Tatlı Tarifi Crem Brulee (Resimli)

D e r i n s u

Elinebelinedilinesahipol.
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
308
6
Merhaba arkadaslar size cok sevdigim creme brulee tatlisinin tarifini veriyorum.
Bunun icin kücük güvec kaplariniz olmasi lazim yada isiya dayanikli kaselerde olabilir.
Ayrica tercihen pistikten sonra esmer seker üstüne döküp atesle onu kizartiyorsunuz ama ben onsuz yapiyorum.cünkü hala sekeri kizartacak o mutfak gerecini alamadim :) )

400ml süt kremasi (taze krema) toz degil
200 ml süt
90 gr seker
4 adet yumurtanin sarisi
1 cubuk vanilya (asgida resmi var.ikiye ayrip bicakla icindeki aromayi kaziyarak cikaracaksiniz

Cubuk vanilyayi bicakla ayirip aromayi cikartin.Bu aromayi biraz sekerle ovun.
Süt kremasini,sütü,vanilyali sekeri ve geri kalan sekeride katip hepsini seker eriyene kadar cirpin.En son 4 yumurta sarisinida ekleyip cirpin.Köpürtmemeye calisin.Bu sivi karisimi 1saat yada 1gece buzdolabinizda dinlendirin.Ben bir gece bekletiyorum.

Pisirmeden kaplara koymadan önce bir kere daha güzelce cirpin.Dikkat edin köpürmesin yanliz.
Bu sivi karisimi kücük güvec kaplarina dökün.
Kücük güvec kaplari firin tepsisine yerlestirin sonra kaplarin yarisina gelecek kadar kaynamis suyu dikkatlice tepsiye dökün.Yani güvec kaplar su icinde olacak.

150° vantilatör pervaneli olarak önceden isitilmis firina verin.crem bruleeden balon kabarciklar cimaya baslayinca dereceyi biraz düsürün.40-45 dk sonra sivi karisim kati kivama gelmis olacaktir.

Cikartip sogutun istiyen esmer sekerle üzerini kizartabilir.
Ayiyet olsun..

Creme brulenin tek farkı şekerin ateşte değil üzerinde karamelize ediliyor olması nasılda güzel yapmışsın arkadaşım ellerine sağlık...

çubuk anilya nerede bulunur.onsuz olmazmı normal vanilyayla
Canim aktarlardan bulabilirsin.Baharat satan dükkanlarda bulunuyor.Tane olarak satilir ve biraz pahali olabilir.Türkiyede 5-10 lira arasi birseydir sanirim.Tam bilemiyorum.Cubuk vanilyadaki siyah tohumlar bu tatlinin özelligini olusturuyor.Vanilya tadini aliyorsunuz.Alternatif olarak sorabilirsin baharatcilar bilirler.Normal vanilya ile denemedim.
En sevdigim tatlidir.Harika bir damak tadi.Cilekle yendimide müthis oluyor.
Ayrica bir ara panna cotta tatlisinida yaparsam eklerim..

bu hazır Creme brule satılıyor merketlerde onu evde yapan varmı hiç nasıl oluyor ???

canım kekin harika gorunuyo tarifini verir misin

3-4 yumurta
1,5 bardak toz seker
1 paket vanilya
1 bardak sıvı yag
1 bardak süt
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 bardak ceviz tozu (kücük robotta ufaliyorum)
200gr findik tozu burada 200grlik posetlerde hazir satiliyor yada onun yerine cevizi bol koyarsin
1kasik kakao
bir iki avuçda iri kıyılmış ceviz yada istersen kuru üzüm koyabilirsin suda bekletmen lazim sisince daha iyi oluyor.hemde cökmüyor.

Yumurta, seker ve vanilyayı mikserle iyice cirp köpürene kadar sonra süt, sıvı yagı karıstır.Un, kabartma tozunu ilave edip cirpmaya devam et. En son bir spatula ya da tahta kasık yardımıyla ceviz ve ceviz tozunu karıstıriyorsun koyu sivi karisimi iyice yaglanmis kek kalibina döküyorsun 180 dereceli fırında 1 saate yakin.Firindan firina degisiyor.Ben turbo olarak pisiriyorum.Daha iyi pisiyor.Bicakla konrtol et bulasmiyorsa pismis sayilir.Afiyet olsun

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor nasılda canım çekti cokacimcoookcokacimcoook
ßu arada kekinde çok harika görünüyo ellerine sağlık :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…