gusülü bozar..
gusül abdesti çok hassastır ..
hatta kadınların kocalarına veya bi erkeğe çok istekli olmaları bile gusül abdestini bozar..
ben böyle biliyorum valla artık karar sana kalmış..kaydirigubbakcemile5

aaa fitil bozmaz olurmu hiççlmaz:
tabikide bozulur.
fitille ama bu dediğiniz ilaç nedir nasıl bişeydir tam bilmediğimden bişey diyemem:umursamaz:

tüp bebek tedavisinde bu fitiller ve jeller tedavinin bir parçasıdır. bende tüp bebekle 6 haftalık hamileyim ve yaklaşık 1 aydır günde 3kez vajinal fitil kullanıyorum. bu sizin demenize göre benim 1ay boyunca günde 3 kez banyo yapıp gusul abdesti almam anlamına gelir. bu zevki bi şey değil. hastalık ve kullandıklarımızda ilaç. şu an düşük tehlikem var kahverengi lekelenmem var ve ben 1 haftadır sürekli yatıyorum. bunu söylemek istemezdim ama namazımı bile oturarak kılıyorum. bu durumda günde 3 kez banyo yapmam zaten imkansız. dinimiz zorlaştırmayın kolaylaştırın diye buyurmuştur. bu arada bu konuyu bende diyanetin sayfasından araştırdım. aynen şöyle diyor.' hazneye (vajinaya) konan ilaç dışarı çıktığı zaman namaz abdest bozulur diyor. her vakitte namaz abdesti yenilenebilir. ama gusl gerektirir demiyor...kusura bakma tavrımı yanlış anlama ama bu tedaviler insanı zaten yeteri kadar geriyor.

Bende bu jelden kullandım ve o sırada dua ediyordum sürekli.
anneme ve arkadaşıma abdestimi sürekli yenilemek gerektiği için duama ara verdiğimi söylediğimde gusül abdestini bozmadığını söylediler.

Ben de 3 aydır tedavi dolayısıyla günde 3 öğün fitil kullanıyorum. Bozuluyor diye çok kafam karışıyordu. Fakat çok kişiye sordum. Bu zorunlu, tedavinin bir parçası, keyfi değil gusulü bozmaz dediler.

Merhaba canım. Ben 2007 yılında 4. TÜp bebeĞımı yaptırdım ve hamıle kaldı. Transferden sonra cok rahatsız oldum ama manevı olarak. Mesela gÜnde 2 defa gusÜl abdestı alıyodum, namaz abdestını 5 6 defa tekrar tekrar alıyodum kabul olmadı hatalı oldu ŞÜphesı ıle. Tv de bıkınılı bı kadın gÖrsem koŞa koŞa gusÜl almaya gıdıyodum.. Fıtıl normalde bozabılır belkıde bozuyodurda ama bu Özel bı durum. En doĞrusu senın dıyanetın alo fetva hattını araman olur. Durumunu aÇıkla onlar sana en gÜzel yardımı verırler bence.....

ben nıhat hatıpoglunun programında dınlemıstım.kesınlıkle bozulmuyor arkadaslar...
gusulun bozulması ıcın zevk duymanız gerekırmıs.anladınız sız..
vajınal muaynede,fıtıl ve ya vajınaya ılac sıktıgınızda zevk almıyorsanız alcagınızıda zannetmem o zaman bozulmaz arkadaslar..
hıc kafanızı kurcalamsın bu konu..

Arkadaşım tibbi zorunluluk ilacını kullanmak.Güslün bozulmaz diye biliyorum.Güslü bozan şeyler bellidir.İçini rahat tut bence.

Ayrıca demın bı arkadas yazmıs kocana Şehvetle bakınca gusÜl abdest bozuluyomus dıye vs. O zaman yenı evlı cıftler veya benım gıbı kocasını ayda 2 defa gÖrenler hep gusÜlsÜzmÜ gezıyo??? Yanı kocaya bakıncadamı bozuluyo gusÜl?? Zevkk almak gerekmezmı yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…