Covid gecirenlerden bilgi almak istiyorum

Gzdths

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2019
184
74
98
Sevgili arkadaslar öncelikle iyi akşamlar. 5 aralıkta covid pozitif tanısı kondu. Fakat tat ve koku alma 13. Günde gitti. Ayrıca sırt agrım devam etmekte. Tomografi cekildi orada her hangi bir durum gözlemlenmedi sürec sizlerde nasıl ilerledi tat ve kokuyu gec kaybedeniniz var mı? Covid sürecinden öncede var olan öksürüğüm devam ediyor. Ama cigerlerde problem cıkmadı. Ben ise nefes açlığı yasıyorum yani anksiyetememi baglı bilemiyorum. Sizlerde sürec nasıl ilerledi ve kac günde toparlandınız ortalama tesekkür ederim.

Merhaba hem covidim hem de hemşireyim. Tat koku kaybı bir süre daha sizinle kalacaktır hakeza öksürükte öyle. Direkt toparlanma olamayabiliyor endişelenmeyin. Geçmiş olsun

Geçmiş olsun.
Şiddetli baş ağrısı ile başladı tat koku 1 ay da son buldu ama hala başımda geçmeyen agrı var
Nefes sorunu yaşamadım diyebilirim
Eşim de geçirdi sadece sırt ağrısı belirti vermişti hala sırtım ağrıyor der

Merhaba hem covidim hem de hemşireyim. Tat koku kaybı bir süre daha sizinle kalacaktır hakeza öksürükte öyle. Direkt toparlanma olamayabiliyor endişelenmeyin. Geçmiş olsun
Peki koku tat gelse bile bazı besinlerden kötü tat, koku alma durumlarına rastladınız mı hiç

Tesekkür ederim evet sırt agrısı bende de yogun devam ediyor. Maalesef

Virüs mutasyona uğradı sanırım. Burda insanların çoğu 1 haftada tamamen iyileşiyor . Hatta kimi test sonucunu almadan tekrar ile başlıyor ...

Geçmiş olsun.
Baş ağrısıyla başladı benimki iki üç gün ağrılar devam etti. (Kas, sırt, özellikle damak ağrısı) 3. ya da 4. günde koku kaybı oldu ama tat konusunda sıkıntı olmadı. Ve bir hafta içinde tekrar koku alabildim. Öksürük vardı bi kaç gün sürdü. Inşallah bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.

Baş ağrısı ile başladı hafif boğaz ağrısı ve kemik ağrısı şeklinde devam etti. 2 gün sürdü kemik ağrım falan. 5. günde tat koku gitti 1 ayı buldu gelmesi ama 3 ay oldu hala kokuda sıkıntılar var. Nefes alma da falan sıkıntı yaşamadım sadece 2.günün de hafif bi gıcık tuttu öksürük öyle abartı olmadı bende. Eşimin babasının karantinası bittiği gün öksürük başladı ciğerlerine inmiş demiş doktor. Ama çevremden tat kokuyu kaybedenler genellikle 4.-5. gün kaybettiler sonra kaybeden hiç duymadım ben

Sizin sürec normal bir seyirde ilerlemiş cok şükür. Ben 15.gün hala semptom yaşıyorum. Cok gecmis olsun. Tesekkür ediyorum umarım bende atlatırım bi an önce

Sizin sürec normal bir seyirde ilerlemiş cok şükür. Ben 15.gün hala semptom yaşıyorum. Cok gecmis olsun. Tesekkür ediyorum umarım bende atlatırım bi an önce
Tesekkur ederim. Budönemde sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Ben uzun zamandır bu konuyla kafayı bozduğum için bağışıklığım kuvvetlenmişti sanırım

Evet ortalama 4 5. Günde tat ve koku kaybı oluyor ama benim ilginc bir şekilde 13.14. Günde kayıp oldu. Tesekkür ediyorum gecmis olsun.

Tesekkur ederim. Budönemde sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Ben uzun zamandır bu konuyla kafayı bozduğum için bağışıklığım kuvvetlenmişti sanırım
Ekstra bi durumum daha var ne yazık ki lohusalıkta buldu covid beni elimden geldiğince beslenmeye özen gösteriyorum tabi ki.

Yaklaşık 4 ay önce covid oldum. Sinsi bir baş ağrısıyla başladı. 3 4 gün kadar sürdü. Sonra bir sabah sırt ve bel ağrısıyla uyandım. Gün gün belirtiler değişti. Eklem ağrıları, sırtta diken diken batma, halsizlik, öksürük eklendi. Başta test yaptırmak istemedim. Evde geçiririm, kendimi izole ederim dedim ama 6. Gün göğüs ağrısı, göğüste baskı ve nefes alamama olunca mecbur hastaneye gittim.tomografide Viral pnömoni çıktı. Halk tabiriyle virüs ciğere indi yani.
Hemen aynı gün hastaneye yatırıldım. 4 gün kaldım. Sonrasını evimde geçirdim. Benim için yorucu geçti. Karantinadan çıkar çıkmaz yeni atandığım için şehir değiştirdim ve işe başladım.
İlk aylarda aşırı yorgunluk çektim. Hafif eforda dahi nefes nefese kaldım sonradan geçti şükür. Ama hâlâ derin nefes alışverişlerim yetersiz gibi. Tam dolduramıyorum ciğerimi.( Olsun ama göğsüm ağrımadan nefes alabiliyorum artık. Aldığım her nefes için şükürler olsun.)
1 ay öncesine kadar ise ciğerimden genzime gelen acı bir koku oluyordu şükür azaldı. Şu an çok yorulduğum zamanlarda ciğerime hafif batmalar oluyor. Saçlarım aşırı döküldü ve devam ediyor, saç derimde kepeklenmeler oldu. Parmak aralarım soyuldu. Bir ara hafif unutkanlıklar oldu ama toparladım. Bunlar da covidin etkileri midir bilemiyorum.
Sizi korkutmak istemem. Ben biraz ağır geçirdim ama herkes böyle değil. Ben de anlayamadım kişiden kişiye göre değişiyor etkileri.

Evet maalesef herkeste etkisi bambaska sizde cok zor atlatmışsınız cok gecmis olsun

Tat ve koku 3hafta yoktu bende
Dua edinki trde tomografi falan yapiliyo
Yurt disinda yasiyoruz
Olme asamasina gelirsek hangi hastanede yer varsa oraya yerlestiriyolar oda artik 50km uzaktada olabilir 100 km. Bile olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…