• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid19 vakası

sevyeter

3 Aslan anası🧿🧿🥰
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2012
2.340
2.790
133
Hayırlı ramazanlar Arkadaşlar ,apartmanimiza 20 gün önce taşınan komşumuzun cuma günü covid19 dan yogunbakimda oldugunu öğrendik ama nasıl.pazartesi günü öğle vakti ambulans özel kıyafetleriyle gelip apartmandan çıkan bayanı alıp gitmiş ve ben acil markete gitmiştim gelip asansör bindim evime girecekken komşum söyledi nasıl şaşırdım hemen duş aldım herşeyi dezenfektan yaptım ağzımı burnumu yikadim.suan çok gerginim yazım kurallarina uymamış olabilirim kusura bakmayın.kadin pazar sabahı yoğun bakımdan çıkmış olacakki eve gelmiş pazartesi öğle vakti fenalasinca işte ambulans geri gelip almış olay bundan sonra öğreniliyor.oysa cuma gününden beri kadın yogunbakimda ama eşi ve çocukları evdeydi , defalarca misafirleri gelip gitti ben yeni taşındığı için kalabalık oldugunu düşündüm.fakat ne bu hasta kadının kocası 5 gün boyunca yoneticiye bildirdi nede herhangi bi sağlık memuru veya polis vs. Cumadan beri gelip apartmanimizda pozitif vaka var daha dikkatli olalım diyen olmadı tesadüf eseri pazartesi akşamı ambulansın tekrar geldiğini gördük evdeki diğer kalanları alıp götürdüler . ailenin yakini komşuya anlattı olanları.korkudan mi psikolojikmi bilmiyorum ama önce karnım ağrıdı hafif ishal gibi oldum ama bı kere .ensem karnım yaniyo gibi oldu dün sonra kendimi çok iyi hissettim.evde iburamincold vardı ilaç onu içtim belki ondan iyi geldi.neden içtim çünkü cumartesi bı kaç halı yıkadım mecburiyetten soğuk aldım diye dusundum.neyse iyi oldum dün.bugun sahura eşimi kaldırdım ve saat 5 gibi vücudum bı yaniyo gibi bı soguyo gibi ama ateşim yok öksürük yok halsizlik yok ama çok korkuyorum inanın 3 evladım var 32 yaşındayım .bu sorumsuzluk neden neden ateş ölçmeye falan gelinmiyor veya aile hekimi aramıyor normali bu mu ? Yoksa. benmi fazla şey bekliyorum kendimmi bulacağım belirtilerimi. Sizce bulasmismidir banada Allah'ım bu nasıl tedbirsizlik asansöre maske ile binmistim bu arada .eşimde çok dikkatlidir bende son bir aydır ilk defa Ogün çıktım evden oda busekil oldu ama tedbirliydim elimden geleni yaptım dokunmadım biyere. Ama asansör hava almadığı için bana bulaşmış olabilir mi sizce .birde covid19 belirtileri görünce mi gitmeliyim acile yoksa gideyimmi bugün lütfen sağlık çalışanı da okuyup cbp yazarsa sevinirim 😞

Dr iburamincold yazmist bı ara dolapta sakliyordum mecburiyetten içtim durduk yere acılı veya sağlık ocağı ni meşgul etmek istemedim

Beliki psikolojik belki soğuk aldım belkide bulaştı bilmiyorum sadece vücudumu dinliyorum bugün 3. Gün markete gidişimin.😞

O soğuma ve terleme panik anlarında bende de çok oluyor, ve benzer sebepten ben de panik yapmıştım corona sebebiyle, içiniz rahat etmesi için test yaptırmanız önemli tabii ama belirti göstermeden test yapıyorlar mi bilmiyorum.

O soğuma ve terleme panik anlarında bende de çok oluyor, ve benzer sebepten ben de panik yapmıştım corona sebebiyle, içiniz rahat etmesi için test yaptırmanız önemli tabii ama belirti göstermeden test yapıyorlar mi bilmiyorum.
Nasıl yapılıyor acı veriyormu arkadaşım burundan bı hortum gibi biseyle yapıldığını ve çok acı çektiğini söyledi geçen hafta yaptırmıştı o.canim ama bugün 3. Gün arada ateşimi ölçüyorum 35 36 arası belirti yokken hastaneye gidip ya orada virüs kaparsam diyede düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.

Endişelenmeniz çok normal ama sakin olmaya çalışın. Bu bahsettiğiniz belirtileri geçen gün ben de yaşadım. Hepimiz hastalık hastası olduk, sürekli de evdeyiz kendimizi dinliyoruz. Kimi görsem en ufak şeyde ateşini yokluyor. Benim de ateşim çıkar gibi oldu geçen gün önce bir sıcak basması sonra üşüme. Kaygilandikca daha da çoğaldı vücut rsmen taklit ediyor belirtileri psikolojik olarak. Gercekren ateşiniz olsaydı siz de anlardınız emin olun. stresten en çok bağırsaklar etkileniyor o yüzden karnınızın ağrıması ve ishal olmanız da panik yapmasın sizi.

Evet sorumsuzluk konusunda da maalesef cehalet kol geziyor. Abimin bri arkadaşınin yakınında da çıkmış. Birimde iki kişi çalışıyorlarmış, diğer çalışan adama test bile yapmamışlar. Sürekli beraber aynı odada çalışan iki insan bunlar. Adama sadece var mi belirti diye sözlü olarak sormuşlar şaka gibi. Panik yaratmamak için mi söylemediler acaba size diycem ama öyle bir hassasiyet beklemiyorum bizim insanımızdan.

Söz onleminizi alarak eve girip çıktıysaniz korkmayin sonuçta markete gidip gelmişsiniz kasiterde de vardı belki bilemiyoruz ki ama mutlaka asansörleri ve giriş çıkışları dezenfekte ettirin. İnşallah komşunuzun durumu da iyidir. Evdekilere test yaptılar mı Allah bilir 🤦🏻‍♀️

Rabbim yardımcımız olsun ya, o kadar tedbir aldım bugüne kadar ama Ogün ne olduysa biniverdim asansöre. asansör le cikmasaydim nolacakti sanki offf

Endişelenmeniz çok normal ama sakin olmaya çalışın. Bu bahsettiğiniz belirtileri geçen gün ben de yaşadım. Hepimiz hastalık hastası olduk, sürekli de evdeyiz kendimizi dinliyoruz. Kimi görsem en ufak şeyde ateşini yokluyor. Benim de ateşim çıkar gibi oldu geçen gün önce bir sıcak basması sonra üşüme. Kaygilandikca daha da çoğaldı vücut rsmen taklit ediyor belirtileri psikolojik olarak. Gercekren ateşiniz olsaydı siz de anlardınız emin olun. stresten en çok bağırsaklar etkileniyor o yüzden karnınızın ağrıması ve ishal olmanız da panik yapmasın sizi.

Evet sorumsuzluk konusunda da maalesef cehalet kol geziyor. Abimin bri arkadaşınin yakınında da çıkmış. Birimde iki kişi çalışıyorlarmış, diğer çalışan adama test bile yapmamışlar. Sürekli beraber aynı odada çalışan iki insan bunlar. Adama sadece var mi belirti diye sözlü olarak sormuşlar şaka gibi. Panik yaratmamak için mi söylemediler acaba size diycem ama öyle bir hassasiyet beklemiyorum bizim insanımızdan.

Söz onleminizi alarak eve girip çıktıysaniz korkmayin sonuçta markete gidip gelmişsiniz kasiterde de vardı belki bilemiyoruz ki ama mutlaka asansörleri ve giriş çıkışları dezenfekte ettirin. İnşallah komşunuzun durumu da iyidir. Evdekilere test yaptılar mı Allah bilir 🤦🏻‍♀️
Pazartesi evde yalnız kalan çocukların başında dede ve halası vardı evi kapatıp gitmelerini söylediler fakat akşama kadar gün boyu çocuklara o evde baktılar nasıl onları yolladılar anlamıyorum veya koca apartmana nasıl ateş kontrolü yapılmaz anlamıyorum inanın tedbir nerede

Pazartesi evde yalnız kalan çocukların başında dede ve halası vardı evi kapatıp gitmelerini söylediler fakat akşama kadar gün boyu çocuklara o evde baktılar nasıl onları yolladılar anlamıyorum veya koca apartmana nasıl ateş kontrolü yapılmaz anlamıyorum inanın tedbir nerede
Tedbir falan yok kendi önleminizi kendimiz alıcaz maalesef :/ evi kapatıp nereye gitmelerini söylemişler acaba? Karantinaya alınmaları gerekiyor onların. Bütün apartmana da bilgi verip en azından bir ateş ölçmeleri lazımdı ama nerde.

Ama sen sakın ol asansörle çıktın da kadın o an asansörle inmedi belki de. Ayrıca maske vardı diyorsun zsten gelince elini yüzünü de yıkamışsindir. Asansöre binerken ben dezenfektan sıkıyorum düğmeler dokunmadan önce ya da peçete kullanıyorum vallahi manyak olduk bitsin artık şu çile :(

Nasıl yapılıyor acı veriyormu arkadaşım burundan bı hortum gibi biseyle yapıldığını ve çok acı çektiğini söyledi geçen hafta yaptırmıştı o.canim ama bugün 3. Gün arada ateşimi ölçüyorum 35 36 arası belirti yokken hastaneye gidip ya orada virüs kaparsam diyede düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.
Tabii belirti yokken hastaneye gidip o riske girmemek gerekir, ayrıca benim araştırıp okuduklarıma göre bu virüs havada asılı kalmıyormuş ve sizde de maske varmış bence öyle bir şey olmamıştır. Siz şimdi panikten kendinizi çok dinliyorsunuz ve gerçekten düşündükce beyniniz size belirtileri yasatabilir. Ben bu ayın basında çok hafif ateşlendim, sonra panik yaptım tabii, ishal oldum daha çok panik yaptım. Mide bulantısı da eşlik etti, bi süre sonra dayanamayip acile gittiğimde coronayla alakası yok diyip test yapmadılar. Bağırsak enfeksiyonu dedi doktor, ondan sonra corona olmadığıma ikna oldum. Yine de bu sürecin getirdiği stresten dolayı şu an bir ishal olup bir kabız oluyorum afedersiniz, psikolojim alt üst durumda o yüzden çok iyi anlıyorum yaşadığınız paniği. Çok belirgin br şekilde semptomları yaşamadığınız takdirde test yapmazlar zaten, siz de gidip riske atmayin kendinizi yok yere.

Dün belediyeyi aradım her yeri aradım apartmanimizda pozitif vaka var dezenfektan yapılmasını istiyoruz diye fakat beni bağladıkları tlf daki bayan direk dezenfektan yapmıyoruz apartmana ,yasak dedi nasıl ya dedim yollara kadar yapılıyor TV de görüyoruz gösteriş icinmi dedim hanımefendi apartmaana yasak dedi vaka varsa kendi imkaninizla şirketlerle anlasın gelip yapsınlar dedi . bizde şirketle anlastik 5.30 da gelecekti fakat bı başka komşumuz belediyede tanıdığı varmış bildirmiş bı baktık belediyenin aracı ve üstünde benim aradığım numara geldiler dezenfektan yaptılar apatmani.yani hani yasaktı tanıdık olunca geldiler hemen bizde şirketi iptal ettik tabi yapılınca tedbir falan alınıyor gibi fakat bana göre alınan bi tedbir yok

Koronalı eve misafir mi geliyordu yahu o ne? Herhalde bilmiyorlardı sonucu baştan fenalaşınca tekrar aldılar

Tedbir falan yok kendi önleminizi kendimiz alıcaz maalesef :/ evi kapatıp nereye gitmelerini söylemişler acaba? Karantinaya alınmaları gerekiyor onların. Bütün apartmana da bilgi verip en azından bir ateş ölçmeleri lazımdı ama nerde.

Ama sen sakın ol asansörle çıktın da kadın o an asansörle inmedi belki de. Ayrıca maske vardı diyorsun zsten gelince elini yüzünü de yıkamışsindir. Asansöre binerken ben dezenfektan sıkıyorum düğmeler dokunmadan önce ya da peçete kullanıyorum vallahi manyak olduk bitsin artık şu çile :KK43:
Evine yolladılar bütün mahalle duydu zaten çünkü evin küçük kızı evde izoleymis sanırım dedesi yalvardı bunuda götürün ben evime goturemem tedavi edin diye yalvardı dedesi fakat sağlıkçılar hayır biz bize söylenen isimleri alabiriz dedi ve dedesi ben bu çocuğu eve goturemem diye diretince bı tlf görüşmesi yaptı sağlıkçılar geri dön cocuguda aldilar ambulansa götürdüler dede ve hala komşularla konuştu yarım saat ve evine gitti aracına binip komşular uyardı sende git test yaptır tehlikedesin diye adama

Koronalı eve misafir mi geliyordu yahu o ne? Herhalde bilmiyorlardı sonucu baştan fenalaşınca tekrar aldılar
Hayır kadında var mış önce sadece yoğun bakımda olunca Ziyaret geliyolarmis ne cesaret ama demekki pazartesi de ev deki diğerleri pozitif çıktı alıp götürdüler diye düşünüyorum

Ama sen sakın ol asansörle çıktın da kadın o an asansörle inmedi belki de. Ayrıca maske vardı diyorsun zsten gelince elini yüzünü de yıkamışsindir. Asansöre binerken ben dezenfektan sıkıyorum düğmeler dokunmadan önce ya da peçete kullanıyorum vallahi manyak olduk bitsin artık şu çile :KK43:
Evet asansörle benden 10 dakika önce inmiş😞ama gelince duş aldım hemen

Hayır kadında var mış önce sadece yoğun bakımda olunca Ziyaret geliyolarmis ne cesaret ama demekki pazartesi de ev deki diğerleri pozitif çıktı alıp götürdüler diye düşünüyorum
Bence tedbir amaçlı götürmüşlerdir test yapmak için. Ay bütün apartmanı karantinaya almaları da kötü deği mi ama ya, ya öyle olsaydı hepten panik hali yaşardınız ben yaşardım şahsen. Komşularla iletişim halinde olan başka komşular yok mu durumlarından haberdar olabilmek için? Belki sadece kadında vardır. Umarım başka kimseye bulaşmamkstir ailesinden de. Siz de endişelenmeyin anksiyetede oluyor o belirtilerin hepsi. Gerçekten hasta olsanız ateşiniz 38den aşağı çıkmazdı ama yine de dikkatli olun evden çıkmanız gerekirse kullanmayın asansörü hiç kapıları da peçete ile açıp hemen atın peçeteyi

Bence tedbir amaçlı götürmüşlerdir test yapmak için. Ay bütün apartmanı karantinaya almaları da kötü deği mi ama ya, ya öyle olsaydı hepten panik hali yaşardınız ben yaşardım şahsen. Komşularla iletişim halinde olan başka komşular yok mu durumlarından haberdar olabilmek için? Belki sadece kadında vardır. Umarım başka kimseye bulaşmamkstir ailesinden de. Siz de endişelenmeyin anksiyetede oluyor o belirtilerin hepsi. Gerçekten hasta olsanız ateşiniz 38den aşağı çıkmazdı ama yine de dikkatli olun evden çıkmanız gerekirse kullanmayın asansörü hiç kapıları da peçete ile açıp hemen atın peçeteyi
Hala eve gelmediler ama esine ve büyük oğluna pozitif denmis yatirilmislar hastaneye benim korkum hafif iyi olanlar tedaviye evde devam ediyormuş e şimdi yollanirsa eve bu adam sürekli çıkıp gelip giden biri ydi e başında kim beklicek çıkmasın kendini izole etsin diye

Back