Yaklaşık 4 ay önce covid oldum. Sinsi bir baş ağrısıyla başladı. 3 4 gün kadar sürdü. Sonra bir sabah sırt ve bel ağrısıyla uyandım. Gün gün belirtiler değişti. Eklem ağrıları, sırtta diken diken batma, halsizlik, öksürük eklendi. Başta test yaptırmak istemedim. Evde geçiririm, kendimi izole ederim dedim ama 6. Gün göğüs ağrısı, göğüste baskı ve nefes alamama olunca mecbur hastaneye gittim.tomografide Viral pnömoni çıktı. Halk tabiriyle virüs ciğere indi yani.
Hemen aynı gün hastaneye yatırıldım. 4 gün kaldım. Sonrasını evimde geçirdim. Benim için yorucu geçti. Karantinadan çıkar çıkmaz yeni atandığım için şehir değiştirdim ve işe başladım.
İlk aylarda aşırı yorgunluk çektim. Hafif eforda dahi nefes nefese kaldım sonradan geçti şükür. Ama hâlâ derin nefes alışverişlerim yetersiz gibi. Tam dolduramıyorum ciğerimi.( Olsun ama göğsüm ağrımadan nefes alabiliyorum artık. Aldığım her nefes için şükürler olsun.)
1 ay öncesine kadar ise ciğerimden genzime gelen acı bir koku oluyordu şükür azaldı. Şu an çok yorulduğum zamanlarda ciğerime hafif batmalar oluyor. Saçlarım aşırı döküldü ve devam ediyor, saç derimde kepeklenmeler oldu. Parmak aralarım soyuldu. Bir ara hafif unutkanlıklar oldu ama toparladım. Bunlar da covidin etkileri midir bilemiyorum.
Sizi korkutmak istemem. Ben biraz ağır geçirdim ama herkes böyle değil. Ben de anlayamadım kişiden kişiye göre değişiyor etkileri.