Covid , burun tıkanıklığına öneriniz var mıdır?

Sipser

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
2.068
1.430
333
Selam okuma zahmetinde bulunan arkadaşım:) Covid 4. Gündeyim lanet bir burun tıkanıklığı yaşıyorum nane limon vs kaynatıp soluyorum , sprayda kullanmak istemedim .. evde basit önerisi olan varsa denemek isterim Zira ağzımdan nefes almaktan yoruldum ..

Altı gündür ne yaptıysam geçiremedim Şurda kenarda bekleyeyim de, önerilere bakayım bende..Bu arada geçmiş olsun size de.

Ayni durumdayım. Burnumun içine nemlendirici krem sürdüm. Odada kettle ile su kaynattim, bir nebze çözdüm. Kekikli sıcak su yaptım kokladım vs... Zor güç azalttım. Geçmiş olsun..

Sıcak suya 1 damla kekik yağı damlatıp yanımızda tutuyordum ben dayanabildiğim kadar da soluyordum.
Geçmiş olsun

Serum fizyolojik çekebilirsiniz ben de altıncı gündeyim ama sanırım ağzımızdan nefes alabildiğimize de şükretmek lazım aşılı olmasak ne olurdu kim bilir?

Evde serum fizyolojik yoksa bir bardak suya bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı Karbonat koyup karıştırın. Burnunuza çekin.
Sprey kullanmak için direnmeye de gerek yok bence. Mis gibi alın nefes ihtiyaç, çözümü varken kaçmayın.

Ayni durumdayım. Burnumun içine nemlendirici krem sürdüm. Odada kettle ile su kaynattim, bir nebze çözdüm. Kekikli sıcak su yaptım kokladım vs... Zor güç azalttım. Geçmiş olsun..

Nemlendirici krem yerine zeytinyağı, vazelin gibi şeyler sürerseniz daha iyi olur. Ancak bu nemlendiricilerden önce tuzlu karbonatlı su ile burun banyosu da yapmak lazım.

Deniz suyu spreyleri var.. ya da kendin tuzlu su yapio burnuna cekebilirsin

Ben hamile olduğum için deniz suyu kullanıyorum ama tırt. Bir de normal spreyin 3 katı fiyat koymuşlar bir işe yarıyormuş gibi.

Normal spreyleri 1 haftaya kadar kullanabilirsin sonrası sıkıntılı
Boşuna eziyet çekme bence çünkü covidin tıkanıklığı geçmiyor spreysiz. Yaşadım ondan biliyorum

Su seyler var ya..bir burnundan sokuyolar suyu digerinden cikiyo sinuzit olanlar kullaniyomus onu ama ben izlerken bile oguruyorum

Yaa benim dediğim o işte buruna sokulmuyor ama sadece deliğe tutup basıyorsun diğer delikten su çıkana kadar.

nazal temizleme seti alabilirsin eczaneden, viks burun spreyi de çok iyi geliyor.

Oğlum Covid olunca burnu aşırı tikaniyordu izotonikle actik. Büyük boy şırıngaya çekip iki burnuna sıktık. Ama affederseniz ben böyle cikan seyi daha önce görmemiştim o kadar koyu kıvam ve rengi tuhafti .

Su seyler var ya..bir burnundan sokuyolar suyu digerinden cikiyo sinuzit olanlar kullaniyomus onu ama ben izlerken bile oguruyorum
heh bu nazal temizleme. ben de ilk sefer korka korka lavabonun başına geçtim babam zorla yaptı resmen ama korkacak bir şey cidden yokmuş, covid testi çubugunun değdiği nokta biraz yanıyor bir de eğer silmekten tahriş ettiysen duvarlar. Ama oluk oluk akıyor içerdekiler dışarı. Bir rahatlatıyor anlatamam

Bende yeni atlattım burun tıkanıklığı yaşadığım en şiddetli belirtiydi onun haricinde hafif bir grip gibi atlattım. Tıkanıklık 1 hafta sürdü alışkanlık olmasın diye gündüz dayanıp sıkmadım ama geceleri illiadin sıkmadan uyuyamadım asla. 5 günden sonra burnum alışmasın diye bir gece tıkalı uyumaya dayandım ertesi gün kendiliğinden açıldı çok şükür. Tabi bu sürede her gün sabah akşam sinüs rinse kitiyle de burnumu temizledim

Ben izleyincede bi tuhaf oluyorum.. rahatlama ve tuhaflik arasi bir durum

benim geceleri tıkanıyordu sadece, ağzımdan nefes aldım uzun süre, bir ayı geçti hala tıkanıyor ara ara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…