• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid testim pozitif.

Filolog89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
1.641
3.765
133
Benzer konu çok açılmıştır. Ama ben fikrim olmadığı için takip etmemiştim. Etrafımda covid olan neredeyse olmamıştı çünkü. Sinüzitim var gibi hissediyordum. Annem de öksürüyordu. Corona testi yaptırdık. Uyandım ve telefonuma gelen mesaja göre test sonucu pozitif. Biz öksürük şurubu, sinüzit ilacı vs içiyorduk. Hemen kesmeli miyiz? Filyasyon ekibi bize ilaç mı temin edecek? Yoksa bir ilacı yok vitamin mi alacağız?

Benzer konu çok açılmıştır. Ama ben fikrim olmadığı için takip etmemiştim. Etrafımda covid olan neredeyse olmamıştı çünkü. Sinüzitim var gibi hissediyordum. Annem de öksürüyordu. Corona testi yaptırdık. Uyandım ve telefonuma gelen mesaja göre test sonucu pozitif. Biz öksürük şurubu, sinüzit ilacı vs içiyorduk. Hemen kesmeli miyiz? Filyasyon ekibi bize ilaç mı temin edecek? Yoksa bir ilacı yok vitamin mi alacağız?

Bende şu an pozitifim, 2. kez 😂 Filyasyon ekibi kaldırılmış malesef, sağlık ocağından aile hekiminiz arayacak (aramazsa siz arayın) şikayetlerinizi soracak, ona göre ilaç göndericek. Evdeki ilaçları da doktoronuza söylersiniz.

Cok gecmis olsun da hic mi haber okumuyorsunuz? Etrafinizda hic mi covid olan olmadi.O ilaclarin bir ise yaramadigi artik kullanmadigi,filyasyonun cook uzun zamandir evlere gelmedigi falan??

O ilaçlar kaldırıldı zaten. Vitaminler ve grip ilacı reçete ediyorlar, kendi paranla eczaneden alıyorsun 😂

Tabi ya.Denek olduk resmen.8 er icilen bir yana sıtma ilaci icirdiler millete.Bakalim neler cikacak uzun donemde yan etkileri.
Allah korusun, inşallah kötü bir etkisi olmaz. Ben o zaman da içmemiştim o ilaçları attım parol kullanmıştım sadece. Bir de karantina süresi 7 gün, 7 günde kimse negatife dönmüyor, 15.ci gün bile pozitif kalan var. Yarın sözde karantinam bitiyor, işe başlamam gerek. Patronumla görüşeceğim test de yapmıyorlar çünkü şu an burada. Kimsenin vebaline girmek istemiyorum 😭

Cok gecmis olsun da hic mi haber okumuyorsunuz? Etrafinizda hic mi covid olan olmadi.O ilaclarin bir ise yaramadigi artik kullanmadigi,filyasyonun cook uzun zamandir evlere gelmedigi falan??
Ailemizde kronik hasta olduğu için kemik çevremiz hariç kimseyle görüşmüyoruz iki senedir. Filyasyon artık gelmiyor diye bir haber okumuştum ama bana sms atmışlar geleceğiz diye ondan sordum. Teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için. Kendimden çok annem için endişeleniyorum.

Bende şu an pozitifim, 2. kez 😂 Filyasyon ekibi kaldırılmış malesef, sağlık ocağından aile hekiminiz arayacak (aramazsa siz arayın) şikayetlerinizi soracak, ona göre ilaç göndericek. Evdeki ilaçları da doktoronuza söylersiniz.
Teşekkür ederim, çok fayfalı bir bilgi.

Geçmiş olsun
O ilaçlar artık yok kaldırıldı
Ama hastalık eskisi gibi ağır geçirilmiyor
Aşkları oldurtsanız gribin biraz daha ağırı gibi
Haberlerde hafif diye duyduk ama bu kadarını beklemiyorduk. Bakın sadece yutkunurken batma oluyordu. Onun dışında genzim doluydu. Annem ise öksürdü biraz. Öksürük şurubu falan içtik. Daha sonra içim rahat etsin diye şipşak yaptırayım dedim. Hani baya emindim negatif çıkacağından. Şaşkınım. Hafif geçiren annem birden ağırlaşmaz değil mi?

Allah korusun, inşallah kötü bir etkisi olmaz. Ben o zaman da içmemiştim o ilaçları attım parol kullanmıştım sadece. Bir de karantina süresi 7 gün, 7 günde kimse negatife dönmüyor, 15.ci gün bile pozitif kalan var. Yarın sözde karantinam bitiyor, işe başlamam gerek. Patronumla görüşeceğim test de yapmıyorlar çünkü şu an burada. Kimsenin vebaline girmek istemiyorum 😭
Bulaş ihtimali azalıyormuş güya 7 gün sonunda. 7 gün sonunda pozitif çıksanız bile karantinanız uzamıyor.

Şu an okullarda pozitif olduğu halde ders anlatan öğretmenler tanıyorum bu yüzden.

Konu sahibi telaş yapmayın. Bol bol meyve yiyin takviye vitamin alabilirsiniz.

Geçen hafta annem babam kardeşim pozitif oldu. Çok hafif atlattılar. Aile hekimi arayıp ağrın sızın olursa 6 saatte bir parol iç dedi. Öncesinde grip ilacı kullanıyordu onları kesti.

Geçmiş olsun.
Filyasyon artık ilaç getirmiyor çünkü kullanılmıyor o ilaç.
Geçen eşim test yaptırdı doktor soğuk algınlığı ve grip ilacı, c vitamini, d vitamini, parol yazmış. Bunları kullan vitaminlerle düzenli devam et demiş. Eşim negatif çıktı ama grip olduğu için ilaçları içmeye devam etti :D
Bitkisel destek alabilirsiniz. Harnup özü, udi hindi yağı gibi. Sarımsak, kemik suyu çorbası...
Oksimetre ile oksijen seviyenizi ölçün 92nin altına indiği anda acile gidin.
Eğer akciğerlerinizde bir acı varsa yine acile gidin röntgene bakarlar. Eğer bir enfeksiyon varsa ek olarak antibiyotik verirler.

Ailemizde kronik hasta olduğu için kemik çevremiz hariç kimseyle görüşmüyoruz iki senedir. Filyasyon artık gelmiyor diye bir haber okumuştum ama bana sms atmışlar geleceğiz diye ondan sordum. Teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleriniz için. Kendimden çok annem için endişeleniyorum.
Artık filyasyon ekibi gelmiyor. Artık hastalık normal covid olarak değilde ağır grip şeklinde seyrediyor. Bazı arkadaşlar sağlık ocağı demiş ama bazı yerlerde sağlık ocağından arayan olmuyor. Onların doktoru aramış sanirim. Genel itibariyle halk sağlığı sizi mutlaka arıyor ve herseyi anlatıyor. İlaç olarak şu ilaç demiyorlar. Sadece agrilar için parol iç diyorlar çünkü ateş düşürücü etkisi var o anlamda rahatlatıyor. Birde takviye edici gıda kullanıyorsanız. C vit d vitamini çinko desteği yapılabilir. Anneniz öksürüyorum ise bal zencefil kullanabilir. Gecmis olsun. Bizde 3 covidli baktim ben artık alıştım rutine.

Benim 9.gün koku kaybım olmuştu. Ben de hiç inanmıyorum 7.gün geçtiğine. Normalden daha yorucu bir hastalık zaten. 14.günden sonra bile çok zor hayata adapte olunuyordu.

Ben geçen kasımda oldum bana ilaç getirdiler. İlacı kullandım ve bir de vitamin aldı sadece. Nezle gibi oldum tat ve koku sıkıntılıydı sadece. Muhtemelen delta olmuştum şuan ki varyant daha hafif geçiyor sanırım. Vitamin alın iyi beslenin, kekik çayı da iyi demişlerdi.

Bulaş ihtimali azalıyormuş güya 7 gün sonunda. 7 gün sonunda pozitif çıksanız bile karantinanız uzamıyor.

Şu an okullarda pozitif olduğu halde ders anlatan öğretmenler tanıyorum bu yüzden.

Evet malesef, sonra da pandemi bitsin diye bekliyoruz. Bu arada sağlık bakanlığından gelen mesaj eski mesajmış “filyasyon gelmeyecek” dediler bana. Bir de aşı karşıtları var tabii, covid’e de inanmıyor çoğu grip oldum diye salya sümük geziyorlarlar, bir o kadar da karantinasını tamamlamış pozitifleri düşünürsek akıl karı değil şu yaşadıklarımız. Allah hepimize yardım etsin, şifalar diliyorum.

Öksürük için stajyerim bir tarif vermişti, gerçekten anında kesti öksürüğümü.

Zencefil + zerdeçal + tarçın + karabiber + bal

İhtiyacı olan deneyebilir.

Back