• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid19 vakası

Bence tedbir amaçlı götürmüşlerdir test yapmak için. Ay bütün apartmanı karantinaya almaları da kötü deği mi ama ya, ya öyle olsaydı hepten panik hali yaşardınız ben yaşardım şahsen. Komşularla iletişim halinde olan başka komşular yok mu durumlarından haberdar olabilmek için? Belki sadece kadında vardır. Umarım başka kimseye bulaşmamkstir ailesinden de. Siz de endişelenmeyin anksiyetede oluyor o belirtilerin hepsi. Gerçekten hasta olsanız ateşiniz 38den aşağı çıkmazdı ama yine de dikkatli olun evden çıkmanız gerekirse kullanmayın asansörü hiç kapıları da peçete ile açıp hemen atın peçeteyi
Canım zaten cumadan kadın yoğun bakıma alınınca bunlarada yapılmış demekki eve yollamislardi pazartesi sonuç çıkmış gelip onlarida götürdüler . yoksa arkadaşım sonuç çıkana kadar eve hastanede kalmadı 2 gün evde bekledi sonuç pozitif çıkarsa biz sizi alacaz demişler arkadaşıma çok şükür negatif çıktı yinede 14 gün evde kendini izole et demisler

Canım zaten cumadan kadın yoğun bakıma alınınca bunlarada yapılmış demekki eve yollamislardi pazartesi sonuç çıkmış gelip onlarida götürdüler . yoksa arkadaşım sonuç çıkana kadar eve hastanede kalmadı 2 gün evde bekledi sonuç pozitif çıkarsa biz sizi alacaz demişler arkadaşıma çok şükür negatif çıktı yinede 14 gün evde kendini izole et demisler
Hiç belirti vermemiş mi öbür evdekiler acaba ya :/ bırakın nasıl izole ederse etsin kendini adam siz kendinizi düşünün. Zaten sokağa her adım attığınızda her yerde korona olma ihtimali var. Apartmanda var diye ekstra endişe yapmayın ama önlemlerinjzi artırın. Daha az evden çıkın, zaten biliyorsunuz yapılması gerekenleri. Mayıs sonu bitecek diyorlar umarım öyle olur ama iyice yakınlarımizda çıkmaya başladı insan daha çok tedirgin oluyor. Valla zaten bitti dense bile benim hijyen konusundaki takıntım uzun süre gitmeyecek gibi mesela

İstanbul'da yaşıyorsanız zaten bulundugunuz apartmanda covid olmasi şaşırtıcı degil, muhtemelen hepimizin komsusu esi dostu akrabasında var, o yuzden herkes hastaymis gibi davranmamiz bekleniyor, ekstra bir karantina uygulanmiyor, dusunsenize onbinlerce bilinen, bir o kadar da bilinmeyen vaka var, hepsinin oturdugu bina için ayri ayri nasil bir islem yapilabilir ki

Bence sakinkesin önce. Ailenin yaptığı tedbirsizlik ve terbiyesizlik. Ne garip insanlar vatt. Bı kaç gün evde maske ile gezin. Temasi azaltın. Ama sakin olun birşey olmaz inşallah.

bu bahsettiğiniz belirtiler hele mevsim geçişlerinde aslında hepimizin 1-2 gün yaşayıp üzerinde durmadığımız şeyler. şimdi covid yüzünden herkes kendini çok fazla dinlediği için en ufak mevzu ona bağlanıyor doğal olarak.
hasta olup söylemediler, kesin bulaşır bize diyorsunuz ancak sadece taşıyıcı olan insanlarda olabilir apartmanınızda değil mi ? evet hasta olanların yöneticiye bildirmesi gerekirmiş ama şöyle düşünün: apartmanınızda bir sürü insan var. onlardan biri sadece taşıyıcı olsa ve dikkatsiz davransa gene size bulaşma riski var.
yani başkasının tutumu kadar sizin bireysel kontrolünüz de çok önemli.
eğer hijyene dikkat ediyor, ortak alana çıkıp bir yere değerseniz elinizi yüzünüze, ağzınıza götürmüyorsanız bu yeterli.

Ben de hemsireym size bulastgni dsnmyrm maske var illa eve gelince elinizi yikamissnz o kisi zaten asansorde maske takilarak indirilmistir ayrica asansore dokunmasi lazm yada o an hapsirmasi oksurmesi vs. Iciniz bence rahat olsun hastaneye gtmeyin bide Tani yapilnca Agri olmuyor bu uydurma olmusburun deligine degdirilio suruntu aliniyor burnununa kulak copu degse agrirmi agrimaz ona benzetin. Korkmayn asansore binmeyin Yani cok yuksek Katta bsey diyemem ama bu aralar Kim'se bence aasansor kullanmasn Siz de asla ilac almsyn gele ibuprofen bu Ara almayin

Hayırlı ramazanlar Arkadaşlar ,apartmanimiza 20 gün önce taşınan komşumuzun cuma günü covid19 dan yogunbakimda oldugunu öğrendik ama nasıl.pazartesi günü öğle vakti ambulans özel kıyafetleriyle gelip apartmandan çıkan bayanı alıp gitmiş ve ben acil markete gitmiştim gelip asansör bindim evime girecekken komşum söyledi nasıl şaşırdım hemen duş aldım herşeyi dezenfektan yaptım ağzımı burnumu yikadim.suan çok gerginim yazım kurallarina uymamış olabilirim kusura bakmayın.kadin pazar sabahı yoğun bakımdan çıkmış olacakki eve gelmiş pazartesi öğle vakti fenalasinca işte ambulans geri gelip almış olay bundan sonra öğreniliyor.oysa cuma gününden beri kadın yogunbakimda ama eşi ve çocukları evdeydi , defalarca misafirleri gelip gitti ben yeni taşındığı için kalabalık oldugunu düşündüm.fakat ne bu hasta kadının kocası 5 gün boyunca yoneticiye bildirdi nede herhangi bi sağlık memuru veya polis vs. Cumadan beri gelip apartmanimizda pozitif vaka var daha dikkatli olalım diyen olmadı tesadüf eseri pazartesi akşamı ambulansın tekrar geldiğini gördük evdeki diğer kalanları alıp götürdüler . ailenin yakini komşuya anlattı olanları.korkudan mi psikolojikmi bilmiyorum ama önce karnım ağrıdı hafif ishal gibi oldum ama bı kere .ensem karnım yaniyo gibi oldu dün sonra kendimi çok iyi hissettim.evde iburamincold vardı ilaç onu içtim belki ondan iyi geldi.neden içtim çünkü cumartesi bı kaç halı yıkadım mecburiyetten soğuk aldım diye dusundum.neyse iyi oldum dün.bugun sahura eşimi kaldırdım ve saat 5 gibi vücudum bı yaniyo gibi bı soguyo gibi ama ateşim yok öksürük yok halsizlik yok ama çok korkuyorum inanın 3 evladım var 32 yaşındayım .bu sorumsuzluk neden neden ateş ölçmeye falan gelinmiyor veya aile hekimi aramıyor normali bu mu ? Yoksa. benmi fazla şey bekliyorum kendimmi bulacağım belirtilerimi. Sizce bulasmismidir banada Allah'ım bu nasıl tedbirsizlik asansöre maske ile binmistim bu arada .eşimde çok dikkatlidir bende son bir aydır ilk defa Ogün çıktım evden oda busekil oldu ama tedbirliydim elimden geleni yaptım dokunmadım biyere. Ama asansör hava almadığı için bana bulaşmış olabilir mi sizce .birde covid19 belirtileri görünce mi gitmeliyim acile yoksa gideyimmi bugün lütfen sağlık çalışanı da okuyup cbp yazarsa sevinirim 😞
Korkmayın okişiyi evden zaten dejenfekte etmeden ve maske takmadan cıkarmıyolar hem kendilerine hemde etrafa bulasmasın diye...artı sizde maskeliymşsiniz bulasma ihtinli anca yüzde5

İstanbul'da yaşıyorsanız zaten bulundugunuz apartmanda covid olmasi şaşırtıcı degil, muhtemelen hepimizin komsusu esi dostu akrabasında var, o yuzden herkes hastaymis gibi davranmamiz bekleniyor, ekstra bir karantina uygulanmiyor, dusunsenize onbinlerce bilinen, bir o kadar da bilinmeyen vaka var, hepsinin oturdugu bina için ayri ayri nasil bir islem yapilabilir ki
hayır Mersin'de yaşıyorum:110:

Teşekkür ediyorum inşallah bulasmamistir gelince duş aldım gargara yaptım
Ben de hemsireym size bulastgni dsnmyrm maske var illa eve gelince elinizi yikamissnz o kisi zaten asansorde maske takilarak indirilmistir ayrica asansore dokunmasi lazm yada o an hapsirmasi oksurmesi vs. Iciniz bence rahat olsun hastaneye gtmeyin bide Tani yapilnca Agri olmuyor bu uydurma olmusburun deligine degdirilio suruntu aliniyor burnununa kulak copu degse agrirmi agrimaz ona benzetin. Korkmayn asansore binmeyin Yani cok yuksek Katta bsey diyemem ama bu aralar Kim'se bence aasansor kullanmasn Siz de asla ilac almsyn gele ibuprofen bu Ara almayin

İşin garibi apartmana 6 gündür hiç bilgi verilmedi kontrol edilmedi ateş ölçümü falan yapılmadı
Aile apartmanı değilse zaten böyle bir uygulama yok canım. Temas yok önlemin var geçmemiştir korkma ama dikkatli ol yinede ben sadece kovidli hastaya geçmiş olsuna giden asalaklara şaşırdım inanılır gibi değil 😳

Bak canım sistem şöyle, hastaya soruyorlar son 3 gün kimle temas ettin kimlerle görüştün onları geziyorlar covid19 testi için. Ateş ölçmek için de kapı kapı doktor gezmesine gerek yok herkes evinde ölçüyor zaten az hasta hissettiği zaman. Taşıyıcılarda ateş de olmuyor

dışarı çıkılan her an böyle covidli biri ile aynı asansöre binmişsin aynı direğe dokunmuşsun gibi önlemleri “bizim” almamızın nedeni bu. Belki ben de asansöre bindim markette arkasında sırada bekledim.. olabilir her yerde hasta taşıyıcı olabilir. Boşuna evde durun demiyorlar. Her an bi apartmanın önüne bile inmek risktir diye bunun için diyorlar. Yani herkese yapılan size yapılmayan bir hizmet yok. Böyle işliyor sistem işlemek de zorunda o adam markete gitmedi mi? Mahalleyi karantinaya almak lazım o zaman ama olmuyor işte.. maskeliyseniz size bulaşmış olacağını sanmam ateş öksürük gibi bilinen belirtiler olmadıkça gitmeyin daha çok panik atak gibi anladım sizin anlattığınızı ben

Aile apartmanı değilse zaten böyle bir uygulama yok canım. Temas yok önlemin var geçmemiştir korkma ama dikkatli ol yinede ben sadece kovidli hastaya geçmiş olsuna giden asalaklara şaşırdım inanılır gibi değil 😳
Güya yardımcı olmaya gelmişlerdir 😞😞

Yalınayak Mahallesi😞özelden sormussunuz ama cvp verilemez yazıyor du

Hala eve gelmediler ama esine ve büyük oğluna pozitif denmis yatirilmislar hastaneye benim korkum hafif iyi olanlar tedaviye evde devam ediyormuş e şimdi yollanirsa eve bu adam sürekli çıkıp gelip giden biri ydi e başında kim beklicek çıkmasın kendini izole etsin diye
Apartman yöneticisi vs yok mu?takipte kalın karantina kurallarına uymazsa para cezası var hatta olayın adli kısmi bile var

Kimse kimsenin hayatini riske atamaz

Bu arada lütfen sakin olun.pandrmi servislerinde her gün onlarca pozitif vakanın kanını alan tansiyonunu ölçen hemşireler var.onlar ne yapsın?

Maske takmışsınız dezenfekte olmuşsunuz daha da takmayın kafaya

Kafaya taktikca zaten tüm belirtileri yaşıyor insan.
Bu arada aynı süreçlerden geçmiş biri olarak soyleyim sadece temaslı kişilerin ateş-i ölçülüyor ve karantinaya alınıyor

Sizin hiç temas etmediğiniz komşunuz pozitif diye size gelip test neden yapsınlar.

Semptomunuz varsa ararsınız sağlıkçılari bildirirsiniz.

Apartman yöneticisi vs yok mu?takipte kalın karantina kurallarına uymazsa para cezası var hatta olayın adli kısmi bile var

Kimse kimsenin hayatini riske atamaz

Bu arada lütfen sakin olun.pandrmi servislerinde her gün onlarca pozitif vakanın kanını alan tansiyonunu ölçen hemşireler var.onlar ne yapsın?

Maske takmışsınız dezenfekte olmuşsunuz daha da takmayın kafaya

Kafaya taktikca zaten tüm belirtileri yaşıyor insan.
Bu arada aynı süreçlerden geçmiş biri olarak soyleyim sadece temaslı kişilerin ateş-i ölçülüyor ve karantinaya alınıyor

Sizin hiç temas etmediğiniz komşunuz pozitif diye size gelip test neden yapsınlar.

Semptomunuz varsa ararsınız sağlıkçılari bildirirsiniz.
Test bize yapılsın istemiyorum zaten, sadece biz ambulansı görmeseydik yine haberimiz olmayacaktı.bilgi verilmesini isterdim yani en azından herkes daha dikkatli davranırdı .cunki ekmek almaya hala çocuklarını gönderiyorlar apartman sakinleri .ben çocuklarımı okulun kapandigindan beri kesinlikle evden dışarı çıkarmadım içim rahat ama ya diğer aileler e bulastiysa bizim riskimiz dahada yükselecek bilgi verselerdi belki herkes daha dikkatli davranirlardi.bilemiyorum ya gerçekten bitsin artık bu salgın ya

hayır Mersin'de yaşıyorum:110:

Yine de büyükşehirlerden birindesiniz, emin olun su an konunuza yazanlarin bile yarisinin oturdugu apartmanda, alisveris yaptii markette, calistigi isyerinde covid pozitif birileri vardir, tek fark siz biliyorsunuz, milyonlar bilmiyor, o yuzde herkes tasiyiciymis gibi davranıyoruz.

Annem kemoterapi alırken bir buz gibi olurdum,bi ateş gibi.Midem bulanır kusardım vs vs.Sizin de tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum.

Sağlık ocağından korona pozitif olan kişi ve aynı evi paylaşanları ararlar.Sizi aramaları için bir sebep yok.Ama bilgi amaçlı ulaşabilirdi ,o konuda haklısınız.Evde papatya çayı varsa için rahatlatır.Ya da pasifflora falan..Sakin olun,bol su için.2-3 gün duruma bi bakın,snra geçmezse aile hekiminize başvurursunuz.Artık sağlık ocakları boşmuş diye duymuştum, insanlar korkudan gitmiomuş vs.Gerekirse o sizi yönlendirir. Bence bir şeyiniz yok ki inşallah da yoktur🙏

Yok şuan çok iyiyim arkadaşlar sabah biraz kötü hissettim biraz uyudum dinlendim kendimi dinliyorum ara ara Rabbim hepimizi korusun inşallah bademcigim şişmiş gibi bı ince çiler atılmış gibi bı acı vardı boğazımda sirkeli su ile gargara yaptım bende zararı olurmu sirkeli su bı kaşık içmenin veya faydası varmı mikrop oldurmede bilen yazabilirmi sağlıkçı arkadaşlarım sirkeli su ile gargara zararı olurmu

Vakaların %98inde yüksek ateş görülüyor. Ateşiniz 39'a çıkınca anlarsınız bu arada. Böyle muallakta kalmazsınız.
Siz içinizi rahat tutun, 14 gün boyunca kendinize ekstra ev içi ve ev dışı temaslarınızı minimuma indirin. Hissettiğiniz belirtiler anksiyeteden kaynaklanıyor. Gerçekten rahatsızsanız 184'ü veya 112'yi arayabilirsiniz.
Test yapılsa ve pozitif çıksanız eve yollayacaklar sizi. İlaç yazacaklar onu kullanacaksınız, dinleneceksiniz. 32 yaşındasınız henüz. Bağışıklık sisteminizi baskılayan bir hastalığınız yoksa atlatırsınız kısa sürede

Back