Covid19 vakası

Çok geçmiş olsun.
Hemen yönetici ile konuşun belediyeler gelip ilaçlıyor, olmadı özel şirket gelsin.
Bizimki devamlı ilaçlanıyor pahalı birşey değil.

Panik yapmanıza gerek yok, belirtileri diğer hastalıklara brnzşyor biraz. Kuru öksürük ve/veya ateşte hastaneye gitmekte yarar var.

Apartman kapısını ayağınızla açın, asansörü bir süre kullanmayın. Eve gelince girişteki tuvalette hemen ellerinizi yıkayın.
Metalde 3 gün bulaşabiliyor kapı kollarına dikkat.

burun buruna nefes almadıkça kişi yanınızda öksürüp hapşırmadıkça, ev dışında bi yere dokunduğunuzda elinizi yüzünüze sürmeyip dezenfekte ettikçe bulaşmaz korkmayın. bir de bünyeniz sağlamsa kroniklere bulaştığı gibi çabucak bulaşmaz öyle. benim komşum da kaldırıldı hastaneye corona pozitifti, 2 gün önce yanyanaydık o hastaneye kaldırılmadan elinden sigara aldım içtim yanyana sohbet ettik, bana bir şey olmadı, 14 gün ben de panik yaptım ancak şu an 20 gün falan oldu hiçbir şeyim yok.

Hepinize çok teşekkür ederim psikolojik olarak rahatlattıniz beni Allah razı olsun hepinizden.ates ve öksürük olursa hemen gideceğim hastaneye

Sizi rahatlatmak için yazıyorum, dün annemin doktoruyla konuştum. Göğüs hastalıkları uzmanı doç. Annem koah olduğu için çok sıkıyız, doktora apartmanda yoğun bakımda görevli 4 doktor olduğunu, annemi biraz çıkartmak istediğimizi, ama apartmanda virüs olabilir korkusuyla çıkartamadığımızı söyledim. Bana virüsün büyük olduğunu, yere çabuk düştüğünü, 2 metreden az mesafeden maskesiz olarak birinin ona hapşurmadan, tükürüğünü sıçratmadan, öpüşmeden bulaşmanın imkansız olduğunu söyledi. Asansörde dokunduktan sonra elini yıkadıktan sonra korkmaması gerektiini söyledi. Dışarı çıksın diye de ısrar etti (tansiyonu ve akciğerleri için). Virüs havada kalıp annenizin ağzından burnundan girmez, imkansız dedi. Her gün covidli hasta muayene ediyorum, hasta da ben de maske taktığımız için halen enfekte olmadım dedi.

Ayy gerçekten öyleyse hiç görmedim tanımıyorum yeni tasinmislardi apartmana yani gelincede. Duş aldım içime su serptiniz inanın insan böyle duyunca rahatlıyor

Aaaiyi şükür bulaşmamış ağzından sigara aldınız birde valla iyi bulasmammis

Bence bu durumu aile hekimi ile konuşun zaten sizi muayene etmez telefonla yardımcı olurlar
Eminim karantinaya alınır apartman ama mahallemden biliyorum biraz geç kalıyor bu karantinaya alma işleri sanki ..ama karantinaya alınınca çok iyi ilgileniliyor bizzat şahidim

Çok panik haldesin biraz sakinleş canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…