ilk gün sabah bir akşam bir ertesi gün sabah 2 tane içip daha da içmedim favira denen ilactan zaten diğer sıtma ilacı kanda pıhtılaşma yapıyor ona ağzımı sürmedim . Bende sırt ağrısı ile başladı felâket bir ağrıydı bir hafta anlamadım daha sonra mideme vurdu günlerce ağlıyarak acile gittim kurtarın bu ağrıdan beni diye kimse anlamadı herkes şaşkındı ilaclarla serumlarla fayda etmiyodu midemdeki ağrıya daha sonra mide bulantısı ishal oldu o gün fenalaştım ambulans çağırdılar ekipler görür görmez titrememden anladı ateşim yoktu ama titriyodum o gün için de pozitif çıktım zaten daha sonra yoğun bir halsizlik ayağa kalkamadım 5 gün boyunca midemi çürütmüş gibi koku geliyordu şaşırmıştım bu duruma . 5. Günden sonra yavaş yavaş kalktım ayağa halsizlik çabuk yorulmalarımın geçmesi yani toparlamak 2 haftayı buldu . Bu süreçte zencefil içtim kekik çayı içtim birer bardak bunlar günlük olarak aldım. Ciğerlerime iki kez bakıldı temiz çıktı ancak bende hissediyorum göğüste ağrı ve sırtta ağrı hala ara sıra var nefes darlığı öksürük falan olmadı ben ağrılardan çok çektim Allah herkese şifa versin zor hastalık ağrı etkilerini tam atlatamadım .