Covid sonrası temizlik

victoryvivi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2018
5.935
7.242
44
Merhaba
Eşim covid
9 gündüz evde salonda yasıyor
Biz de bebeğim ile annemlerde bir odada

karantina süresi bitince bulaştırma olayı bitmiş mi oluyor
Yarın akşam bitiyor bizim eve gideceğiz ama eşimden korkuyorum açıkçası bebeğim de olduğu için

sizler nasıl yaptınız ?
Bir de o salonda yaşadı şimdi e tabi mutfak banyo da kulllandı

bebek var heryeri eller dokunur ağzına götürür
Sizler nasıl temizlik yaptınız
Halıları yıkamaya vereceğim
Perdeleri yıkayacağım
Yerleri çamaşır suyu ile sileceğim
Dokunulan yüzeyleri de sprey dezenfektan ile silmeyi düşünüyorum
Kapı kolları anahtarlar tv kumandası stor tutma yerleri , kombi açma kapama düğmesi , Buzdolabı , elektrikli ev aletleri ( tost makinası , ısıtıcı vs )
Mutfak dolaplarını da sileceğim komple
Havlular banyo paspasları el kurulama bezleri hepsi yıkanacak
çünkü heryere dokumuş olabilir tabi
Çok abartıyor muyum. Olması gereken bu mu
Sizler nasıl yaptınız ?

Çamaşır suyunu biraz sulandırıp silmen yeterli, evi bol bol havalandırın ve 10 gün değil en az 15 gün temastan kaçının. Aynı evin içindeyseniz ister istemez size de bulaşmıştır, kendinizde semptom görmüyorsanız hafif atlatma ihtimalinin yüksek. Geçmiş olsun

Buharlı makinayla temizlik yapan bir sirket çağrın. Dokundugu yerlerde bulas riski devam ediyor. Yok eger buna ayiracak maddiyat yok ise 4 5 gun daha kalin annenizde

Halıları sırf covid için yıkamaya göndermezdim . Ama diğerlerini sizin anlattığımız gibi yapardım .birde evin tüm pencerelerini açın ve uzun süre havalansın . Yüzeylerden çok hava da damlacık daha riskli

Bizde sizin dediğiniz gibi yaptık evi bütün gün havalandırdık, kullanılan battaniye yastık kılıfları yıkandı, mutfak dolabı ve içindeki herşey yıkandı anlıcağınız A dan Z ye kadar sabahtan gece yarısına evin heryeri çamaşır sulu, suyla temizlendi içimiz ancak bu kadar yapınca rahat ederdi.

Ben de öyle düşünüyorum o da dünya iş

Ben halıları yıkamaya verdim, perdeleri yıkadım, yerleri sildim, sprey şişeye su-çamaşır suyu karışımı yapıp kapı pencere kolları, prizleri falan sildim. Yaz döneminde geçirdiğim için camlar sürekli açıktı ev havalanıyordu zaten. Bence çok abartmaya gerek yok, halı perdeyi temizlik vakti geldi diye yıkadım yoksa yapmazdım. Virüs yaşamaz ki yüzeylerde.

Eşim salonda ben yatak odasında yaşadım. Karantina sürem bitince test yaptırdım ve negatifi görüp emin oldum. O aşamadan sonra aşırı istisnai durumlar dışında insandan bulaştırma düşük ihtimal. Evi zaten havalandırıyorduk. Normal temizliği yaptık. Ek olarak perde yıkama, mutfak dolaplarını boşaltıp silme yaptık. Nevresimler tabii ki yıkandı. Aşırıya kaçmaya gerek yok, virüs canlı hücre içinde yaşamını sürdürebilen bir varlık, materyaller üzerinde zaten uzun süre hayatta kalamıyor.

Dezenfektan ekibini (adını hatırlayamadım şimdi) çağırın.
Kuzenim 9 aylık bebeği olduğunda eşi covid oldu sizin gibi, karantina bittikten sonra önce dezenfektan ekibini çağırdı dezenfekte ettirdi öyle eve girdi. Ama o karantinası biter bitmez gitmedi, sizde gitmeyin bence bekleyin birkaç gün.

Yani benim de karantina sürem geçmişti ama açıkçası kimseyle bir araya gelmedim. Neden bilmiyorum ama hala bulaşabilirmis gibi geliyordu, çünkü öksürük falan hemen geçmiyor. Tamamen de iyileşmemistim açıkçası. Bilemedim, biraz daha mı ayrı kalsanız?

Ben de öyle düşünüyorum
4-5 gün daha ancak eşim daha ilk geceden bekliyor bizi doktorlar bulaştırmazsın artık demiş ama onda da öksürük var
Ben ara ara gidip temizlik bahanesi ile 3-4 gün ileri atarım artık

Abartılacak bişey yok . Bir hafta içinde zaten çoğu hasta iyileşiyor yani 7 gün artı 2 semptomsuz iki gün. Sonra normal hayata devam . İciniz rahat etsin istiyorsanız dış yüzeyler için dezenfektan var onunla touch alanları sikersiniz . Kumaş ise tehlike temsil etmiyor en az 60 derecede yıkarsınız ölür hepsi . Virüs bir alanda 4 günden fazla yaşamıyor zaten .

ben eşiniz madem evde yalnızdı neden salonda kaldı buna takıldım

bir hafta daha uzak kalınabilir

sonrasında da kapatın salonu çocuk girmesin

banyo kolay, dökün çamaşır suyunu açın suyu yıkayın

mutfakta da genel temizlik yapın

salonu da bir hafta kapalı kalınca açın olağan temizleyin

(ha ben bu kadar temizlik yapmazdım da sizin içinize sinmeyecek gibi)

eşinizin pozitif olduğu belirlenmeden önceki süreçte bulaşmayan virüs şimdi koltuktan vs bulaşmaz

eşiniz pozitif olduğunu bilmeden de yaşadı o evde
o zaman bulaşmadıysa şimdi ordan burdan da bulaşmaz D damdan ablanın dediği gibi
biz genel temizlik yaptık
kapı kolları orası burasını da sprey dezenfektan birde cif in sprey bişeyi vardı onla sildik
nevresim vs ler değişti
öyle halı perde vs de yıkamadık
banyo temizlendi mutfak ta da el değen yerler yoğunluk temizlendi
o kadar

ha birde salonda benim sabit yattığım koltuk vardı dezenfektanı ona sıktık bol bol :)

ben olsam buyuk boy boş fısfıs sıse ve dezenfektan alırdım
evın heryerıne once sıkardım beklerdım 10 dk

sonra normal gunluk rutın temızlık yapardım dezenfektan veya kolonya zaten öldurur ılla foşur foşur herseyı yıkamaya gerek yok sıkıntı etmeyın kendınıze

yanı dezenfektan ıle eve girişin sız evde yoktunuz dıye ev tozlanmıstır rutın temızlık yaparsınız

gecmıs olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…