• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid-19 yardım

delibirselvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
1.815
1.934
83
26
Merhaba hanımlar,
İki üç gündür maalesef covid kaynaklı şiddetli bir farenjit geçiriyorum. Covid plduğum kesim değil aslında ama annem coviddi ve onunla evde karantinada geçirdiğim 4-5 günün ardından önxe boğaz yanmam sonra ateş başladı. Dünden önceki gün hastaneye gittim serum verildi antibiyotik yapıldı, ateşim orda düştü ve o gün ya da dün bir daha yükselmedi. Ama bu gece maalesef yine hafif ateşli uyandım. Tekrar ateşlenmem diye düşünüyordum dün akşam d***silin iğnemi yaptırdım. Bu durumu yaşayan var mı, 1.5 gün aradan sonra tekrar ateşlenmem normal mi?

Merhaba hanımlar,
İki üç gündür maalesef covid kaynaklı şiddetli bir farenjit geçiriyorum. Covid plduğum kesim değil aslında ama annem coviddi ve onunla evde karantinada geçirdiğim 4-5 günün ardından önxe boğaz yanmam sonra ateş başladı. Dünden önceki gün hastaneye gittim serum verildi antibiyotik yapıldı, ateşim orda düştü ve o gün ya da dün bir daha yükselmedi. Ama bu gece maalesef yine hafif ateşli uyandım. Tekrar ateşlenmem diye düşünüyordum dün akşam d***silin iğnemi yaptırdım. Bu durumu yaşayan var mı, 1.5 gün aradan sonra tekrar ateşlenmem normal mi?
Normal
Temaslı olduğunuzu belirtip test talep etmediniz mi
Kovidin neden olduğu ateş için parol veriliyor

Normal
Temaslı olduğunuzu belirtip test talep etmediniz mi
Kovidin neden olduğu ateş için parol veriliyor
Parol aldım ama ilk ateşlendiğim gün serum almadan önce düşmedi ateşim. Doktor da teste gerek görmedi annemden dolayı sanırım ve bu hastalık seni bi süre zorlar dedi. Ama ben tekrar ateşlenmem diyordum, Allah beterinden korusun tabi ama ateş çok yoruyor insanı. Hafif sıcak bir duş aldım parol alalı da yarım saat oluyor, bekliyorum..

Parol aldım ama ilk ateşlendiğim gün serum almadan önce düşmedi ateşim. Doktor da teste gerek görmedi annemden dolayı sanırım ve bu hastalık seni bi süre zorlar dedi. Ama ben tekrar ateşlenmem diyordum, Allah beterinden korusun tabi ama ateş çok yoruyor insanı. Hafif sıcak bir duş aldım parol alalı da yarım saat oluyor, bekliyorum..
Sıcak duş sizin için çok zararlı
Sıcak su kovidi arttırıyor, soluduğunuz buharla virüsü geri alıyorsunuz
Ilık duş alın, mümkünse banyonun camını kapısını havalandırmasını açarak yıkanın uzun kalmayın
Çok bol su içmelisiniz, kovid ağrısını ateşini yalnızca parol hafifletiyor
Kan sulandırıcı kullanmanız gerekiyor, C vitamini kullanmanız gerekiyor, D vitamini kullanmanız gerekiyor
Uyuyabildiğiniz kadar uyuyun gece gündüz demeden
İyi beslenmeye gayret edin
Terli kıyafetlerinizi hemen değiştirin
Kovidin zatürreye neden olabildiği biliniyor, ateşinize öksürük hırıltı göğüs ağrısı eklenirse hastaneye gidin akciğer röntgeni talep edin
Ne için antibiyotik kullanıyorsunuz?
Benim bir hafta boyunca ateşim çıktı, babamın 10gün ateşi düşmedi, oğlumun yalnızca iki gün sürdü, eşimin hiç çıkmadı

Covid bende farenjite çevirmiş sanırım. Doktorum antibiyotik hap ve bir tane de iğne verdi. Duş ve parol iyi geldi ateşim 37.3 ama titremiyorum en azından. Bu arada maalesef hiç uyuyamıyorum :( üç gündür çok az uyuyabiliyorum maalesef. Ama kahvaltıdan sonra hemen başlayacağım c vitamini takviyesine. Çok teşwkkür ederim tavsiyeleriniz için🙏🏻

Covid bende farenjite çevirmiş sanırım. Doktorum antibiyotik hap ve bir tane de iğne verdi. Duş ve parol iyi geldi ateşim 37.3 ama titremiyorum en azından. Bu arada maalesef hiç uyuyamıyorum :KK43: üç gündür çok az uyuyabiliyorum maalesef. Ama kahvaltıdan sonra hemen başlayacağım c vitamini takviyesine. Çok teşwkkür ederim tavsiyeleriniz için🙏🏻
Anladığım kadarıyla kovid henüz ciğerlerinize inmemiş, önerilerimi yaparsanız umarım inmeden atlatırsınız bu hastalığı
Dişlerinizi günde üç kez fırçalayın, sabah dişinizi fırçalamadan kahvaltı etmeyin
Günde birkaç kez su ile seyreltilmiş sirkeyle boğaz gargarası yapın
Majezik boğaz spreyi alın ve günde birkaç kez boğazınıza 3fıs sıkıp gargara yapıp tükürün yutmayın
Burnunuzu sık sık su çekip çıkararak temizleyin
Yiyebiliyorsanız kabuklu limon yiyin yiyemiyorsanız sıcak içeceğinize birkaç dilim kabuğuyla ekleyin içeceğiniz bitince limonları yiyin yada bütün yutun
Bol turşu tüketin
Probiyotik alın
Kan sulandırıcı alın ve iki ay ara vermeden kullanın
Bulunduğunuz odayı sık sık havalandırın
Mutlu olduğunuz şeylerle oyalanın, ekrandan uzak durmaya çalışın
Şifa dilerim

Anladığım kadarıyla kovid henüz ciğerlerinize inmemiş, önerilerimi yaparsanız umarım inmeden atlatırsınız bu hastalığı
Dişlerinizi günde üç kez fırçalayın, sabah dişinizi fırçalamadan kahvaltı etmeyin
Günde birkaç kez su ile seyreltilmiş sirkeyle boğaz gargarası yapın
Majezik boğaz spreyi alın ve günde birkaç kez boğazınıza 3fıs sıkıp gargara yapıp tükürün yutmayın
Burnunuzu sık sık su çekip çıkararak temizleyin
Yiyebiliyorsanız kabuklu limon yiyin yiyemiyorsanız sıcak içeceğinize birkaç dilim kabuğuyla ekleyin içeceğiniz bitince limonları yiyin yada bütün yutun
Bol turşu tüketin
Probiyotik alın
Kan sulandırıcı alın ve iki ay ara vermeden kullanın
Bulunduğunuz odayı sık sık havalandırın
Mutlu olduğunuz şeylerle oyalanın, ekrandan uzak durmaya çalışın
Şifa dilerim
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Hafif balgamlı öksürük var ama doktor ciğerlerimi dinledi vs ciğerlerimle ilgili bir problem çıkmadı çok şükür. Dediklerinizi dikkate alacağım rabbim tüm hastalara şifa nasip etsin sağlıktan büyük nimet yok...

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Hafif balgamlı öksürük var ama doktor ciğerlerimi dinledi vs ciğerlerimle ilgili bir problem çıkmadı çok şükür. Dediklerinizi dikkate alacağım rabbim tüm hastalara şifa nasip etsin sağlıktan büyük nimet yok...
Aynen öyle
İnşaallah biran önce rahatlarsınız
Amin

Back