Çözüm bulamıyorum

Caneeeeee

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2023
6
1
30
Selamlar.30 yaşında aile sevgisi hiç görmemiş bekar bir bayanım.Annem ve abilerim kız çocuklarını hiç sevmezlerdi.4 tane ablamı 18 yaşlarından önce berdel karşılığı istemedikleri adamlar ile zorla evlendirdiler.Benim de anne ve babamın bakımı üstlenmem için evlenmemi engellediler.10 yıl kanser hastası babama,8 yıl kadar da aşırı kuralcı ve agresif anneme baktım.Yanlız ne kadar fedakarlık yaptıysam aileme yaranamadım.Bu yaşımda bile hem annemin,hem de abilerimin şiddetlerine maruz kaldım.En son abim tuğlalar ile saldırınca mecbur polis çağırarak evden kaçtım.Yaklaşık 20 gündür eşyalı bir evde başka şehirde kiracıyım.Maddi olarak çok zor durumdayım.Ailem bu yaşıma kadar okutmadıkları ve çalıştırmadıkları için açıkçası nerden,nasıl başlayacağımı bilmiyorum.Kuaförlük kursuna giderek bu meslekte ilerlemeyi istiyorum.Ancak ücretsiz kurs bulamıyorum.Halk eğitim kursları da geç başlayacak.Bana bundan sonra para kazanmam için önerilerde bulunur musunuz?Mesela ne yaparsam kira ve yemek paramı çıkarabilirim?

Sigortalı bir işe girmeniz ve en az asgari ücret almanız lazım, başka türlü hayatınızı sürdürmeniz ve para kazanmaniz çok zor. Kiralar almış başını gidiyor. Eğitiminiz olmadığı için sigortalı bir iş bulmanız da zor. Kaldı ki diplomalilar bile açıkta.
Yanlış anlamayın ama 20 gün olmuş, kimle kalıyorsunuz ne yeyip içiyorsunuz? Evi nasıl tuttunuz? Yanlış işlere ve kişilere bulaşmayın lütfen.
Benim size tavsiyem,kadın sığınma evine gitmeniz. En azından barınma ve yemek sorunu ortadan kalkar. Ayrıca güvende olursunuz. Çalışmak istediğinizi ve kursa gitmek istediğinizi söylerseniz, yardımcı olurlar.

Bence de önce kadın sığınma evine gidin. Hasta bakımında uzman olmuşsunuz, ben olsam bu işe bakardım. İnsan kaynakları sitelerinde ilanlar var, onlara bakın. Yalnız adresi lisans numaraları vs güvenilir kurumsal firmaları tercih edin. Ya da belki sığınma evinde de size bu konuda iş bulurlar.

Allah yardımcıniz olsun inşallah ne biçim anne babalar var yahu eziyet etmek için mi doguruyorsun o cucuklari. Yaşlı bakımı yatılı senin için daha iyi olur enazindan kira parasından kurtulursun diycem ama sende bıktın yaşlı bakmaktan.

Ancak ücretsiz kurs bulamıyorum
Yetiştirilmek üzere eleman arayan iş ilanlarına bakın. Yaşınız çok küçük değil ama bazı kuaför salonları da işi bilmeyen kişileri çay ve temizlik elemanı olarak alıp işi öğretebiliyorlar. Yatılı bebek bakıcılığı ya da yaşlı bakıcılığı da düşünebilirsiniz. Hem kalacak yer sorununuz olmaz.

Selamlar.30 yaşında aile sevgisi hiç görmemiş bekar bir bayanım.Annem ve abilerim kız çocuklarını hiç sevmezlerdi.4 tane ablamı 18 yaşlarından önce berdel karşılığı istemedikleri adamlar ile zorla evlendirdiler.Benim de anne ve babamın bakımı üstlenmem için evlenmemi engellediler.10 yıl kanser hastası babama,8 yıl kadar da aşırı kuralcı ve agresif anneme baktım.Yanlız ne kadar fedakarlık yaptıysam aileme yaranamadım.Bu yaşımda bile hem annemin,hem de abilerimin şiddetlerine maruz kaldım.En son abim tuğlalar ile saldırınca mecbur polis çağırarak evden kaçtım.Yaklaşık 20 gündür eşyalı bir evde başka şehirde kiracıyım.Maddi olarak çok zor durumdayım.Ailem bu yaşıma kadar okutmadıkları ve çalıştırmadıkları için açıkçası nerden,nasıl başlayacağımı bilmiyorum.Kuaförlük kursuna giderek bu meslekte ilerlemeyi istiyorum.Ancak ücretsiz kurs bulamıyorum.Halk eğitim kursları da geç başlayacak.Bana bundan sonra para kazanmam için önerilerde bulunur musunuz?Mesela ne yaparsam kira ve yemek paramı çıkarabilirim?
Çok üzüldüm, aıle ne kadar onemlı ya.. Bu nasıl vıcdan anlamadım.
Sorunuza gelınce hasta bakıcılık sıze çok uygun gbı gözüküyor. Babam hastalandıgında kaç tane hasta balıcı degıstırdık kara borsa gbı bulması zor.. Bulup elde tutması zor çünkü daha fazla para veren oldu mu ona gidiyorlar. Yaslı bkaım sırketlwrıne başvurun önce onlar paranın çoğunu alır ama sız çevre yaparsınız. Şöyle anlatyaım babam hastaneye yattıgında ne esım ne ben refakatcı kalacak durumda degıldık e kımsede yok bıldıgımız bu ısı yapan. İnternetten yaslı hasta bakım sırketlwrı var onları aradık üç günlüğüne anlşatık. Dünya para. Bundan kaç sene önce 24 saatı 400 şıraydı. Sonra çocuk bıze dedı kı sırketı aradan çıkaralım yarısıno verıyorlar bana dedı 300 e bakarım dedı. Iyı de baktı sağolsun hatta daha sonraları süreçte ıhtıyac oldu evde bıle ıkı ay Annemlerle yasadı... Sıze sankı getırsıde daha ıyı olur gbı geldı bana. Yoksa tabı kı asgarı ücretle yapışacak işler bulunabılır

Bu durumda kadin siginma evi en dogrusu olur. Halk egitim kurslari acilana kadar idare eder sonra kuaforluk kursunu alirsiniz. Sonrada bir ise baslarsiniz ufak ufak artik gerisi bir sekilde gelir. Ama onceliginiz kadin siginma evi olmali bence cunku ortalik cok kotu.

En iyi bildiğin işi hasta bak,temizlik yap bir kuaföre çırak olarak gir.

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak, İstanbul için konuşayım. Burda yatılı bakıcı hem çocuk için olur hem yaşlı için gerçekten çok talep var.Genelde bizim kültürümüzde yatılı çalışan az olduğu için Türki Cumhuriyetlerden gelenler bu şekilde çalışıp ciddi paralar kazanıyorlar. Bende oğlumu bu şekilde büyüttüm ve halen büyütüyorum. Genelde çocuk bakımı günlük ev toplama yemek yapıyorlar ama bunları ortalama olarak yapıyorlar, çocuk büyük ise okulda ise zamanları kalıyor. Çocuk küçük ise daha fazla çocuk ile ilgilenme oluyor. İnanın bana ben kendi evim konuşayım evimde ki insan evin prensesi gibi, 5 de gidiyorum sabah, çocuğu 8 de servise veriyor akşam 5 e kadar evde 1 saat evi havalandır topla 1 saat bi sebze yemeği ( 2 gün yetiyor bu yemek) hergün akşama kadar netflix izliyor ki çok güzel paralar kazanıyorlar asgari ücretin 2 katı şeklinde diyim. Düşünebilirsiniz bu seçeneği hasta bakmı da olabilir yatılı. Kira derdiniz de olmaz. Bakıcımın diş macunu derdi bile yok yani o derece

Bence işe küçük şeylerden başlaman gerek bir mağazada çalışabilirsin yada garsonlukla başlayabilirsin yani açıkçası şuan eline ne iş geçerse geçsin yapmak zorundasın biraz kendini toparlayana kadar sonra kademe kademe ilerlersin Allah yardımcın olsun 🤲🏻 🌸

X