• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid muamması

eftelya2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.896
7.096
198
Geçen hafta öksürük burun akıntısı şikayeti ile aile hekimine gittim muayene bile etmeden covid testi yaptırmam gerektiği söylendi test için hastaneye gittim, yaptırdım ve sonuç negatif.
Bu arada 2 gün rapor aldım persembe cuma için ve test cuma negatif olarak sonuçlandı. Akabinde sonuçlandığını gün eşim ameliyat oldu ve yanında refakatçi kaldım, şimdi evdeyiz ve bu hafta izinliyim. Biraz önce aile hekimi aradı karantinadasın dedi, ben şok oldum, belirtim kalmadı, ve fiziken çok iyi durumdayım ve eşimden dolayı izinli olmasam şu an işteydim kimse bana test negatif çıksada karantina da kalacaksın dememişti.
Böyle bir durumla karşılaşan varmı?
Birde haftasonu şehir dışına çıkacaktım(kızım yazlıkta onu görmeye gidecektim birkaç haftadır görüşemedik) bu durumda seyahat edemez miyim ki sistemde karantina da gözüküyor isem hes kodundan o da gözükür diye düşünüyorum kafamda deli sorular biri beni aydınlatsın lütfen şuan evdeyim dışarı çıkmıyorum ama kafam çok karıştı..

Eğer sistemde karantinada görünüyorsün 14 gün hiçbiryere çıkamazsınız. Yasak. Adı üstünde karantina.. Polis takip yapıp evde msn diye imza almaya bile geliyor.. Kayınvalidemlere geldi.. belki hastanede refakatçi kaldığın için karantinaya alnmşsndr negatif sonuçta karantina yok çünkü.. Ya da bunun için polisi arayp bilgi al karantinada mı görünüyorum diye

Geçen hafta öksürük burun akıntısı şikayeti ile aile hekimine gittim muayene bile etmeden covid testi yaptırmam gerektiği söylendi test için hastaneye gittim, yaptırdım ve sonuç negatif.
Bu arada 2 gün rapor aldım persembe cuma için ve test cuma negatif olarak sonuçlandı. Akabinde sonuçlandığını gün eşim ameliyat oldu ve yanında refakatçi kaldım, şimdi evdeyiz ve bu hafta izinliyim. Biraz önce aile hekimi aradı karantinadasın dedi, ben şok oldum, belirtim kalmadı, ve fiziken çok iyi durumdayım ve eşimden dolayı izinli olmasam şu an işteydim kimse bana test negatif çıksada karantina da kalacaksın dememişti.
Birde haftasonu şehir dışına çıkacaktım(kızım yazlıkta onu görmeye gidecektim birkaç haftadır görüşemedik) bu durumda seyahat edemez miyim ki sistemde karantina da gözüküyor isem hes kodundan o da gözükür diye düşünüyorum kafamda deli sorular biri beni aydınlatsın lütfen şuan evdeyim dışarı çıkmıyorum ama kafam çok karıştı..
Kesinlikle dışarı cikmamalisiniz. Zaten telefonunuzda yer belirleyici var Hes uygulamasindan önce. Ayriyeten polis kontrolunde tc numaranizdan karantina da olduğunuz gözükür. Bos yere ceza yemeyin.

Bende negatif te karantina uygulaması yok diye biliyorum. Pozitif çıksa idi 184 ü arayacaktım nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda ama gerek kalmadı.
Acaba tedbiren yapılan bir uygulama mı ki birde testlerin güvenilirliği yoksa negatif pozitif pek fark etmiyor demektir...
İşin içinden çıkamadım eve gelen giden de yok sadece aile hekimliğinden aradım.

Bende negatif te karantina uygulaması yok diye biliyorum. Pozitif çıksa idi 184 ü arayacaktım nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda ama gerek kalmadı.
Acaba tedbiren yapılan bir uygulama mı ki birde testlerin güvenilirliği yoksa negatif pozitif pek fark etmiyor demektir...
İşin içinden çıkamadım eve gelen giden de yok sadece aile hekimliğinden aradım.
Siz polisi arayıp veya 184 ü arayıp bilgi alın bizi de haberdarr edin.. belki sağlık ocağı sizi covid zannedip karantinada kal diye aramıştr. Sistemde var mı yok mu çıkar.. Çünka kaynvalidem test yapmak için hastaneye gidince kızdılar sistemde yüksek riskli görünüyorsun senin burda ne işin var evde kalacaksn bu süreçte birşey olursü bizi arayacaksın biz gelip test alacağız diye.. covit değildi sadece oda covit şüphelisi annesine 2 gün refakatçi kalmıştı yani. Polis geldi gitti falan.. Sonra test yptrdı negatif çıktı karantinası bitti

Negatif çıkmasına rağmen neden karantina bunu bi öğrenin

Eğer karantinayaysanız ve çıkarsınız 3 bin kusur ceza diye biliyorum
Aile hekimi pztesi tekrar konuşuruz dedi, iznim biteceği için o şekilde konuştu ben hafta ortası bir iletişime geçeyim en iyisi. Birde ben karantina da isem eşime de aynı uygulama yapılmalı mantıken o bu hafta raporlu ama onu arayan karantinadasınız falan diyen yok aile hekimine de ameliyat olduğunu belirttim onunla ilgili karantina vs bilgisi vermedi..

Siz polisi arayıp veya 184 ü arayıp bilgi alın bizi de haberdarr edin.. belki sağlık ocağı sizi covid zannedip karantinada kal diye aramıştr. Sistemde var mı yok mu çıkar.. Çünka kaynvalidem test yapmak için hastaneye gidince kızdılar sistemde yüksek riskli görünüyorsun senin burda ne işin var evde kalacaksn bu süreçte birşey olursü bizi arayacaksın biz gelip test alacağız diye.. covit değildi sadece oda covit şüphelisi annesine 2 gün refakatçi kalmıştı yani. Polis geldi gitti falan.. Sonra test yptrdı negatif çıktı karantinası bitti
Test sonucumu gönderdim sistemden de görüyoruz dediler yani ellerinde test sonucuna dair belge var şu an.

Nasıl bir yer belirleyici??? klasik GPS mi kastınız?
Hayir telefonunuzun ayarlar kismindaki arama butonuna covid19 yazdiginizda gorebileceginiz bi yer bulma programi yuklendi tüm telefonlara. Gerci su aralar off a aldilar ama tabi ne kadar dogrudur bilemeyiz. Bu yuzden dikkat ermekte fayda var

Ya kızlar benim de kuzenim test yapmıştı ve negatifti neyse biz 3 4 defa görüştük ve mesafe falan koymadık. Bugün 8. Gün ve kuzenim ve eşi korona dan hastanedeler. Ben de görüşmemizin 3.gununde çok şiddetli baş ağrısı oldu ve boğazım da aynı şekilde, hafif ateşle beraber 3 gün sürdü, sonra geçti. Şuan hiçbir şeyim yok. Annemlerde aynı zamanlarda başlayan burun akıntısı ateş falan oldu ve hala devam ediyor (hep beraber görüştük)
Acaba annemle babam korona mı geçiriyor? Ya da benim geçirdiğim korona mıydı?
Hastaneye gitmeye onları da ikna edemedim. Benim ise hiç bir şikayetim yok şuan. Gitmeli miyim?
Sosyal mesafeye çok dikkat ediyoruz şuan. Beli pozitifizdir diye ama emin de değiliz

Negatif sonuçta karantina yok ki. Neden öyle olmuş?
Bir de burun akıntısı covid belirtilerinde yokmuş.

Ya kızlar benim de kuzenim test yapmıştı ve negatifti neyse biz 3 4 defa görüştük ve mesafe falan koymadık. Bugün 8. Gün ve kuzenim ve eşi korona dan hastanedeler. Ben de görüşmemizin 3.gununde çok şiddetli baş ağrısı oldu ve boğazım da aynı şekilde, hafif ateşle beraber 3 gün sürdü, sonra geçti. Şuan hiçbir şeyim yok. Annemlerde aynı zamanlarda başlayan burun akıntısı ateş falan oldu ve hala devam ediyor (hep beraber görüştük)
Hastaneye gitmeye onları da ikna edemedim. Benim ise hiç bir şikayetim yok şuan. Gitmeli miyim?
Sosyal mesafeye çok dikkat ediyoruz şuan. Beli pozitifizdir diye ama emin de değiliz

Pozitif yada taşıyıcısınız. Sosyal mesafe ile kimseyle görüşmeyin çıkmayın dışarı asla.

184u arayın yada ailehekiminw sorun neden karantinadaym diye nede olsa pozitif le temas oykunuzde yok

Belki yeni olmuşturlar. Ayrıca covitte burun akıntısı yok.. Ama yine de temas olduğunu test yapmak istediğinizi söyleyin ki zaten kuzeninise sorarlar kimlerle temas ettinz diye temas halinde olanlar belirti olsa da olmasa da karantinada kalır 14 gün

Bende pozitiftim karantinam dün bitti , eşim ve görüştüğüm iki kişi negatif sonuca rağmen benim gibi 14 gün karantina da kaldılar. Şuanda test yaptıran herkese sonuç ne çıkarsa çıksın karantina veriliyor.

Test yaptirin. Aileniz de ates hala varsa mutlaka test yaptirip tedaviye başlasinlar. Muhtenelen corona dir. Bizde gecirdik ailecek

Bende pozitiftim karantinam dün bitti , eşim ve görüştüğüm iki kişi negatif sonuca rağmen benim gibi 14 gün karantina da kaldılar. Şuanda test yaptıran herkese sonuç ne çıkarsa çıksın karantina veriliyor.
Cuma günü bizim ısyerinde 25 kişiye test yapıldı hepsi negatif hiçbirisi karantinada değil. Hepsi işte bugün.

Back